sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Jos Porist oot, ni piru oot...

12.7.2015


Lapsuuden maisemissa


Tämä päivä onkin sitten mennyt aikalailla omissa lapsuuden maisemissa. Ensin lämmitettiin Lucasin kanssa aamusauna ja saunottiin ja uitiin. Lucas on jo jonkin verran oppinut uimaan ja enemmänkin tällä hetkellä tuo "uimavalvojan" rooli on sitä pojan toppuuttelua, kun taidot ei ole kuitenkaan vielä niin isot, kuin menohalut ja luulot. Veden kanssa kuitenkaan ei ole pelleilemistä ainakaan tässä mielessä. Hyvä jos poika ui paljon ja opettelee uimaan ja sitä myötä oppii, mutta kun ne kyvyt ovat vielä kovin rajalliset, niin jonkun pitää olla takomassa järkeä päähän. Vaikka väkisin. Ei siinä ihan on tuttu tilanne tällaiselle omnipotentille.

Tulkkilassa vai missä?


Mökiltä jatkettiin Kokemäjen keskustaan Tulkkilaan, jossa käytiin kallin oloisella kirpputorilla. Tai oikeastaan kirpputori sijaitsee siis Peipohjassa, eikä Tulkkilassa. Tulkkilassa käytiin tankkaamassa. Ja itseasiassa joku vielä paremmin paikallisesta maantiedosta perillä oleva voisi vielä kertoa onko tuo Lidl ja sen pihassa oleva Nesteen tankkauspiste vielä edes Tulkkilaa? Saattaa siis olla, että Tulkkilassa ei edes oikeastaan käyty. 

Ja kun päästiin näihin hiusten halkomisiin kaupunginosista, niin kertokaa samalla hengenvedolla missä kaupunginosassa sijaitsee Stockmann Helsingissä? Useimmathan sanoo, että "no keskustassa". Mutta kun sellaista kaupunginosaa ei ole. Tätä voi kysyä paljasjalkaisilta stadilaisiltakin ja harvalta tulee varmaa vastausta. Mutta muistaakseni tähän kyllä löytyy vastaus. Ehkä herra Google tietää?

Rankkuskaba jäi vetämättä


Tankkauksen kautta Korkeaojan kylälle sukuloimaan. Täällä on vietetty lapsuudesta ne parhaat kesähetket, milloin missäkin. Tänään on sinänsä ollut sellainen muistojen trippi, että käytiin pelaamassa jalkapalloa kylän poikien kanssa, joka oli oikeastaan lapsuudessakin yksi jokaisen täällä vietetyn päivän rakennusaineksista. Ainoastaan perinteiset pilkkukisat jäivät vetämättä. Lucas kyllä nautti jalkapallon pelaamisesta ja kun pääsi juoksemaan muiden kanssa, vaikka olikin porukan nuorin.

Myös lammen vesi tuli todettua kylmäksi. Mutta se ei haittaa, kun nyt kuitenkin uimaan pääsi. Aapo serkun taloa tuli myös käytyä ihmettelemässä. Kyllä tulee komea, kunhan nyt valmistuu, Markka-täti tarjosi oikein hyvät murkinat ja jälkiruoaksi Jussi oli vielä hakenut mansikoita. Kyllä sitä kelpasi keäspäivää viettää.

"Hei kaverit"


Lucasilta kuulee tuon lauseen kerran jos toisenkin jos on vähän uudempia ystäviä. Tänään tarkoitettiin Tuure ja Aukusti pikkuserkkuja ja hauskaa tuntui Lucasilla olevan. Poika tosin vähän ujosteli ja kuunteli huomattavasti normaalia tarkkaavaisemmin kun isommat pojat opastivat milloin missäkin asiassa. Mutta kivaa on kuulemma ollut.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti