lauantai 13. heinäkuuta 2019

Suuri Seikkailu 2019 Episode 8, Poikiva, Porsiva vai Varsova?

11.7.2019

Päivän agendassa oli tänään kaupunkiretkeilyä Varsovassa. Leirintäaluelelta saatiin pieni paperilappunen, jossa oli linjat, jotka siitä läheltä menisi keskustaan ja numero 127, menisi kuulemma suoraan vanhaan kaupnkiin. Myös ratikat oli listattuna, mutta oikeastaan vain bussipysäkille ohjeistivat. Päivälippu olisi maksanut 15 Zlotia,(vai miten kirjoitetaankaan) ja kertalippu oli 4,40. Joku ohjeisti, että Lucas pääsisi puoleen, hintaan ja Gabi ilmaiseksi, ja kun bussikuskeista ei ollut neuvomaan, niin tällä strategialla mentiin.

Busseissa oli ihan näppärästi lpiunmyyntilaitteet sisälläm joista sai ostaa lipun ja maksaa luottokrotilla. Ainakin minua näin vanhanaikaisena käppänänä, jonka mielestä tämä oli parempi systeemi kuin Suomessa. Toki turisteja , jotka osaavat mahdollisesti englantia Suomessa joku voi osata auttaakin, toisin kuin täällä. Englannin kielen osaaminen on melkoisen harvinaista herkkua ja ne jotka osaavatkin edes jonkin verran pääsääntöisesti myös pelkäävät käyttää kieltä ja arastelevat omaa kielitaitoaan.'Toki joskus aiemminkin tullut huomattua, että itä Euroopassa olisi saksa parempi kieli pääsääntöisesti hallita kuin Englanti. Joten toki tässä on osa sitä omaa osaamattomuuttakin. Saksasta on perusteet kyllä hallussa, mutta monimutkaisemmissa tilanteissa menee auttamatta sormi suuhun.

Vanha kaupunki


Vanha kaupunki ei nyt ihan siitä 127 päättäriltä alkanut vaan vaati vielä pienoisen kävelyn tien yli ja ylös portaita. Sitten edessä olikin jo jokin palatsi. Aukiolla pyöriskellessämme, minulle ilmeisesti ihan henkilökohtaisesti soitettiin torvella jonkin sorttinen fanfaari tuon yhden ison linnan (Kaivan tähän joskus tiedon mikä se oli jos jaksan.(Varsovan kuninkaallinen linna näyttäisi olevan. Tarkistin samalla kun latasin videon Youtubeen.))ikkunasta käsin. Ihan hienon kuuloinen oli ja kiitän toki tästä kunnianosoituksesta Puolalaisia.



Hieman kävelimme vanhassa kaupungissa kunnes oli poikien aika saada jätskit. Päivän kelit oli muuten vallan hienot, mutta vanhassa kaupungissa tuli yksi hetkittäinen sadekuuro. Muutoin siis oli aurinkoistakin, mutta ei silti liian kuumaa. Aika optimi kaupunkipäiväsää.

Presidentin palatsi

Katsoimme suunnan googlemapsista kohti sitä aluetta, jonka oletin olevan keskusta. Siinä ainakin oli ollut ison näköistä, kun bussilla ajoimme ohi. Matkaa oli noin kaksi ja puoli kilomtriä. Reitillä heti alkuun tuli vastaan Puolan presidentin palatsi. Palatsin edustalla oli muistokyltti 2010 lento-onnettomuudessa kuolleelle Puolan presidentille ja hänen seuruleeelleen. Matkalla oli jotain ihan kivan näköisiä kahviloitakin ja jotain kauppoja. Ehkä hitusen kuitenkin vähemmän turistiorientoitunut, kuin itse vanha kaupunki, jossa oli paljon meripihkakorukauppoja, matkamuistokauppoja ja sitten ravintoloita. Juuri muuta ei ollut.

Keskustassa kävimme Burger Kingissä ja KFC:ssä, joilla oli yhdistetyt tilat. Tässä myös hieman lepuutimme jalkoja ja odottelimme Iraa, joka tuli pidempää reittiä käyden syvemmällä vanhan kaupungin ytimessä kuin me.Ruokinnan jälkeen lähdimme käymään ostoksilla. Gabi sai synttärilahjapinoonsa lisää korkeutta alennuksesta löytyneistä Cars 3 autoista.

Ehkä mielestäni vaikuttavimman näköinen rakennus tällä matkala oli tuo kulttruuikeskus, vai mikä nyt olikaan. Sisällä ei toki käyty, mutta ulkoa pällistelin monestakin suunnasta. Hieno rakennus. 

Ilmeisesti joku päämetroasema oli myös tässä liepeillä ja sen yläpuolelle iso kauppakeskus jossa vietimme sitten ihan loppuiltapäivää. Jalat oli tässä vaiheessa jo aika kuluneet, kuten myös muut voimat, joten täällä kierreltiin katsomassa Lucasille vähän uusia kenkiä ja pari lelukauppaa Gabin kanssa. Lisäksi otettiin Gabin kanssa kakut ja juomat. Ira oli jossain toisessa kahvilassa samaan aikaan Lucasin kanssa ja ihan tarkkaan en tiedä millä he herkuttelivat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti