keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Strawberry Fields Forever

23.6.2015


Stralsund


Ehkä hieman hätiköin eilisessä leirintäalueen arvostelussa. Oikeastaan vikaa paikassa oli vain ahtaus, ärtynyt paikannäyttäjä ja ilmeisesti sitten vakipaikkalaiset, joiden asuntovaunuista osasta kasvoi melkoisestikin sammalta. Itse paikan veeseetilat olivat oikeinkin siistit ja säntilliset Saksalaiseen tapaan.

Aamupalan jälkeen piipahdimme taas muutaman tunnin kierroksen paikallisessa kaupungissa. Siis kun oltiin löydetty autolle  sopiva parkkipaikka ja kävelty Stralsundin vanhaan kaupunkiin. Kaupunki oli varsin mukava kokonaisuus. Torilla söimme Pommerilaiset savumakkarat, mitä nyt ovatkaan ja sen lisäksi kiertelimme putiikeissa. Ostin kolme paketillista kardiologista asperiinia koska oli noin kolmasosan Suomen hinnoista. Matkalla tajusin, että olisi pitänyt ottaa neljä. Sillä olisi selvinnyt ensi kesään asti, jolloin voisi tehdä uuden Asperiininhakureissun.


Wismar


Wismarin kaupungissa kävimme pyörimässä illalla kun kaikki paikat oli jo kiinni. No keskustorilta löytyi meillekin sopiva parkkipaikka siihen aikaan. Kaupunki oli varsin hieno ja siisti. Talot olivat mukavan vanhan näköisiä, mutta silti kaikin puolin hyvässä kunnossa. Ihmisiä ei ollut juuri nimeksikään. Muutama ruokaravintola oli kyllä auki.

Karls Erlebnis Dorf



Syy miksi Wismariin ehdittiin niinkin myöhään oli oikeastaan varsin onnekas sattuma. Iltapäivän auringossa ajelimme kohti Wismaria, kun tien oikealla puolella havaitsin että osittain pellosta tehty parkkipaikkakin oli tupaten täynnä varsinaisen parkkipaikan lisäksi. Homer Simpsonia mukaillen, "jos jono on noin pitkä niin pakkohan siellä on jotain hyvää olla." Homer jonotti "valituksia" ständille, mutta meitä kyllä onnisti. Paikka toi etäisesti mieleen Keskisen tavaratalon, paitsi että kaikki tuotteet liittyivät mansikoihin. Ei nyt ihan, mutta ei kovin kaukanakaan. Tuskin on montakaan ideaa mihin mansikkaa voisi käyttää jota tuolta ei olisi saanut. Paikka oli oletettavasti ainakin saanut alkunsa johonkin latoon rakennetusta myymälästä ja lajennus oli tehty samaa tapaa kunnioittaen. Paikka oli vaan aika isoksi kasvanut.



Lisäksi paikassa oli otettu perheen pienimmät hyvin huomioon ja mukulat viihtyivätkin merirosvoaiheisessa leikkipaikassa, jossa oli samoja komponennteja kuin Hop Lopeissa Suomessa.



Isoimman "Hallin kaikki seinät oli täynnä jonkin sortin vaaseja. Siis lattiasta varmasti reilusti yli kymmenmetriseen kattoon(Tämä arvio siis koska lasten leikkipaikkakin oli jo monen metrin korkeudessa "lavalla" ja siellä oli vielä tuo korkeahko leikkihäkkyrä).






Kaikilla oli siis kivaa ja parastahan tällaisissa yllätyksissä on että niitä ei odota. Silloin kaikki on uutta ja hienoa. Joka tapauksessa ilman muuta matkamme kohokohtia. Ja parkkipaikalle kääntymiseen johtanut hetken mielijohdehätäjarrutus taas yksi niistä hyvistä päätöksistä. Tosin kun paikasta ei tiennyt, niin eipä olisi osannut kaivata jos ohi olisi ajanut. Mutta todellakin yksi niistä syistä, miksi matkailu ja seikkailu tuntemattomissa paikoissa on siistiä.





Autobahn


Illaksi emme kerinneet ihan Lyypekkiin, vaan olemme parikymmentä kilometriä eteläpuolella A20 Autobahnin varrella olevan McDonaldsin/Shellin parkkipaikalla. Paikka on varsin siisti ja ihan turvallisen oloinen ja käsittääkseni tässä saa nukkua jos niin huvittaa. Rakennuksessa on vessat ja jopa suihkut ja tosiaan nuo kaksi mainittua monikansallista ketjua. Lisäksi on leikkipaikka lapsille sisällä ja ulkona. Joskus on toki tullut nukuttua paremmin vatupassissa, mutta onpa sitä joskus Törnävän rantatörmäillä Provinssirockissa nukuttu paljon jyrkemmässäkin kulmassa, joten eiköhän se uni tässäkin tule.

Lek Gott


Aamulla sitten pika-pikaa Lyypekkiin. Kilometrejä Legolandiin on enää se kolmisensataa, joten tuo on ihan mahdollinen päivämatka, mutta katsotaan nyt miten paljon vielä tulee Saksan puolella kierreltyä ja kaarreltua ja katseltua paikkoja. Billundiin ajattelin, että voisi suunnata illaksi/yöksi ja ottaa unet ja aamusta Legolandiin ja sitten ehkä vielä toinen yö siihen päälle paikan päällä. Seuraavana päivänä sitten suunta johonkin seuraavaan kohteeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti