sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Lycka till

19.7.2015


Aamukahvit Suomenniemellä


Yö nukuttiin siis hieman vinossa, mutta omalta osaltani meni ihan normaalisti. Eli enemmänkin heräilyä aiheutti Gabrielin pyöriminen vieressä ja se että siitä jonkin verran aina stressaa, ettei se pääsisi kierimään tuosta yli ja hyppäämään alas alkovista.

Aamullajatkettiin siitä mihin illalla jäätiin, eli turistiin niitä näitä ja kun isäntäväeltä oli päässyt suodatinpussit loppumaan tarjosin heille nyt pahimpaan kofeinii-vajareihin mutteripannukahvit.

Toivottavasti isäntäperhettä näkee vielä, ennen kuin pakenevat Yhdysvaltoiin, jonne ovat muuttamassa tässä syksyllä. Mahtavaa ja samalla vähän haikeaa. No koskaanhan ei tiedä kuinka pian taas nähdään ja kyllähän nykyaikainen kommunikaatio mahdollistaa yhteydenpidon ihan siinä missä lähempänä asuessakin. Omasta aikaansaamisesta se on kiinni.

Palovammaa ja spagettikastiketta



Eli länteen lähdettiin. Pet shop Boys, nyt ei sinänsä ole mitään suosikkeja, mutta onhan tämä sellainen mitä ei omassa nuoruudessa oikein pääsyt pakoonkaan. Ja länteen tänään suunnattiin. Pohojammaalle. Kävimme kaupassa Joutsassa ja ajoimme uimarannan parkkipaikalle tekemään spagettikastiketta. Siinähän sitten sattuikin sellainen tapaus, että paistelin jauhelihaa ja olin laittanut muovisen kauhan jota käytin pastamisessa apuna nojaamaan paistinpannun reunaan. Siinäpä oli sen verra lämmin että kun otin sen käteeni, oli kauha sulanut osittain ja otin vielä niin huonosta kohtaa kiinni, että sulaa muovia valui sormille ja peukaloon kynnen viereen tarttui kiinni kunnon palanen sulaa muovia ja poltti ikäväntuntuisen palovamman. No paljon pahemminkin ovat ihmiste itseään telonut ja tämä paranee, vaikka epämukava onkin.

Ruoka puolestaan onnistui hyvin ja jos ilma olisi suosinut enemmän olisi myös ruokapaikka ollut vallan mainio. Nyt oli kohtuullisen kylmä. Uimarannallakaan ei ollut kuin yksi lapsi isänsä kanssa. Voisi veikata että aika harvinainen tilanne heinäkuiseksi sunnuntaiksi kun uimaranta oli kuitenkin iso ja fasiliteetit hyppytorneja myöten kunnossa.

Vesa!


Matka jatku Jyväskylän läpi ja lopullinen pysäytys tehtiin. Vasta Onnela campingille Keskisen kyläkaupan naapuriin. Paikalle saavuimme hieman viiden jälkeen ja ennen kuutta alue oli täynnä. Eli paikan saimme aika perältä. Kävimme katselemassa Vesan kauppaa ja mukaan tarttui Ice Age 4 Blu ray hintaan 3,99€. Itse leirintä maksoi 15 €uroa sisältäen sähkön. Eli halpaa hinnaltaan. Leirintäalue on osittain ihan mukava. Sauna oli päällä 22 asti ja uimaankin pääsi. Eikä makkaranpaistaminenkaan mitenkään huonosti sujunut. Toisaalta jotenkin paikasta huokuu se, että ollaan ison sekatavarakaupan pihalla ja väkeä on tupaten täynnä. Saa nähdä onko meno hurjaa yöllä? Ainakin vielä illasta meteliä kuuluu jonkin verran, mutta eihän vielä tähän aikaa tosiaan tarvitsekkaan olla hiljaista.

Kaupassa itseasiasssa oli ihan viihtyisää, mutta toisaalta se mikä auttoi viihtymään lasten kanssa esti shoppailun osittain.Eli pelialueella ja lasten leikkipaikan vieressä vietin oikeastaan kaiken ajan. Huomenna ehkä hieman lisää katselemista jos jotain sopivaa löytyisi. 32 tumainen Full HD telkkari jollaista olen ajatellut asuntoautoon olisi löytynyt 199 € sopuhintaan. Merkiltään Samsung. Toisaalta ehkä näin työttömyyden orastaessa olisi tuo järkevää jättää kauppaan.

Huominen


Huomisen päivän ohjelman kohokohta lienee tuo Keskisen ilmainen tivoli. Aukioloaika on 12-18, joten puolilta päivin olisi tarkoitus päästä pojat sinne vähän leikkimään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti