lauantai 11. heinäkuuta 2015

Mäkihornulat

11.7.2015


Mäkiautoilua


Aamulla lähdettiin liikkeelle taas hitaanpuoleisesti ja ennen Turkua ajattelin, että ajellaanpasa vaikka sen Meri-Teijon ja Matildedahlin kautta ja sehän osoittautui hyväksi päätökseksi. MeriTeijossa nimittäni on Mäkiautomäki, eli lasketteluhisseillä hinataan autot ylös mäkeä ja sitten tullaan mutkamäkeä alas painovoiman avulla hieman matkalla jarrutellen ja ohjaillen siten että pysytään radalla.

Lucas on vielä sen verran lyhyt, että ei suositellut hissipojat että menisi vielä yksin, joten minä pääsin maksajan lisäksi, myös painolastiksi ja jarrumieheksi. Lucas siis istui sylissä ja väänsi rattia. Jarrumiehen takia ajat jäi kauas rataennätyksestä, joka kuulemma oli jotain 51 sekuntin luokkaa ja 55 sekuntin ajat on kuulemma jo todella kovia. Ajoimme radan kaksi kertaa joka kustansi 11 €uroa. Meidän viralliset ajat tuolle radalle oli


  • 1:47.211
  • 1:28.757


Tästähän huonommallakin matikkapäällä voi ektrapoloida, että seuraava kierros olisi ollut 1:09 luokkaa ja seuraava 50 ja jotain osia eli silloin oltaisiin oltu huipulla.

Turun Linna


Turun Linnassa oli paljn nähtävää ja pääsimme paikalle ehkä hieman liian myöhään. Toisaalta nettisivuista allekirjoittanut löysi ainoastaan, että siellä järjestetään pikkuritarikierroksia joka olisi meidän vanhempaa ritaria voinut ainakin kiinostaa, mutta niiden aikataulujapa ei ollut missään. Joten tietysti olimme puolisen tuntia viimeisestä myöhässä. Neljältä lähti viimeinen tuollainen opastettu kierros. Aikuisille viimeinen opastettu rundi olisi lähtenyt 16:45.




Köyliö


Köyliön Salen pihalla auto teki taas käynnistymättömyystemppunsa ja siinä sitten nökötettiin puolisen tuntia Lallia odottamassa. Ei tullut ja autokin lopulta käynnistyi. Tällä kertaa käynnistyksen taikasanana tuntui olevan, että yritin startata ilman kytkintä pohjassa. Silloin lähti heti. En tiedä mistä on kyse. Veikkaan liittyvän siis tuohon Defan jälkisaennettuun varashälyyttimeen. Autossa siis virrat menee normaalisti pääälle, mutta kun starttimoottorin pitäisi käynnistyä niin kuuluu vain naks. Myös siis virtalukon pohjaa on tarjottu ongelman lähteeksi.

Mummun mökki


Mummun mökille Kokemäjelle päästiin illaksi kuitenkin saunomaan ja uimaan, mutta yö vietetään tässä autossa pihalla mökin sijaan. Vaikka toki sisällä mahtuisi paremmin, mutta mikäs tässä on nukkuessa. Tässä on kuitenkin pedit valmiina ja ihan mukavilla patjoilla. Makkaraa ei keritty paistamaan, ehkä sitten seuraavalla kerralla. Naapurissa vaikutti olevan bileet.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti