perjantai 5. heinäkuuta 2019

Suuri Seikkailu 2019 Episode 2, Myrksyn silmään.

5.7.2019

Aamulaiva


Virallisemmin matkaan päästiin siis kello 07:45. Lähtöselvityksessä piti olla tuntia aikaisemmin. Laivaliput maksoi suurinpiirtein 240 € edestakaisin. Kaksi päivää aikaisemmin olisi irronnut kuusikymppiä halvemmalla.



Laivassa vaikutti olevan tilaa vielä jonkin verran isoillekin autoille. Laivamatka kesti vain kaksi tuntia ja viisitoistaminuutia. Pojat saivat hieman rahaa käytettäväkseen. Lucas osti Tobleronen ja Gabriel osti Lego Ninjago paketin. Lisäksi investoin uuteen Eau de Toiletteen. 

Tallinna - Pärnu


Jotenkin muistelin edelliseltä laivareissulta, että Tallinnassa ajeleminen olis kohtalaisen nihkeää asuntoautolla ja niin oli kyllä nytkin. Mutta kun kaukpungista pääsee ulos, niin tie on oikeastaan ihan hyvä. Viimeksi taisin kyllä ajaa hieman jopa parempaa reittiä. Ehkä hieman pidempää, mutta vähemmän kaupungin keskustaa ja pikkukatuja. Ajoin silloin muistaakseni heti alkuunsa ohi risteyksestä, mutta näin retrospektiivisesti tarkasteltuna, ehkä tuo olisi parempi reitti.

Pärnussa käytiin Kaubamajassa tai jossain sen tyylisessä ostoskeskuksessa. Pienoisen taistelun jälkeen lapset voittivat Hessburgerehdotuksella ja lupasivat seuraavalla kerralla että mennään johonkin mitä isä ja äiti haluaa. Hieman tuli käytyä ikkunaostoksilla, mutta yllättävän kallista vaikutti urheiluliikkeiden valikoimat olevan. Tai siis ihan samat kuin suomessakin. Sinänsähän tässä ei ole mitään yllättävää, kun globaaleilla nettikauppojen markkinoilla elämme. Enemmänkin tässä mysteerissä mietityttää, miten jos Virossa on palkat keskimäärin niin paljon alemmat, kuin mitä kerrotaan, niin miten ihmisillä on täällä varaa mihinkään?


Se mikä muuten ihmetyttää on Suomalaisten määrä verrattuna toissavuotiseen Ruotsinmatkaamme. Siellä ei tainnut kovin montaa suomalaista rekisteriä näkyä. Ainakin tällä Via Balticalla näitä taas tulee vastaan jatkuvasti. Leirintäalueellakin(tästä hieman myöhempänä lisää)on kolmen rivi suomalaisia autoja.

Lisää kuvateksti

Camping "Jurasdzeni"

Parin suosituksen perusteella yöpymispaikaksi valitiin otsikon mukainen camping-alue noin 70 kilometriä etelään Riikasta. Paikkaa on nyt hieman hankala arvioida objektiivisesti koska keli on aika katastrofaalinen. Jo ajomatkalla tuuli oli varsin kova ja loppua kohden voisi veikata että puhutaan myrkylukemista, vaikka mittaria minulla ei olekkaan. Aluksi sentään oli pelkästään tuuista, kun tänne pääsimme, mutta nyt tulee jo vettäkin, kuten tuli Pärnussa. Ehkä täksi yöksi olisi se edellisreissun paikka ollut parempi valinta, koska siinä oli ravintola pienessä hotellissa. Ja ainakin silloin vaikutti ihan siistiltä. Täällä on paljon maahan kaivettuja leirinuotiopaikkoja ja ihan mukavat leikkipaikat lapsille, jotka nyt jäävät suurelta osin käyttämättä. Rannassa oli ihan mukavan oloinen ravintola jonkinlaisen grilliruoan ympärille rakennettuna, mutta ei tällä kelillä halua millään mennä ulos syömään, vaikka syömätilat olikin jonkinlaisella teltalla suojattuja. 

Pojat kerkesivät kyllä jonkin aikaa pihalla telmiä, ennen veden saapumista ja kävin itsekin aloittelemassa jalkapallomatsia. Lucas taisi johtaa meitä 5-1, kun sade pakotti sokerista tehdyt miehet takaisin sisätiloihin.

Naapuriauto ilmeisesti puun kaatumisen pelossa siirsi autoaan jonkin verran taaksepäin. Itse arvioin, että tuo ei tähän suuntaan voi kaatua, koska tuuuli käy joka tapauksessa mereltä. Auton kaatumisen välttymiseltä en ole ihan yhtä varma.
Pojat kävivät juoksemassa aaltoja karkuun.
Tässä jo tuulee, mutta vielä ei sada


Bio Clou

Viritin pojille elokuvateatterin kun sää tänään ei todellakaan kannusta ulkoutumaan enää autosta jos ei ole pakko. Amazon Prime toimii Campingin netin yli. Leffaksi valitiin ainakin nyt alkuun Spoingebob Squarepants 

Bob

Leffateatterin koostuu siis alkovista, jonka saa hyvin pimennettyä ja kuvalaitteena toimii ihan perus iPad ja äänentoistoon lisää jykevyyttä tuo Bosen  Soundlink mini II, jota kyllä voin suositella bluetoothkaiuttimeksi, vaikka toki muitakin hyviä samassa hintaluokassa löytyy ja onhan tämä jo jonkin verran vanha malli.

Tunnelmakuva elokuvista








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti