perjantai 12. kesäkuuta 2015

Apinamies

30.5.2015-1.6.2015

Paljon onneeaa vaan!!

Vaimon serkun vanhin lapsi täytti jo 18 vuotta ja Lauantaina matka vei siis juhliin Espoon Niipperiin. Juhlatahan on aina mukavia ja pojat nauttivat kakun lisäksi pikkuserkkujen seurasta ja "pompullinista"™.

Lojo


Pikkusisko aloitti lomansa poikien serkkutytön kanssa matkustamalla vanhempieni luokse Lohjalle. Sinnehän toki piti päästä mukaan, jotta Lucas ja Gabriel pääsivät leikkimään Eevan kanssa. Ilmoitin äidilleni, että tuodaan omat lakanat. Helpompaa ja mukavampaa on tuo valmiiden sänkyjen mukana tuominen kuin nukkua vuodesohvalla. Vaikka täytyykin kyllä hieman mainostaa, Artekin vuodesohvaa, joka on oikeasti ihan mukava jopa nukkua. Vanhempieni yläkerrassa on toinen Ikean vuodesohva, joka on taas sitä perinteistä, millainen mielikuva minulla on vuodessohvista. Eli epämukava sohvana, ja epämukava sänkynä. Jokin poikkirauta menee juuri ikävästi selän kohdalta siten, että aamuisin on aina selkä jumissa, jos tuossa on yönsä viettänyt.

No auto oli parkissa vanhempieni pihassa sitten kaksi yötä ja ensimmäisenä yönä oltiin koko porukalla ja vaimokin oli ensimmäisen yön asuntoautossamme. Lämmitystä emme käyttäneet, ja loppuyöstä oli hieman viileää. Näemmä ainakin tänä kesänä Suomessa on enemmänkin ongelmana lämmön riittävyys kuin se, että ei saa nukuttua kun on niin kuuma. Toisaalta viileydessä on hyvä puoli se, että peittoa voi vetää enemmän korville ja tarvittaessa vaikka laittaa lisää vaatetta päälle. Enemmän oikeastaan huolettaa nuo lapset, jotka potkivat peittoa jatkuvasti pois päältä. Varsinkin nuorempi ei tuota peiton tarkoitusta vielä täysin ole sisäistänyt. Toisena yönä ymmärsin laittaa lämmityksen päälle ja säätää termostaatinkin sopivalle.

Huomenna mennään korkeasaareen, Korkeasaareen, Korkeasaareen...


Jo omasta lapsuudesta tuttu biisi jonka esittää eäitini tyttönimikaima



Alkuperäinen on näemmä Tom Paxtonin käsialaa, ohessa ilmeisesti vuodelta 1969 Peter, Paul ja Maryn esittämä versio. Peter Paul ja Maryhan taitavat olla tunnetumpia Puff the Magic Dragon biisistä.





Eli Maanantaina käytiin lapsien ja Kaisa-tädin kanssa katsomassa elukoita Korkeasaaressa. Koska Ira oli töissä samoin kuin Jani-setä oli apinalaumamme viiden hengen vahvuinen. Sää oli toisaalta kohtuullisen nihkeä, kun välillä satoi, eikä ollut erityisen lämminkään, toisaalta väkeä oli vähemmän samoin kuin parkkipaikka löytyi vaivattomasta ja tuli ehkä parkkeerattua hieman liiankin konservatiivisesti, kun tuo lähes seitsemän metrin pituinen auto on ainakin näin aloittelevalle ja peruutuskamerattomalle kuskille vielä sen verran haasteellinen, että on tullut ihan suosiolla jätettyä kauemmas ja käveltyä enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti