sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

No rain

 14.6.2015



Viikkari


Punaisilla laivoilla mentiin siis yli lahden Tallinnaan. Kustannusta lipuille tuli törsättyäni peruutusturvaan tasan sata Euroa. Laivalla investoin pussilliseen panttereita, tarjouksessa olleisiin kahteen pakettiin Skittlesejä, savujuustoon ja pippurimeetvurstiin. Laivamatka kesti vain kolme tuntia, joka oli lasten riehuessa ihan tarpeeksi. Lucas sai rahan käytön harjoittelemiseksi viisi euroa rahaa käytettäväksi ja poika investoi ne pelikoneeseen, jossa ajettiin veneellä. No ainakaan ei jouduta kärsimään sokerihumalaisesta lapsesta sen takia, että olisi törsännyt rahansa karamelleihin.




Tuulilasin pyyhkimet


Esteri on näyttänyt meille takapuolta käytännössä koko päivän joten olemme vain ajaneet eteenpäin. Jotta sateella olisi maximaalinen vaikutus kuskin puoleinen tuulilasinpyyhkijä jotenkin meni yli ja tarttui sivupeiliin (Kyllä, se on mahdollista.) ja jäi jonnekin maantielle.


Tiestö


Tallinnassa tiet oli varsin huonossa kunnossa ja niissä kohti joissa sattui olemaan 70 kmh nopeusrajoitus itse en uskaltanut vanhalla ajaa yli viittäkymppiä. Tallinnasta poistuttua tiestön kunto kuitenkin parani ja oli oikeastaan koko Viron osuuden varsin hyvää. Jonkin verran Suomalaisin silmin vaikutti olevan riskiohituksia, mutta ei mitään ihan kauheata paniikkia ollut kuitenkaan eikä, liikennettäkään ihan tolkuttomasti ainakaan näin sunnuntaina ollut.

Latvian puolella tie on ollut huomattavasti huonompaa ja muutaman kilometrin välein on tähän mennessä ollut tietyön takia toinen kaista suljettu. Tämä tarkoittaa että ajoa on aina muutama kilometri ja sitten auton saa sammuttaa viideksi minuutiksi. Näitä ei paikallisen resptionistin mukaan pitäisi enää olla kuin kaksi matkalla kohti Riikaa. toivottavasti pitää paikkaansa.

Merenrantatontti


Yöpyminen suoritetaan Latvian puolella aika lähellä rajaa. Kun ajaminen alkoi riittää katsottiin seuraava leirintäalue, joka on nimeltään ehkä "Atputas Kompleks Kapteinu Osta" Paikka on merenrannalla ja täällä on tänään ollut jotkut optimistijollakilpailut. Oma hiekkarantakin näyttää olevan, mutta keli ei kyllä houkuttele uimaan. Tuuli on varsin kovaa ja ulkona ei muutenkaan mitenkään kuuma ole. Onneksi täällä ei enää sada.









Huomenna olisi ohjelmassa ehkäpä Jurmala. Alunperin mietittiin Akvaparksia, joka ainakin esitteiden mukaan voisi sopia näille vesipedoille. Toisaalta huomiseksi on taidettu luvata noin kahtakymmentä astetta, jonka riittävyydestä vesipuistoon en ole ihan täysin varma. Toki jos tietäisi tarkemmin tuosta puistosta voisi miettiä toisinkin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti