tiistai 16. heinäkuuta 2019

Suuri Seikkailu 2019 Episode 12, Takaisin Pärnuun

15.7.2019

Mereen uimaan

Aamupäivä vietettiin melkoisen pitkätli tuossa leirintäalueen rannalla. Juostiin, uitiin ja pelattiin rantajalkapalloa. Päivä oli rantailuun ja siellä urheilemiseen aika hyvä,. Lämpimäpikin olisi voinut uinnin kannalta olla, mutta toisaalta nyt jaksoi tehdä paljon enemmän jotain muuta kuin löhötä ja uida. 

Rantafudista, tässä vaiheessa melkein omalla rannalla.

Ruokaa leirintäalueen grillistä

Kokeilimme myös tuon leirintäalueen rannan ravintolan. Ravintola on siis rakennettu parakkiin, telttaan ja terassille. Paikkana ihan viihtyisä ja plussaa ruoan omatekoisuudesta. Hampurilaiset eivät olleet, mitään einespiheistä tehtyjä. Ja vaikka olenkin sitä, mieltä että itse paistan paremmat pihvit, ei suinkaan olleet huonoimmasta päästä edes tällä reissulla. 

Pärnuun

Päätimme lähteä vihdoin jopa yöpymään Virossa. Aina aiemmin, eli edellisen kerran ja tällä alkupäässä Viro on ajettu yhden päivän aikana läpi, joten yöpymisiä ei ole naapurimaassa vielä takana. Pärnuun oli poikkeuksellisen lyhyt päivämatka, eli vain sata kilometriä. Eilen vieläe pohdimme, mennäkkö Tartoon, Pärnuun, vai ehtisikö sinne saarille. Saarille todettiin, että aika ei riitä ja kun tulomatkalla Pärnukin oli suurelta osin jäänyt näkemättä, päätimme mennä sinne, koska se oli logistisesti paras vaihtoehto ja oikeastaan lyhimmällä mahdollisella reitillä. Yöpaikaksi valikoitui Googlen avulla Konse motelli ja caravan-alue. Hinta meille olisi 28 €uroa per yö.

Alueelta tuonne vanhaan kaupnkiin oli pari kilometria, mutta kävelyreitti oli varsin mukava, sillä lähes koko matka oli pyörätietä. Pyörillä tuo olisi sujahtanut erittäinkin helposti. Pojat taittoivat matkan scooteilla. Valittivat toki, että on pitkä matka, kun ajoivat jatkuvasti edestakaisin, eli meihin verrattuna taittoivat ainakin tuplamatkan.


Graffitti kävelymatkalla.




Suomea ympärillä

Pärnun vanha kaupunki oli oikeastaan varsin sympaattinen myös. Mukavan oloisia kahviloita ja ruokapaikkoja. ja paikka oikeastaan ihan mukavan kokoinen, eli ei liian isokaan. Hintataso oli jonkin verran aikaisempia päiviä korkeampi. Vanhassa kaupungisssa aikankin kun me olimme siellä yleisin kieli mitä kuuli oli ihan tuttu Suomen kieli. Samoin leirintäalueella suurin ryhmä selvaästi oli Suomalaiset autot. Pari ruotsalaista, yksi Hollantilainen, ja yksi Norjalainen on tullut bongattua lähiympäristöstä, muuten kaikki suomalaisia.

Vanhaa kaupunkia.
Junan kuljettaja.

Dieselin hinnoista


Matkalla kävimme vielä Latvian puolella kaupassa jatäytimme dieseltankin.
Dieselin hintatasot tällä vaikuttaisi ainakin tänä kesänä olevan Liettua<Latvia< Puola< Viro. Tai Viro ja Puola ehkä samoissa hinnoissa. Vaihtokurssin takia hieman vaikea sanoa yhtä suoraan kuin nämä kaksi muuta, jotka kuitenkin vaikuttivat halvemmilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti