perjantai 10. heinäkuuta 2015

Taas mennään

10.7.2015





Matka lähti käyntiin aamusta hitaasti kun pakkailtiin autoa ja käytiin vielä nopealla kauppakäynnillä ja kirjastossa hakemassa vaimon valitsemaa matkakuunneltavaa cd soittimeen kun edellisen reissun kuusi levyä alkaa olla jokseenkin läpi soitettuja. Mukaan tarttui:


Kukkien kuningatar


Ensimmäinen pysähdys oli Sammatin paikkarin torpan viereisessä Miinan mökissä, jossa anopilla on näyttely tauluistaan. Pysähdyttiin turisemaan ja juomaan kahvit ja jotain pientä käytännöllistä taidettakin taisi tarttua matkaan mukaan.

Kasvihuoneilmiö


Kasvihuoneilmiöhän on Lohjalla nuoruusvuodet viettäneenä toki tuttu paikka ja on käyty aikaisemminkin. Väkeä oli paljon joten paikalla taitaa mennä ihan hyvin. Takavuosina on ollut huomattavasti hiljaisempaakin, vaikka silloin siitä ohi menevä tie oli huomattavasti vilkkaammin liikennöity.


Lahnajärvi


Lahnajärvi näytti hyvin ränsistyneeltä paikalta. Itse en edes muista koska tuo olisi ollut "huipulla". Muistaakseni kuudennella luokalla lähdettiin ystäväni isän kyydillä viettämään kesäpäivää jonnekin mukavaan vesiurheilupaikkaan ja yritettiin Lahnajärveä. Se oli silloin laitettu kiinni. Eli en tiedä onko ollut tuon jälkeen enää toiminnassa ainakaan liiketaloudellisessa mielessä. Tuolloin jatkoimme lopulta sitten Serenaan, jonka vesipuisto oli muistaakseni silloin jotakuinkin upouusi. Puitteet näyttivät siltä, että joskus on ollut ihan kivakin paikka.

Ilmeisesti joku yrittää kuitenkin comebackia kun ovessa oli lappunen jossa luki, että remontti kesken. Muutenhan tuo voisi olla vaikka vuosikymmenen vanha, mutta siinä oli myös vinkki seurata remontin edistymistä Facebookista. Joten ei tuo lappu voi olla kirjoitettu ennen neljättä Helmikuun 2004. No joo, unhodin että aika menee niin nopeasti, eli periaatteessa voi olla kymmenen vuotta vanha. Mutta mikäli tämä lapun kirjoittaja ei ole ollut opiskelemassa jossain Ivy League koulussa, niin sitten taitaa olla alle kymmenen vuotta vanha myös tuo ilmoitus.

(S)FC Lohja


Salossa piipahdettiin parkkipaikalla kirjoittamassa tätä ja vaimo kävi tuolloin kaupassa. Katsastin tuossa jotain vaihtoehtoja yöpymiselle ja näyttäisi että SFC Lohjan toimipiste olisi siirretty Liessaaren rannasta Meri Teijoon? Tai en minä nyt varma ole oliko tuo Liessaaren tien varressa ollut leirintäalue SFC-alue, mutta ainakin netin mukaan tämä on. Liessaarihan itsessään on todella hieno paikka. Tuosta leirintäalueesta en mene vannomaan, kun tosiaan siitä on aina ajettu fillarilla ja myöhemmin sitten autolla ohi.

FC Lohjassahan palloili useampikin hyvä ystävä vuosikymmen sitten, joten ehkä se on hyvä merkki. Mäkisen Tuomas taisi pelata useammalla nimelläkin, kun punainen ( Ei uskoisi, on niin symppis ja rauhallinen kaveri)oli vilahtanut edellisessä pelissä ja seuraavassa pelissä oli puolustajista pulaa. Näin siis alemmilla sarjatasoilla ainakin Suomessa.

Kontrasti edelliseen leirintäaluekokemukseen on melkoinen. Edellinen leirintäalue siis oli tuo Gustavsvik, joka oli tämänastisista kuten aiemminkirjoitin, kaikista kaupallisimman oloinen. MeriCaravan puolestaan on varsin kotikutoisen oloinen. Molemmissa on omat hyvät ja huonot puolensa. Täällä olisi ollut oikein saunakin, niinkuin ilmeisesti suurella osalla näistä SFC kämppäreistä. Myöhästyimme siitä kuitenkin juuri sopivasti kun melko myöhään tulimme alueelle. Kahdeksaan asti tuo yleinen saunavuoro siis oli. Vaikka keli oli Suomenkin kesäksi viileä, kävimme pienessä lammessa uimassa Lucasin kanssa ja sen jälkeen lämpimässä suihkussa. En tiedä menimmekö väärään paikkaan suihkuun kun kävimme tuossa saunatilojen luona olleessa suihkussa. Isäntä tuli puolisoinensa saunomaan ja siivoamaan mutta menivät toiselle puolelle. Ei sieltä kyllä mitään kommenttia tullut, eli jos suihkut olisi pitänyt hoitaa jossain muualla, niin nyt sai aloittelijat vähän anteeksi.

Suihkun jälkeen paistelimme vielä makkarat grillikodassa ja sitten alkoi Lucasin meno olla taas niin villiä, että oli pakko laittaa poika pehkuihin. Älämölö ei kyllä tunnu aivan heti laantuvan.

Åbo


Huomisena pläninä voisi olla Turun Linna. Siitä sitten johonkin. Vaihtoehtoja on paljon ja tällä kertaa aikataulukin on tiukempi. Gabrielin synttärijuhlat kun on tuloillaan, niin kotiin pitää vielä keritä siivoamaan ja valmistelemaan juhlia.

Onnittelut


Niin ja synttärionnittelut kummitytölle ja Gabin kummitädille tätäkin kautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti