maanantai 17. heinäkuuta 2017

Traveliing Without Moving

10.7.2017


Paikoillaan


Tänään ollaan oltu paikoillaan, tai no ollaan tehty aamupäiväreissu Örebrohon. Kävimme katsomassa keskustaa ja kaupungin vanhaa osaa, jossa oli varsin mukava lastenleikkipaikka. Oli tarvikkeet kauppaleikkiin ja oli leikkihevonen, jonka sai satuloida, lehmä jonka sai lypsää jne. Gustavsvikin leirintäalue on edellisellä matkallamme todettu melko hyväksi alueeksi, ja pidetään mielessä paluureissua varten, josko siellä oltaisiin yötä ja käytäisiin uimassa. Eli nyt taitaa tulla siitä harvinainen yöpyminen, että kaksi yötä samassa paikassa. Useinhan näin on käynyt lähinnä jossain mökillä joten paikka sille nyt ei yllätä.


Jähmettynyt Örebrolainen kalastaja linnan vallihaudassa.

Matkan lypsylehmä


Mökillä


Mökillä ollaan sitten tehty sitä mitä mökillä kuuluukin, eli syöty, uitu ja saunottu. Pojat on tehneet vanhaan perunamaahan hyvän crossiradan leikkiautoille ja moottoripyörille.

Kiitokset vieraanvaraisuudesta Jaana-Kaisalle ja Mikaelille.

Jatkosuunnitelmat selkiytyvät


Nyt alkaa olla ajatuksissa miten loppulomamatka tehtäisiin. Eli Vänern järven pohjoispuolelta länsirannikolle Göteborgin pohjoispuolelle ja siitä alas ehkä Göteborgiin asti ja ehkä jopa hieman yli jos aika ja mielenkiinto riittää. Ja siitä sitten Skara sommarlandiin ehkä yhdeksi päiväksi jos säät sallii ja siit kohti Kappelskäriä. Ira ehdotti, että mentäisiin vielä takaisintullessa Upsalaan. Joka on toki ihan mahdollinen skenaario vikaksi päiväksi. Eli jonkinlainen suunnitelma on olemassa, jota sitten varioidaan tarpeiden ja hetken mielijohteiden ja muuttuvien tilanteiden mukaan.

Iltapuuhat


Illalla kaivettiin laiturin vierestä Mikaelin kanssa yksi uppotukki pois ja uitiin ja saunottiin poikien kanssa kovasti. Illalliseksi paistettiin makkaroita, sekä Suomesta, että Ruotsista ja tehtiin hodareita. Mukana oli myös perunasalaattia ja Brie juustoa.


Light Emitting Diods


Ainakaan kaikki LEDit eivät ole olleet menestys. Eli nuo "maissintähkädiodit" eivät mahtuneet toisiin lampuista joihin noita G4 kantaisia lamppuja hommasin lainkaan. Toiseen johon mahtui, niin toisena iltana taisi kärhätää kaksi kolmesta. Kattolampuissa joissa korvasin vanhat autonlampun tyyliset lamput, olikohan BA15s tai jotain sinne päin, (Vai oliko se niin, että oli ilman tuota s:ää) on vielä toistaiseksi elossa ja voivat ihan hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti