sunnuntai 7. heinäkuuta 2019

Suuri Seikkailu 2019 Episode 3, Irlantilaiset Travelerit

6.7.2019

Aamukahluut

Yöllä oli melkoinen myräkkä ja vaikka tuuli aamuksi heiman olikin laantunut, niin silti taidettiin edelleen olla myrskylukemissa. Onneksi kuitenkin vesisade oli jossain vaiheessa yötä lakannut ja aamu ei ollut siinä mielessä lainkaan pilalla Edellinen ilta toki harmitti vielä, koska vesisade nyt ei vaan ole mun juttu.

Aamulla kuitenkin oli oikein kivat fudismatsit poikia vastaan. Taisin hävitä tiukasti tai selvästi. Perään pelattiin vielä koripalloa. Tosin pompottaminen muhkuraisella nurmikentällä oli vähän kuin se kuuluisa keskuspuolustajan louhikkokosketus, eli ikinä ei tiedä mihhin suuntaan se pallo kimpoaa.

Lopuksi kävimme vielä kahlailemassa aallokossa rannalla. Pojat kinuivat jo uimaan, mutta lämpötila oli vielä sen verran alhainen kovassa tuulessa, että vaikea sanoa olisiko todellista halua ollut kuitenkaan. Joka tapauksessa  vaatteet saatiin aika hyvin kasteltua.

Aamukahlaamista

Matkaan


Aamupäivällä kuitenkin jatkoimme matkaa kohti etelää, tietämättämme vielä mihin päätyisimme. Matkalla tuuli selvästi heikkeni ja myös aurinko tuli esille. Kävimme kaupassa jossain vähän ennen Rigaa tai Riikaa, kummin vaiin haluaa tuon sanoa. Kai se Riika on Suomeksi oikein, mutta Riga lukee kylteissä täällä. Ruokaostokset olivat yllättävänkin halvat ja pojat söivät vielä kaupan yhteydessä olleessa Hesessä. Itse sijoitin ulkopuolella olleessa konttikebabravintolassa kana rullakebabiin, joka oli varsin hyvä. Oli vielä sen verran iso, että jäi mukavasti iltapalaakin.

Tässä vaiheessa myös päätimme ottaa suunnaksi Jurmalan, Edellisest reissusta viisastuneena asetin navigaattoriin koordinaatit siten, että kiertäisimme Rigan etelästä koukaten ja Karavaanari.org sivulla olleessa keskustelussa oli vinkki toisesta "leirintäalueesta" joka olisi lähellä keskustaa. Tämä kuulosti sen verran houkuttelevalta että päätettiin ottaa tämä suunnaksi. Camping Valensija.

Irlantilaiset Travelerit


Paikalle päästyämme huomattiin että lerinitäalue oli lähes täysi. Yksi piakka löytyi, mikä meille osoitettiin. Arvelimme että tämä nyt vain on kovasti suosittu leirintäalue. Myöhemmin illalla paikan ainoa suomalaisporukka kuitenkin valaisi mitä oli tapahtunut. Eli aamulla kun olivat tulleet, olivat olleet ainoat. Myöhemmin päivällä paikan pitäjä oli tullut sanomaan, että voitteko siirtyä tuonne perälle. Tänne on tulossa k´joku seitsemän asuntovaunun seurue. Tämä siis syy miksi täällä ainakin nyt on täyttä.

Jonkin verran olen haastatellut näitä brittejä ja ihan mukavan oloisia juttelussa, mutta on tässsä tapahtunut muutakin. Joku porukasta oli heti ilmeisesti vienyt kaikki vessapaperit ja muutenkin veeseessä käynti ei tunnu menevän samojen sääntöjen mukaan. Vessat olivat vielä suht koht siistit, kun tulimme, mutta iltapäivän aikana joku oli käynyt leikkaamassa suihkussa hiukset ja tukkinut suihkun lattiakaivon josta syystä toinen veesee lainehti. Myös molemmat veeseet oli ilmeisesti saatu tukkoon ja ulsotetta oli vähän pitkin ja poikin.  Veeseet olivat siis jo illalla pois käytöstä. Toisen suomalaisen porukan rouva oli käynyt mainitsemassa asiasta, kun veeseet olivat tpois käytöstä ja sitä myöden homma saatiin korjattua kyllä iltaan mennessä.

***Blast from the future***


Jatketaan tähän kun liittyy tuohon tarinaan. Eli seuraavana aamupäivänä toinen wc oli mys tukittu taas talouspaperilla ja toisessa oli melkoisen laajalle levinneet roiskeet takana siinä rinkulan alapuolella vesirajan yläpuolella. Jollakin on siis aikalailla vatsakin sekaisin.

Niin tämä porukka on siis mitä ilmeisemmin niin sanottuja Irlantilaisia travelereita ainakin mikäli nyt olen ymmärtänyt oikein. Asuntovaunut ovat kaikki ihan uudenkarheita kuten myös ainakin suurin osa vetoautoista, asuntovaunuissa oli vielä muovit istuimissa päällä. En tiedä onko ajatus myöhemmin myydä eteenpäin aika pikaisesti. Suomeenpäin kertoivat olevansa matkalla.

Jurmala


Jurmalassa oli jokin tapahtuma tuossa kävelykadulla. Joku jokavuotinen juhla ja väkeä oli aika tosi paljon. Rannalla oli myös väkeä, vaikka lämpö ei päätä huimannutkaan ja oli aika tuulista. Kuitenkin sen verran lämmintä ja aurinkoistakin, että pojat vaativat päästä uimaan. Riemua riittikin melko pitkään ja merivesi oli kohtuu lämmintä. Jonkin verran muitakin pulahtajia oli, mutta voisin heittää arvion, että rannalla olijoista alle prosentti kävi uimassa. Itse kävin kahlailemassa turvamiehen ominaisuudessa. Uimasortsit kyllä tulivat läpimäriksi, mutta naama tai hiukset ei tainneet roiskeita enempää kastua. Molemmat pojat kyllä sukeltelivat innolla aalloissa.
Jurmalan uimarannalla



Eläminen kuplassa


Pois lähtiessä pojat huomasivat vedessä pyörivät kuplat joihin pääsi sisään ja pitihän niihin päästä. Jonotus kesti varmaan noin tunnin, mutta pojat jonottivat yllättävän sitkeästi. Varmaan ainakin hieman kasvattaa luonnetta, mikä on ihan hyvä. Ja selvästi siis oli niin mielenkiintoista, että tuon kesti.



Paluu autolle 

"kotimatkalla" otettiin vielä vohvelijätskit ja kun pääsimme leiriin juttelimme pitkät tovit muunmuassa näistä irkuista (Jotka kai olivat oikeasti skotlannista) naapurin suomalaisporukan kanssa. Heillä oli mukanaan poikia hieman vanhempi poika, joka otti meidän nuoremmat pojat kuitenkin tosi hyvin mukaan menoon ja pojat ovat kirmanneet innokkaasti tämän perässä trampoliinilla ja Lucas vielä vähän myöhemminkin.. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti