torstai 23. heinäkuuta 2015

For Those About to Rock (We Salute You)

22.7.2015


Kunkku


Kuninkaanlähteeltä siis herättiin ja Gabin kanssa paineltiin aamu-uinnille. Lucas hieman yllättäen ei halunnut, vaan meni mieluummin leikkipaikalle pelailemaan. No sallitttakoon tuokin joskus. Gabriel puhui uimassa pitkään liukumäestä joten sinne sitten piti mennä. Isä oli toki turvamiehenä koko liukumäen ajan, mutta toista kertaa ei kyllä enää huvittanut. Mutta tulipahan kokeiltua ja kovasti kertoi myöhemmin menneensä liukumäestä,


Eggs over easy


Muutoin päiväsellä kului aikaa grillatessa ja testailtiinpa tuota muurikkapannua kananmunanpaistossa. grilliin laitettiin myös jääkaapista löytynyt sipuli. Ihan kokonaisena ja pinnaltahan tuo käristyi aivan mustaksi, mutta sisältä oli vallan maukas. Muutoinkin suosittelen kokeilemaan. Todella helppo tapa valmistaa. Munat yritin tehdä over easy,, mutta taisi paistua vähän liikaakin mutta kyllä ne syötyä saatiin. Pohojammaalta tuotua Käristettä siihen vielä rinnalle ja paahtoleipää sekä pari karjalanpiirakka. Grillipaikka oli varsin hyvä ja viihtyisä. Tuohia sytykkeeksi oli hieman vaikea löytää, mutta polttopuiden kuivuus pelasti kyllä tilanteen ja tuli saatiin palamaan ja lähti tälläkin kertaa yhdellä tikulla.

Kotimatka


Tämä oli Iran loman viimoinen päivä, joten pakko oli suunnata kotia kohti. Ja tämä oli tämän kesän viimeinen lomapätkä Irallla, joten saa nähdä olikohan tämä kausi missä määrin nyt paketissa. Iran loppukesän työvuorolistaa en ole katsonut, joten en tiedä minkälaisia vappaputkia siellä saattaisi olla, mutta ainakaan näin pitkiä reissuja ei taida enää pystyä tekemään. Semmoisia "Viikonloppurykäyksiä" tosin ripoteltuna minne mahtuu sitten tulee ehkä tehtyä. Ja on tässä ihan lähitulevaisuudessa suuniteltu käyttöä autollekin.

Kotimatka köröteltiin Tampesterin kautta ja pysähdyksiä tehtiin Ylöjärvellä vahinkotavarakeskuksessa ja Iittalassa lasitehtaalla. 

Akkadakka


Hämeenlinnassa olisi ollut AC/DC, mutta kun oli osassa porukasta jo matkaväsymystä havaittavissa ja lippujakaan en omistanut niin jatkoin matkaa kyselemättä, kiinostaisiko jäädä ulkopuolelle vielä kuuntelemaan. Olisihan tuo voinut olla hauskaa, mutta voi olla että ihan koko yleisöön ei olisi uponnut. Paitsi tietysti tämä:


Joka löytyy Planes 2 leffasta jota meillä on katsottu uudestaan ja uudestaan. Edellisellä kerralla tuli nähtyä stadionilla joten nähty sinänsä jo on, vaikka Angus Youngin kitarasoundeista aina olenkin diggaillut ja varsinkin ysärin alussa julkaistu Live on kestänyt itselläni soittokierrossa ahkerasti. Ja itseasiassa kansia omistan kaksin kappalein, koska ensimmäinen levy katosi joskus johonkin. 

Levyllä ollut Hells Bells on kitarasoundeiltaan ollut itselleni aina jonkinlainen esikuva, mitä olen etsinyt. Ohessa video Doningtonista ainakin tuolta aikakaudelta ja Suomalaisen Wikipedian tekstistä sain käsityksen, että olisi sama versio. Mutta ainakin näistä pienistä tietokoneen kaiuttimista ei kuulosta ihan samalta. Voi olla että johtuu kaiuttimista kun taajuusvaste ei ols sama millä tuon on kuunnellut uudestaan ja uudestaan. Joku tarkemmin tietävä voi sitten kommentoida.


Eiköhän siellä ole hieno keikka vedetty, vaikka itse en tällä kertaa siitä pääsytkään nauttimaan. Mutta teenpä kunniaa, niille jotka rokkasivat. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti