keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Heja Sverige

27.6.2015


Nyt ollaan sitten ruotsissa. Päivä vietettiin Kööpenhaminassa.

Antti vs. Garmin


Eilen olin noudattamatta navigaattorin ohjeita ja seurasin moottoritien viittoja kohti Kööpenhaminaa. Tänään ajattelin, että nyt luotan navigaattoriin, jos se vaikka osaa minut ohjata keskustaan. Käännyin pois motarilta ohjeiden mukaan ja sitten. Rampilla se jo iski. Kaikki ihan tukossa ja kaikki autot vaan seisoo. Sattumalta jouduin jonoon, joka eteni nopeammin joka oli se kaista jolta kiilataan toisten eteen. Kaistanvaihtojen nopeus ei ole tämän vanhuksen vahvuuksia, joten pidin vanhan samalla kaistalla enkä lähtenyt hätiköimään. No silti tuossa jonossa madellessa sen kilometrin tai jotain meni noin tunti. Tämä oli selvästi Garminin kosto eilisestä tottelemattomuudesta.

Sillat



Eilinen silta maksoi 360 Tanskan kruunua, eli viitisenkymppiä ja tänään silta maksoi 930 ruotsin kruunua (muistaakseni) joka oli nettisivuilla ainakin käännetty 85 €uroksi. Eli jotakuinkin saman verran kuin Siljalla Tukholmasta Turkuun päivälaivalla hytin kera (146 €).

Köpis



Kööpenhaminassa parkkeerasimme johonkin lähelle jotain linnaa kanavan viereen. Parkkeeraaminen maksoi 18 kruunua tunti Lauantaina, eli semmoisen vajaa kolme euroa tunti. Olimme siis kuitenkin jotakuinkin keskustassa. Siitä oli hyvä kävellä ympäriinsä tuon 60 kruunun verran ja kävimme syömässä ja vähän ostoksilla. Jotakuinkin fiilis hintatasosta on, että ero Suomeen on sama kuin Suomella ja Baltian mailla, eli jotakuinkin 50 % kalliimpaa. Tämä siis vain näppituntumalla ja ottaen huomioon, että ehkä emme olleet Tanskan halvimmissa paikoissa, kun olimme Legolandissa ja Kööpenhaminan keskustassa


Disney Yllätti


Dinsey store Kööpenhaminan keskustassa oli yllätys yllätys halvinta mitä Tanskasta löydettiin. Ainakin meille, kun siellä oli hyvässä alennuksessa Cars ja Planes autot ja lentsikat. Ilmeisesti ovat poistumassa heidänkin valikoimista. Rahaa toki meni 260 Kruunua, mutta virtuaalisäästöä tuli paljon enemmän, kun lentsikat maksoivat noin neljänneksen mitä maksavat normihintaisina.

Röstånga Camping & Bad


Malmön liepeillä kävimme jossain suurehkossa ruokakaupassa täyttämässä ruokavarastoa ja lähdimme kohti pohjoista. Ajoimme noin tunnin ja päädyimme kaupunkiin nimeltä Råstänga. Ehkä Garmin vähän yritti paikkailal kun tämä sieltä löytyi, tosin ei tiennyt osoitetta. Väärälle puolelle isoa tietä vielä viimeiseksi kiusaksi meidät ohjasi. Ihan tavallisen talon pihalle. No onneksi oli kyltit tien varressa, niin niitä seuraamalla pääsimme lopulta perille. Paikka on kivan näköinen ja ainakin ruotsalaisia kämppääjiä on paljon. Grillasimme ostamamme lehtipihvit ja teimme niistä buritoveneitä. Näillä siis iltaruoka. Hintaa paikasta meille tulee 300 kruunua päivä, eli kolmisen kymppiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti