tiistai 16. heinäkuuta 2019

Suuri Seikkailu 2019 Episode 11, HBD

14.7.2019

Syntymäpäivä

Tästä on puhuttu koko matkan ja yhtään aamua ei olla herätty ilman kysymystä, montako päivää on vielä syntymäpäiviin. Tänään ensimmäiset kyselyt olivat kello viisi aamulla. Siinä piti sitten rauhoitella, että vielä on yö, kun muut vielä nukkui, eikä onnittelukomitea siis veilä ollut herännyt.

Lahjoja tuli kuitenkin pojalle ihan reippaasti ja tässä on koko aamu nyt käytetty niiden kanssa pelaamiseen. Seuraavaksi otetaan suunta joko AB Parksiin, tai Akvaparksiin Jurmalassa. Aamu näyttää säältään ainakin mukavalta kesäsäältä. Matkaa huvituksiin näyttäisi olevan noin sata kilometriä jäljellä.

ABParks Latvia

Aamulla yritettiin ajaa mahdollisimman isoja teitä ABParksia kohti, mikä johti siihen, että jettiin melkein Jurmalaan ja hetken jo pohditiin Akvaparksia myös vaihtoehdoksi, mutta tälläk ertaa pitäydyttiin alkuperäisessä suunnitelmassa. 

AB Parkks, osoittautui ihan mukavaksi pojille. Varmasti into toki laimenisi parin vuoden päästä, mutta Gabin ikäiselle varsin passeli ja Lucasillekin vielä meni varsin kivuttomasti. Polkuautoissa pojat viihtyivät ehkä pisimmän aikaa ja tuo polkuautomaastorata, olikin pisimpiä mitä olen itse ainakin nähnyt ja autojakin oli riittävästi. Lisäksi paikalla oli niitä Gabin kaipaamia "robottidinosauruksia, vaikka aluksi vähän arvuuteltiin, olisiko ne sittenkin oikeita. Paikassa oli myös seikkailurata, hyppypatjotja oli pari ja yksi vedellä täytetty "patja, jonka päällä juoksemine oli yllättävän raskasta. Lisäksi tarjolla olisi ollut lasersotaa, johon ei ehditty, mutta laserpyssyillä käytiin ampumassa tauluun. Huvipuistolaitteita, oli ketjukaruselli ja pari muuta pienten kieputinta. Mitään vuoristoratoja tai muita vanhemmille suunnattuja vempeleitä ei ollut. Eli paikka on suunnattu nimenomaan pienemmille lapsille. Pääsymaksu oli 15 €.

Kahluuleikkipaikka

Hyppkudde, kuten ruotsalaiset sanoo 


Urautuminen

 Yöpaikkaa lähdettiin etsimään Rigan pohjoispuolelta mielellään rannalta, ja päädyimme lopulta ihan samaan leirintäpaikkaan kuin tulomatkalla, eli camping Jurasdzeniiin Tujan kylässä. Kaikeksi yllätykseksi paikka oli melkein viimeistä paikkaa myöten täysi ja vielä suuremmaksi yllätykseksi paikka oli laajentanut tämän poissaoloviikkomme aikana. Saimme paikan nurmikentältä, jonne oli juuri tänään vedetty kuulemma ensimmäiset sähköt. Myös suihkuja oltiin juuri rakentamassa ja rannan leiripaikat oli myös valmistuneet, jotka olivat työn alla vielä viime viikolla, mutta ne oli siis jo kaikki täysi. Rannassa on siis hiekkainen parkkipaikka, johon on tehty kivetykset, johon voi sitten oman markiisin ja ruokapaikan pystyttää. Leikkipaikoista meidän paikka oli nyt vähän kauemmpana, mutta muutoin paikka aika hieno ja näkymät auton tuulilasista jopa upeat. Pihalla vielä grillasimme iltapalaksi lämpimät voileivät. Aiotut hot dogit, menivät siinä mielessä pilalle, että niihin aiotut Puolasta ostetut makkarat, olivatkin jo menneet vanhaksi ajat sitten. Itse toki maistoin pienet palat, mutten lapsille uskaltanut antaa.


Iltanäkymä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti