keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

I Love Hjo

28.6.2015


Kohti Pohjoista


Aamusta pakkasimme tavarat ja checkasimme itsemme ulos leirintäalueelta. Vaikka keli oli kohtuullisen kylmä. kävimme Lucasin kanssa uimassa leirintäalueen uimalassa, kun siellä oli oikein vesiliukumäkikin. Uimisen jälkeen keitimme vielä noodelit ja lähdimme matkaan. Matkasimme kohti Tukholmaa. Tavoitteena oli leirintäalue Vadstenassa. Parikymmentä kilometriä ennen Jönköpingiä muutimme vielä mielemme ja lähdimmekin Väternin länsipuolelta kohti Hjota.



Serkkuni Josefina näytti meille tämän pikkukaupungin tuossa muutama vuosi sitten, kun Iran kanssa olimme reissulla. Kävimme täällä seuraavallakin reissulla ja taas ollaan täällä. Jätskit´kin käytiin syömässä samassa kahvilassa satamassa, kuin viimeksi. Tällä kertaa ei tosin otettu vohveleita, vaan ihan tavallista jätskiä. Mietimme josko sittenkin menisimme Skara Sommarlandiinkin vielä.





Ilta oli säiden puolesta ehkä koko loman paras. Aurinkokin paistoi ja vaikka ei nyt ihan hellettä vieläkään ollut, niin ihan mukava kesäinen ilma nyt kuitenkin.


Skara eller inte Skara


Vielä näin illallakaan emme ole tehneet päätöstä mitä teemme huomenna. Ajammeko aikaisin Skara Sommarlandiin ja illalla sitten kohti Tukholmaa ja mahdollisesti yövytään jossain missä sattuu.

Toinen vaihtoehto olisi yrittää kerrankin kohtuullisen ajoissa leirintäalueelle, että ehtisi nauttia niidenkin antimista. Yhtenä kohteena päivällä voisi olla tuo Götan kanava, jonka yli tästä joka tapauksessa siis ajamme. Enää emme ole edes kovin kaukana. Isältä pyysin tänään ohjeita, että missähän päin maailmaa se on ja kertoi sen kulkevan Sjötorpista Karlsborgiin. Karlsborg on tästä Michelinin kartalla seuraava kaupunki pohjoiseen, eikä ole enää kovinkaan kaukana. Siitä voisi lähteä tästä rannalta kohtii E20 tietä yrittäen seurailla tuota kanavaa ja jos vaikka näkisi niitä sulkuja, mitä ihasteltiin Legolandin pienoismallissa. Voisi olla Lucasille hauska kokemus. Toivottavasti menisi joku venekin, että näkisi toiminnan myös täydessä mittakaavassa. Örebrossa olisi muutakin kuin Kummeli kultakuumeen hoitajan Tommy-veli, siellä olisi ihan kivan näköinen leirintäalue. Tai ainakin kehuvat sitä ihan mukavaksi tuossa oppaassa. Se voisi olla tavoitekohde. Ei olisi mitenkään pitkä päivä autossakaan. Toisaalta kun tässä ollaan taas Internjet, niin ei ole oikein tarkkaa tietoa säästä. Jos sataa koko päivän, niin eipä siellä leirintäalueella kököttäminenkään niin houkuttelevaa ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti