tiistai 21. heinäkuuta 2015

Route 66

21.7.2015


Route 66


Ja sama Suomeksi


Kuortane


Aamulla kävimme saniteettitiloiss Hyllykallion Prismassa Seinäjoella, eli Östermyrasssa ja jatkoimme matkaa aamupalalle Kuortaneen uimarannalle. Tai tarkemmin sanoen parkkipaikalla laitoimme aamualaa ja päivästä näyttää kyllä tulevan varsin kaunis ja lämmin, joten eiköhän tästää kohta pulahdeta myös uimaan. Itse on tullut tällä uimarannalla käytyä lapsuudesta asti ja mikäli muisti ei täysin petä, niin varsin hyvä ja lapsiystävällinenkin tämä uimaranta on, eli hyvää hiekkaa ja mukavasti pikkuhiljaa syvenevä. Tosin keli on tänäänkin aika tuulinen, joten ilma ei tunnu niin lämpimältä kuin miltä autosta katsoen näyttää ja voisi kuvitella. Jos sattuu tässä tyyntymään niin varmasti tulee lämmin.






Jatketaanpas nyt tarinaa sitten illalla, eli uimassa käytiin ja pulikoitiin kohtuu pitkään, vaikka koko ajan kyllä tuuli. Vesi oli yllättävänkin lämmintä kesän lämmön huomioon ottaen. Rannalla alkoi iltapäivästä olla jopa väkeä. Rantahan on hieno ja suosittelen lapsiperheille. Hiekka on varsin hienoa ja samaa jatkuu myös veden puolelle. Ja ranta tosiaan syvenee mukavan loivasti, joten lasten kanssa on mukavaa uiskennella.

10 metriä


Lucas oppii tässä pikku hiljaa uimaan. Tosin kun olin merkkipaaluna, niin oli vaikea varmasti sanoa ottiko jalat pohjaan ja kuinka monta kertaa. No yritys on kyllä kova. Kymmenen metrin uintitaito on ainakin lähellä. Ja jos uitaisiiin paikassa jossa ´pohjaan ei ylety niin uskon että tuo menisi. Välillä tänään myös aallot pyyhkäisivät naaman yli, joka häiritsi jonkin verran suorituksien rytmiä. Yritin vaivihkaa ottaa etäisyyttä pari metriä lisääkin, mutta noilla yrityksillä taisi tulla ongelmia aaltojen kanssa. Parhaalla yrityksellä Lucas taisi päästä yli yhdeksän metriä, mutta lopussa kärsivällisyys loppui ja ponkaisi viimeisen pätkän pohjasta. Tästä syystä yritin ottaa vielä pari metriä lisää etäisyyttä. No kyllä se sieltä onnistuu ja uintitaito karttuu. Kohtapuolin olisi vielä tuo uimakoulun jatkokurssi.

Kunkku



Jatkosuunnitelmat elivät melkoisesti matkan varrella. Eli lähdimme Kuortaneelta kohti Kuninkaanlähdettä Kankaanpäässä. Sitten päätinkin että, eipä mennäkkään niin kauas vaan ajetaan lyhyempiä pätkiä ja ajetaan vaikka jonnekin Ruovedelle. Tuolla reitillä olisi ollut mukavat maisemat ja jos olisi joku nukkumapaikka jossain tuolla järvien rannalla niin varmasti olisi tuolla kelillä ihan mukavaa. No juuri ennen risteystä päätin kuitenkin palata alkuperäiseen suunitelmaan ja lähdimme kohti Kuninkaanlähdettä. Tätä aluetta oli kovasti. Hehkutettu varsinkin lapsiperheiden toimesta netissä, joten päätimme kokeilla nyt mistä tässä on kyse.

Kuninkaanlähteellä ei ole järveä mutta sen korvikkeena on sitten maauimala joka koostuu kahdesta altaasta ja vesiliukumäestä. Meidän iltatestisessio jäi vain lyhyen puoleiseksi, kun aikaa oli sulkemiseen vain parikymmentä minuuttia, kun ennen piti käydä leikkimässä leikkipaikalla ja minä samaan aikaan grillailin ruoat. Iahn hyvältä kuitenkin vaikutti ja huomenna olisi tarkoitus jatkaa.

Disco


Illan kruunasi kasilta alkanut lasten tai nuorten disco johon meiltä osallistui kahden tanssijan partio. Frontside ollie käytiin tilaamassa deejiiltä ja kyllä jotain viileitä liikkeitä käytiin näyttämässä myös muulle juhlakansalle. Mikä oli mielenkiintoista oli se että aikuiset tuntuivat saavan tuollakin aikaan rähinää. Järkkärit oikein jouduttiin hakemaan selvittelemään tilannetta ja disco ei ollut vielä kestänyt tuntiakaan kun ulko-oven edessä oli isompi väentungos selvittelemässä tilannetta. Mikäli minä oikein tilanteen käsitin jollakin oli sanomista musiikin linjasta. Riitapukarit oli kaksi naista joista toisella saattoi olla lapsia tsnssimassa ja toisella lapsenlapsia. Jos oikein käsitin niin mummi valitti musiikkilinjasta deejiille ja äippä riensi niiden tueksi. No kai se on lapset hyvä totuttaa jo nuoresta siihen mitä se meno "lavoilla" on. Ei tule sitten yllätyksiä. Jotenkin tilanne oli vaan sen verran absurdi että siitä saisi varmasti hyvää matskua jonkin sortin komediaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti