torstai 25. kesäkuuta 2015

Monta Pitkää Kylmää Lyypekissä.

24.6.2015


Aamu McCafee


Aamu alkoi siis huoltoaseman pihalta ja veeseessäkäynti maksoi seitsemänkymmentä senttiä. Tästä summasta sai kuitenkin 50 Senttiä alennuksena jos osti jotain McDonaldsista, sen kahvilassta, McCafee, vai miten kirjoitetaankaan tai tuosta Shelliltä. ostin Latte Machiaton. Ihan ok, mutta ei mitenkään kummoinen. Laitoin kaksi sokeria.

Lübeck


Lyypekissä laitoimme auton parkkiin ja jatkoimme kävelleen. Kiertelymme tänään alkoi aamupalalla jossain leipomossa, josta jatkoimme jollekin kävelykadulle. 


Ka-Tsau


Ai niin. Kävimmehän men Luterilaisessa tuomiokirkossa katsastamassa ohimennen, olisiko siellä jotain nähtävää. Ei tuo nyt mitenkään tajunnan räjäyttävä paikka ollut, suurin osa ajasta meni jännittäessä Gabrielin tapaillessa Salama McQueniin Ka-tsauta, että mitenköhän kirkossa mahtaa kaikua, jos poika keksii kokeilla koko palkeilla. Kohtuullisella volumella kuitenkin päästin ulos asti vaikka välillä kyllä tuli jo siinä rajoilla. Kaikua alkoi jo erottua ja ajattelin, josko poika siitä innostuisi. Hyvä näin. 

Jyrkkä mopo, Kusetsä mun kengille hei?


Parkkipaikalla oli melkoinen urean haju ja ihmettelin mistä moinen. Sitten huomasin kun naapurista lähti semmoinen vanha saksalainen pappa Hymer Camp, jollain. Sellainen todella lyhyenläntä asuntoauto, että se oli mitä ilmeisesti valuttanut septitankkinsa sisällön siihen parkkikselle, josta se valui meidän auton alitse. Hajusta ei ainakaan voinut oikein erehtyä. Otsikon mukaista videoa Akista ja Turosta en nyt tähän hätään löytänyt Youtubesta. Saa vinkata. Toki voi olla että aika on kullannut muistot ja että sanat meni jotenkin erillailla. Jotenkin se meni niin että pojilla oli kaljaa muovikasseissa ja Turolla oli hajonnut pullo ja mukana ollut tyttö lausui nuo sanat. Tai saattoi se olla Akikin.

Käteinen


Tässä suhteessa Saksa on yllättävänkin takapajuinen maa. Tämän asian muistin vasta taas täällä ollessani. Kortit eivät käy läheskään joka paikassa. Ei käynyt eilen edes Lidlissä. Silloin muistin, että eipä käynyt aluksi Suomessakaan. Siinä asiasssa vaan joutuivat taipumaan Suomalaisten kuluttajien edessä, kun käteinen ei kuitenkaan Suomessa ole mitenkään erityisessä huudossa.

Synkkää


Taas on synkkää ilmaa. Nyt alkaa jo pikkuhiljaa kaipaamaan edes saunaa, että voisi sen turvin käydä vaikka pulahtamassa. En antanut sateen kuitenkaan haitata, kun kerrankin olimme ajoissa leirintäalueella vaan kaivoin grillin esiin ja grillasin Puolasta (Makrosta ks. aiemmat tekstit) ostamamme Naudan(kai enhän minä teksteistä mitään tajunnut) pihvit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti