perjantai 19. kesäkuuta 2015

The Big Lewandowski

18.6.2015


Päivä autossa


Päivä alkoi rajalta ja oikeastaan lähes koko päivä on ajettu. Aamulla pojat istuimeen yöpuvuissa ja menoksi. Pyshdyksiä on toki tehty aika ajoin ja Vaimo kävi sukuloimassa Ostrow Masowieskassa. Lopulta päädyimme Varsovaan. Puhuimme että mennään tääällä olevalle leirintäalueelle, joka oli taas melkoinen rasti suunistajalle ilman kunnollista karttaa ja kun ei ole sopivaa nettiyhteyttä. Ehkä pitää kohta luovuttaa pihistely ja ostaa DNA:n ulkomaanpaketti. Olisi helpottanut kummasti. Tosin nopeasti tuostakin megatavut kuluu, jos googlemaps alkaa lataamaan tai ruudulle pärähtää joku muikea videomainos. Siinä saadaan jo tuotteelle hintaa ennen ostoakin. Vai oliko DNA:lla jokin nettipaketti jossa oli rajaton lataus myös ulkomailla?

Sää ei ollut mitenkään erikoinen, mutta ei mahdotonkaan. Siis oikeastaan tasaisen harmaa. Kuten vaikutti ainakin tähän asti Puolakin. Maana  vaikuttaa köyhemmältä kuin Liettua, mutta Latviaan en osaa verrata.

Tiestö


Tiet on paremmat kuin Latviassa, mutta huonommat kuin Liettuassa. Liikennettä on liikaa joka maantiellä, missä on ajettu. Ja paikalliset ajaa vielä tyhmemmin kuin Baltiassa, tosin kyllä monessa idioottimaisessa ohittajassa on ollut Latvian tai Liettuan kilvetkin.

Täällä puolestaan tiet on myös merkattu kunnolla, kuten taisi olla Liettuassakin. Latviassa, ei oltu juuri vaivauduttu. Nopeusrajoitukset oli, mutta that's it. Ei juurikaan tietoa, mihin tie oli menossa tai mihin risteyksen eri haarat mahdollisesti johtaa. Saati sitten jotain tien numeroita.

Tällä hetkellä juuri näiden autoilijoiden takia (ja ehkä vähän navigaattoripuutteen(Kaupungit on nihkeitä, muuten pärjää kartoilla ihan hyvin. takiakin) alkaa fiilikset painua siihen, että takaisin tulo-uitto tilataan ruotsista jos vielä mahtuu. Vaihtoehdot on edelleen olemassa.

Top Gear


Epäilen että meidät ohitti joko alkuperäiset Clarkson, May ja Hammond tai heidän muun maalaiset plagiaattinsa. Moottoritiellä yhtäkkiä ohi pamahti perätysten joku S-mallin mersu, Jaguar XJ ja Audi A8 melkoista vauhtia. Kuvaus autoa en toki nähnyt, mutta ehkä se oli jossain kaukana, koska autoilla oli vauhtia melkoisesti yli Puolassakin sallitun.

Karvat tiellä


Nyt alan olla suihkun ja parran-ajon tarpeessa, kun Jurmalassa suihkutellessani en muistanut partaa ajaa, enkä tainnut ennen lähtöäkään muistaa.Muutoinkin lepo olisi paikallaan. Leirintäalue oli kohtuullisen kallis verrattuna siihen, mitä on tarjolla, eli sähköt. Sijainti toki selittää, koska tämän leirintäalueen vetonaula lienee tuo Varsovan kaupunki jossa sitten olisi jotain tarjolla. Näin kahdelle pienelle lapselle sen tarjoama ainakaan näin yötä vasten ei ole se ideaali, vaan kunnollinen leikkipaikka olisi ollut parasta mitä olisi voinut saada.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti