torstai 25. kesäkuuta 2015

Lek Gott

25.6.2015


Schleswig


Aamu alkoi siis nopealla kierroksella Schleswigissä. olisi voinut olla pidempikin kierros, mutta emme sieltä oikein mitään löytäneet. Ennen keskustaa olisi ollut joku "linna" eli hieman uudempi todella iso kartano. Ajoimme kuitenkin keskustaan jossa ei tuntunut olevan mitään erityistä nähtävää.

Leirintäalue jossa olimme yötä oli tavallaan ihan sympaattinen ja hyvällä säällä olisi pääsyt uimaankin, mutta nyt kelit eivät sitä sallineet. Lapsillekin oli leikkipaikka ja ihan hyväkin sellainen ja muita lapsiakin oli liikkeellä, toisin kuin aikaisemmin tällä reissulla. Aika hiljaista on ollut.

Karavaanarit


Aika vähän näkyi muuten asuntoautoja ja vaunuja Puolassa. Ei niin hirveän isoja määriä myöskään baltiassa. Saksassa on alkanut vähän yleistyä ja tuohon Tanskan rajaa lähestyessä niiden määrä on kasvanut räjähdysmäisesti. Nyt alkaa tulla vastaan samalla frekvenssillä kuin Suomessa. Muistelisin että välillä Kaunas ja Warsova näimme yollä yhden Hymerin joka ajoi ohi kun pyrimme Via Balticalle ja vähän ennen Varsovaa motarilla meidät ohitti asuntovaunu. Leirintäalueilla noita on jonkin verran ollut mutta siis liikenteessä olemme nähneet todella vähän tuolla päin, Nyt viimeisenä kahtena päivänä sitten niin paljon kuin olin odottanut.

Billund


Schleswigin jälkeen otimme kurssin kohti Legolandia. Matka sujui hyvin ja Tiestö on koko ajan vain parantunut. Tanskassa tuntui teidäen kunto olevan jopa Saksaa parempi ainakin kun vertaa pienempitä teitä.

Legoland


Majoittauduimme Legoland Holiday Villageen ihan Legolandin kupeeseen. Ja leirintäalueelta saimme myös liput. Vähän jäi epäselväksi mitä mikäkin maksoi mutta kokonaislasku oli ihan huomattava. Hieman päälle 1000 Kruunua. Olisikohan ollut 1080? Tämä sisälsi siiskolme kappaletta kahden päivän Legoland lippuja ja yhden yön asuntoautolla alueella. Itse alue on ehkä näin lapsiperheelle paras tähän mennessä. Jo ilman Legolandia. Tekemistä tenaville olisi täälläkin. Ja varmasti fiilistä auttoi että sää oli ihan siedettävä, joskin hieman vilpoinen. Ainakaan ei siis satanut.


Legolandissa kävimme jo tuossa iltapäivästä ja ensimmäisen päivän liput menivät vähän enemmänkin ympärille katseluun. Katselimme siis niitä miniatyyrikaupunkeja aluksi johon kului aikalailla aikaa. Ja sitten hieman yllätyksenä, kun itse huvipuisto meni kiinni kasilta, niin kaikki laitteet menivätkin kiinni jo kuudelta. Sen jälkeen ei ollut enää oikeastaan mitään muuta tekemistä kuin katsella niitä Legorakennelmia uudestaan ja käydä Lego-kaupassa.




Edellisen kerran kun kävin täällä taisin olla hivenen päälle kymmenen. Olisikohan ollut vuosi 1989? Vanhemmat voivat kommentoida. Jos oli niin silloin olisi autoni ollut myös aivan uusi. Nyt on ikää hieman enemmän. Silloin ostin lomarahoillani Legokaupasta poliisiauton, jossa oli vilkkuvat valot, jotka toimivat patterilla. Oli hieno.

Syömisestä varoiteltiin etukäteen että on kallista ja niin vaikutti olevan. Buffet olisi maksanut 199 kruunua per nuppi aikuiselta ja lapsilta puolet siitä. Eli kolmisen kymmentä euroa ja tämä ei vielä sisältänyt juomia. Huomenna siis uudestaan eväät mukaan ja kuulemma on myös mahdollista pyytää leima, jolla pääsisi käymään autolla, eli voisimme käydä laittamassa ruoat välissä tulille ja syödä ja sitten jatkaa seikkailua. Saa nähdä mikä on strategia huomenna.

Stena Line


Paluumatkaa olin ajatellut tehdä Stena Linella Grennaasta Varbergiin, mutta hinnat olivat jo aika kovat päivälaivalla. Yölaivalla olisi ollut halvempaa kuin ajella siltoja pitkin, mutta lastena kanssa 23:50-4:45 reissu ei oikein innosta. Voisi harkita jos saisi viettää ajan omassa autossa. En ole kyllä tähän vielä perehtynyt. Silloinhan tuon ajan voisi helposti käyttää nukkumiseen asuntoautossa. Epäilen kuitenkin että se ei turvallisuussyistä olisi sallittua. Eli näyttää että tulemme kohtuullisen kalliita siltoja pitkin ja hieman pidempää reittiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti