keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Plan B

29.6.2015


Göta Kanal


Kun saimme taas koko karavaanin kulkemaan, ajoimme Karlsborgiin ja käännyimme siitä johonkin länteen tarkoituksena oli löytää jonkinlainen kanavasulku. Sellainen löytyikin Forsvik nimisestä paikasta, jossa oli myös vanha ruukki. Siellä kävimme myös kahvilla ja otimme kaikki vanilijamunkit. Munkkien jälkeen kävelimme parisataa metriä itse kanavalla ruukilta, johon olimme jo parkkeeranneet automme. Kanavaa pällistelimme hetken ja toivoimme venettä, jotta näkisimme sen toiminnassa. Kanavan vieressä oli myös matkaparkki, jossa yöpyminen asuntoautolla olisi kustantanut 150 kruunua. Ihan hieno paikka, mutta palveluita sitten ei matkamuistomyymälää ja paria kesäkahvilaa lukuunottamatta tainnut juuri olla.




Lähtiessämme pois päätin käydä vielä ajamassa autolla ja merkkaamassa paikan navigaattoriin, mikä oli siinä mielessä varsin onnistunut päätös, että silloin juuri sattui tulemaan vene. Auto siis parkkiin ja katsomaan miten sulku toimii täydessä koossa, kun samaa oli katseltu Lucasin kanssa jo Legolandissa, jossa oli Göta kanalin pienoismalli. En tiedä kuinka tarkasti se oli jostain mallinnettu, vai oliko vain periaate ja tyyli kopioitu.




Gustaanlahti


Yöpymispaikaksi oli vähän kuin etukäteen valittu Gustavsvikin leirintäalue Örebrossa. Ihan sen perusteella, että se on sopivaan suuntaan kohti Tukholmaa ja ei liian kaukana huomiseksi viimeiseksi ajotaipaleeksi. Kauempaakin olisi ajanut tarvittaessa, mutta onhan tämäkin ihan kiva. Lisäksi täällä leirintaäalueella saa olla kello kolmeen asti, joten ehkä otetaan kaikki ilo irti, ennen kuin suunnataan yöpymään Värtahamnetissa, koska kuitenkin jonossa laivaan pitää olla muistaakseni kello 5:30.

Paikkana Gustavsvikin leirintäalue on reissun monipuolisin palveluiden osalta. Eikä missään siisteydessä ole valittamista. Toisaalta paikalla ei ehkä ole samalla tavalla persoonallisuutta. Jotenkin tulee mieleen esim McDonalds. Niissähän yleensä kyllä pidetään huoli siisteydestä ja kaikesta että toimivat maasta ja paikasta riippumatta. Niistä harvoin on mitään erikoisen huonoa sanottavaa. Toisaalta niistä myöskään ei ole mitään erikoisen hyvää sanottavaa. Standardoitua tasapaksua laatua, mutta ei mitään omaperäistä tai sympaattista yllätystä. Tosin kirjoittelen enismmäistä kertaa jo iltapäivällä myöhäisen illan sijaan, joten on hyvinkin mahdollista että iltapäivityksessä tulee jotain muutosta. Tarkoitus olisi tämän ruoan sulattelun jälkeen katsastamaan tuota uimapaikkaa.

Iltaedit


Illasta ehdimme käydä tosiaan uimassa paikallisessa uimahallissa/uimalassa, joka kuuluu osittain hintaan. Paikassa on myös jonkin sortin uimaseikkailupuisto, tai niin ainakin itse markkinoivat sitä, eli useampi vesiliukumäki nyt ainakin. Ihan kivalta näyttää, mutta maksaa aikuiselta 185 kruunua ja yli 4v 135 kruunua. Sinänsä ei ole pahoja hintoja erityisesti kun huomenna voisi olla jotakuinkin koko päivän uimassa ja välillä käydä laittamassa vaikka ruokaa ja sitten takaisin, mutta toisaalta kun Lucas on vielä juuri sen ikäinen, että ei huvittaisi maksaa jos se ei sitten uskallakkaan mennä mihinkään vesiliukumäkiin. Siitä jää sitten paha maku molemmille. Saa nähdä miten toimimme huomisen suhteen.

Hepoja ja hevosvoimia


Lähdimme Gabin kanssa vaihtamaan vaippoja, mutta päädyimme seuraamaan Coop-kylttejä kun jotain pientä puuttui. No matka oli odotettua pidempi, vaikka ihan kävelymatkan päässä, aikuiselle, toki. Gabi käveli reippaasti koko matkan minkä annoin ja juoksikin aina tarvittaessa. Matkalla oli myös hevosaitaus jota ihmeteltiin kovasti. Tosin Asuntoautoon päästyään, kun yritin saada pojan kertomaan mitä oli nähnyt matkalla niin vastaus oli vain, että "auto". Taisi olla mielessä se joku viisikymmentäluvun Ameriikan Ford joka kaupan pihasta lähti. Oli kyllä hieno ja hyvässä kunnossa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti