perjantai 19. kesäkuuta 2015

Waterfall Modell

16.6.2015


Pique Nique


Matka alkoi aamulla Jurmalasta. Pysähdyimme Lucasin kanssa piknikille jonkin pienen järven laidalla olleelle pysähdyspaikalle, jossa näytti olevan myös poliisien ratsia. Liikennepoliiseja on näkynyt muutenkin aika paljon tiellä. Ja paikalliset kyllä ajavat kohtuullisen reippaasti ja joskus ohittelut vaikuttavat olevan opetus hitaammalla asuntoautolle, kuinka autoa oikein ajetaan. No meillä ei ole mihinkään kiire. 

Tiestö


Käännyimme pienemmälle maantielle P121 kohti Kuldigaa, joka oli hieman kaksijakoinen. paikotellen oli eteneminen hyvinkin hidasta huonokuntoisen tien takia ja välillä tie oli paremmassa kunnossa, kuin vastaavankokoiset tiet kotosuomessa. Pääsääntöisesti tuntuu, että ainakin kaupungeissa ja kylissä tiet on huonokuntoisia, mutta väleillä voi olla välillä kuin silkillä ajelisi. Ja kaikkea siltä väliltä. Tietyömaita on jonkin verran ja ne hidastavat matkaa, kun aina tulee semmoinen viiden minuutin paussi vaikka tietyömaa olisi muutaman sadan metrin mittainen.

Vesiputousta ja uimista


Kuldiga oli kiva paikka. Leveä ja noin metrin korkuinen vesiputous halkaisee joen, Vesiputouksen yläpuolelle pääsee varsin helposti kahlailemaan, kunhan vaan varoo kiviä ja alapuolelle pääsee kylpemään halutessaan. Satametriä putouksen "yläpuolella" oli ihan uimarantakin, vaikka varsin pieni. Vesikin oli ensimmäistä kertaa tänä kesänä oikeasti uimalämpöistä, vaikka hellettä ei ollutkaan. Lucasin kanssa käytiin pulahtamassa.





Kävimme myös sillan toisella puolella kahvilassa syömässä pastaa ja kakkua. Hyvää oli ja läheinen puistokin oli maisemiltaan mieleinen.

Yöpaikka


Illaksi päätimme jatkaa kohti Liepajaa. En tiedä osasimmeko mennä siellä mihinkään, mutta minuun tuo kaupunki ei tehnyt läpiajaessa ainakaan sellaista vaikutusta, että tänne täytyy jäädä. Kävimme kaupassa ja jatkoimme matkaa kohti Klaipedaa koska kuulin, että siihen suuntaan on jotain camping-alueita. Ensimmäinen olikin varsin mukavan oloinen ja kolmella käymistämme selkeäasti viihtyisin. Olisi maksanut 25,5€, mutta eivät hyväksyneet lainkaan korttia. Ainoastaan käteistä. Samoin kaksi seuraavaa leirintäaluetta joilta kysyimme. Toinen olisi maksanut kuulemma kympin ja kolmas pyysi 16,5€ sähköllisestä paikasta. Sanoin, että meillä on rahaa ainoastaan noin viisi euroa saammeko sillä jäädä vain parkkiin ja yöksi ja se sitten onnistui ja kaivoimme kupeistamme kaikki 5 € ja kymmenen senttiä, mikä meillä käteistä oli. Mielelläni olisin loputkin maksanut, jos olisi ollut mahdollista. Pankkiautomaatti on siis nyt hakusessa, kun käteinen on käytetty.

Huomenna matka jatkuu kohti Klaipedaa ja riippuen mitä sieltä löydämme mahdollisesti kohti Kaunasia ja siitä Puolaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti