sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Szczesny

21.6.2015


Harmaahaikarat


Pidemmälle tultua vaikuttaisi että haikarat ovat kasvaneet kokoa, ja väri muuttunut likaisen harmaaksi puhtaan valkoisesta. Joku ornitologi voisi vaikka kertoa, onko kyseessä harmaahaikara, niinkuin voisi värityksestä joku veikata. Haikaroiden määrä on myös huomattavasti vähemmän kuin Latviassa ja Liettuassa. Nyt näkyy vain yksittäisiä lintuja siellä täällä.

Lisäksi näin matkalla kaksin kappalein jotain isohkoja petolintuja. Oma veikkaukseni olisi jokin isohko pöllö. Tämä siis liikkuvasta autosta, muutaman sekunnin havainnolla jonkinmoisen matkan päästä.

Kohti Saksaa


Tänään ajeltiin taas sellainen kolmisen sataa kilometriä Torunista szczeciniin, joka on ilmeisesti nimetty joskus aikoinaan tulevan maajoukkuemaalivahdin mukaan. Kaupunki sijaitsee siis ihan Saksan rajan tuntumassa, joten tämä lienee viimeinen etappi Puolaa näillä näkymin. Varmuutta ei vielä ole kuinka pitkä tästä visiitistä tulee. Leirintäalueena on Marina Camping tai jotain sinnepäin. Hintaa yölle luvattiin 75 zlotia. Kaksi yötä leirintäalueella Torunissa kustansi lopulta 116 zlotia, eli hieman vajaa kolmekymmentä €uroa. Oli todellakin sen arvoinen ja kaikin puolin tämän matkan onnistuneimpia kokemuksia tähän mennessä. Tämä kämppäri sijatsee siis satamassa ja yhteydessä on jokin pienvenesatama. Tunnelma on hyvä, vaikka porukkaa onkin paljon. Jokin tango-pumppu soittelee tapahtumateltassa, joka luo kivan tunnelman. Kaiken kaikkiaan todella siisti tämäkin paikka verrattuna pariin aikaisempaan leirintäalueeseen.

Tasaraha




Tuli täyteen ensimmäinen tasakymmentuhantinen meidän käytössä.

Makro


Kävimme jossain suurehkossa ostoshallissa. hieman jäi kielimuurin takia epäselvälksi mikä oli ongelma, mutta joteenkin epäilen että kyseessä oli jonkinlainen tukku tai jotain, vaikka sieltä tavalliset ihmiset tavaroita hakikin. Kassalla kyseli ensin tuota Makro-korttia ilmeisesti yritin tarjota visaa, mutta ei käynyt. Sitten tuskastuneena täti soitti puhelun jonnekin ja näpytteli jonkin kortin numeron, että saivat ostokset laskutettua. Kokemus tämäkin ja samapa tuo, kun lopputulos oli Suomalaisittain katsottuna kuitenkin halpa ja tavarat saatiin mukaan. En tiedä olisiko saanut halvemmalla jos olisimme tuon Makrokortin omistaneet.

Tuolit


Ostimme myös aikuisille nyt tuollaiset kokoontaitettavat tuolit. Paikallisesta Jyskistä hintaan 60 zlotia, eli noin viisitoista €uroa kahdelle kappaleelle. Nyt on kaksi aikuisten tuolia, kaksi krokotiilituolia lapsille ja Isoisän matkapöytä. Kyllä näillä kelpaa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti