torstai 16. heinäkuuta 2015

Vi vill ha asuntoauto på bordet

Pöytä

Niille jotka lukevat mieleellään vaan matkakertomuksista pettyvät ja voivat hypätät tämän päivityksen yli. Varsinaista auton tekniikkaakaan ei nyt ole vuorossa vaan enemmänkin asunto-osan parantelua. Mikä nyt on ilmeisesti vähän niinkuin tapanakin. Eli että jokainen tekee autostansa omaan käyttöön sopivan ja tekee parannuksia sen mukaan.

Parantelua tai korjausta. Miten tämän nyt haluaa nähdä. Eli ongelmana oli siis se, että pöytä ei ollut itenkään erityisen tukeva. Pöydässä oli vain yksi jalka millä se on pystyssä ja seinässä kiinni lista, joka sekin on hieman löysästi kiinni ja pöydässä oleva vastinkappalelista on kummastakin päästä haljennut. Eli tästä kaikesta lopputulemana on pöytä, johon nojaaminen ainakin kaataa pöydän ja muutoinkin muutamassa jarrutuksessa tai käänöksessä pöytä on tippunut paikoiltaan.


Tässä kuva  tuosta pöydän jalasta, joka kaikin puolin vaikuttaa jonkun aikaisemman omistajan omatekeleeltä. Jälki ei ole lainkaan samaa luokkaa ulkoisesti kuin muuten autossa. Mutta asiansa tuo on ajanut siinä määrin kuin on.

Uutta pöytää


Ostin siis Hervannasta Tori.fi palvelun kautta "uuden" asuntovaunun pöydän, joka oli kuulemma lähtöisin vuoden 1990 Tec merkkisestä asuntoautosta. Ohessa kuvat myynti-ilmoituksesta:






Tätä pöytää käytettiin vielä jalkoineen Gabin synttärijuhlilla, vaikka muisitini mukaan sitä lopulta ei olisikaan tarvittu, kun kaikki mahtuivat muihinkin pöytiin. Mutta oli siis mukana juhlamenossa. Juhlatarvikkeita takapihalla purkaessani, sitten käänsin pöydän suunitelmien mukaisesti ympäri ja ruuvasin tuon mekanismin irti ja hain vanhan pöydän asuntoauotosta ja otin siitäkin tuon alumiinilkupin, joka tuota jalkaa pitelee irti.

Ruuvit olivat jokseenkin ruostuneet, joten korvasin ne uusilla torxpäisillä ruuveilla. Tässä kuvassa valmis tuote seisoo takapihalla. 


Pöytä onnistui sinänsä kuten olin odottanutkin ja pöytä on nyt tukeva. Ohessa ensimmäistä kuvaa vastaava kuva uusilla komponenteilla. Käyttö sitten osoittaa kuinka paljon tuohon tulee jalkoja potkittua. 


Vanhan puolittain rikkinäisen listakiinityksenkin sai  kiinitettyä, kun olin pöydän korkeuden jo ennalta säätänyt niin korkeaksi kuin sen sai. Jaloissa näytti vielä olevan sellaisen paikat, mihin mahdollisesti saisi jotkin säätöruuvit, mutta niitä ei nyt ollut, joten tarvittaessa hienosäätö saattaisi jopa vielä onnistua. Mutta Nyt pöytä vaikuttaa ainakin ensivaikutelmalta tukevalta ja autoon integroidulta, kun on tuon listan kautta kiinni vielä seinässäkin.



Mahdollisia ongelmakohtia


Mahdollisen ongelman aiheuttaa jos tuosta pitäisi saada sänky. En ole mitannut että onko tuo tarpeeksi matala että mahtuu tuonne alle tilanteessa, jossa sänky pitäisi tehdä. Ilmoituksessa oli nuo korkeudet ja sen mittasin, että pitäisi olla jotakuinkin oikea, mutta kun nostin tuota pöytälevyä, niin en tiedä miten se on vaikuttanut tuohon korkeuteen.

Liäsksi mekanismin avaaminen pitää tehdä muualla kuin tässä paikoilaan, eli vetää hieman ulos seinästä tuota pöytää, muuten jalat kopauttavat seinään, koska mekanismi ensin liikkuu ulospäin ja sitten takaisin kohti keskustaa. Eiköhän tämän opi muistamaan ainakin kantapään kautta.

Pöytälevy


Pöytälevy tuosta vanhasta jäi siis käyttämättä, eli jos jollain on tarvetta tai käyttöä, niin hihkaise, jotta pöytälevy voi vaihtaa omistajaa. Nyt se vaan täyttää varastotilaa. Nopeet elää.

2 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Hei Jenni. Laitatko vaikka ihan sähköpostia. Antti.rajalahti@gmail.com.Pöytälevy vielä on mautta asia ei ole täysin yksinkertainen. Katsotaan mitä voi tehdä.

    VastaaPoista