lauantai 8. heinäkuuta 2017

Kohti Uusia Makunautintoja

8.7.2017



Upsalasta herättiin ja aamutoimien jälkeen olikin jo aika lähteä tarkistamaan kaupunkia. Illallahan teimme jo melko pitkän kierroksen, josta toinen sankareista kannettiin takaisin leirintäalueelle. Toinen hurjasteli skuutilla. Tällä kertaa tuli, mieleen jos kävisin kysymässä olisiko leirintäalueella vuokrata rattaita tai vastaavia. Ja olihan siellä, paitsi että ei vuokrata vaan sai lainaksi panttia, eli tässä tapauksessa ajokorttiani vastaan. Hienoa palvelua. Paitsi että kun takaisintullessa hetken mielijohteesta ostin Kopparbergsin päärynäsiidereitä neljä kappaletta, joissa alkoholia oli 2,25% niin joutui oikein jännittämään kysyykö täti papereita. Kävi tuuri ja ei kysynyt.


Kustaa Vaasa ja kumppanit


Upsala on kaupunkina jotenkin ainakin minun mieleeni. Kävimme tuomiokirkossa ihmettelemässä hautoja ja pojille ostettiin kummallekin uudet kengät. Itse investoin Jala nimisessä ravintolassa Gyros leipään, joka oli kyllä varsin maukas. Suosittelisin. Keskustasta tuollaiselta "torilta" jossa keskellä näytti olevan bussipysäkki ja bussille kulkureitti tuo sijaitsi.

Lucas ja Kustaa Vaasa (kai)

Kakkua rinsessalle


Kirkon jälkeen kävimme matkaoppaamme suosittelemassa Ofvandahlsissa. Kolme kertaa prinsessakakku ja yksi pekaanipähkinäviineri. Kaikki olivat hyviä. Toisaalta en täysin ymmärtänyt mitä tuossa oli sellaista, että lounari paikan noteerasi? Palvelu oli toki ystävällistä eikä hinnatkaan olleet lähelläkään hintoja, mitä maksoimme kakkupalasista ja jätskeistä viikko sitten Porvoossa. Suosittelisin kyllä, mutta ei paikalta nyt kummoisempia pidä odottaa kuin ihan hyvä konditorio vanhahtavassa miljöössä ja tunnelmassa.


Joen rannalta löytyi myös tuo eilen mainitsemani hauskan muiston jättänyt baari/ravintola. Ja todentotta muistin oikein että oli osakunna pyörittämä. Olisikohan ollut väst götalands nation tai joku sellainen. Tuon joen varrella. Kohtuu lähellä stadsträdgårdia. Kirkolta eteenpäin. Tosin nyt päivällä ainakaan tuolla ei ollut toimintaa ja myöskin pihakalusteet olivat paljon vähemmän hipit, kuin edellisellä visiitillä. Iltatunnelmista nyt en sitten saanut selvää, kun oltiin keskellä päivää liikkeellä.

Hienot puitteet osakunnalla

Edellisen kerran Upsalassa oltiin syömässä Kreikkalaisessa Tzatziki nimisessä ravintolassa, joka myös oli edelleen siellä. Silloin mietittiin vaihtoehtoja viimeisen Ruotsin illan ohjelmalle. Mennäänkö rahoilla nukkumaan jonnekin, vai syödäänkö hyvin ja nukutaan autossa. Nukuttiin autossa. Tzatzikissa silloin investoin lampaan viuluun. Johonkin muuhun olisi pitänyt investoida. Vieläkin muistuu mieleen, että annos oli hinta/laatusuhteeltaan ainakin epäonnistunut. Maistui lähinnä märältä villalta.

Gabi otti Upsalassa kartturin pestinsä vakavasti

Hieman pidempäänkin tuolla olisi voinut vietää, mutta aika on tälläkin reissulla taas rajallinen, joten eteenpäin on mentävä. Leiripaikka piti luovuttaa kolmeen mennessä ja selvitimme tuon rajan viidellätoista minuutilla.

Jätskille


Huomiseksi alun perin olimme alustavasti sopineet treffit tätini kanssa Karlskogaan. Sitä kohti ajettiin ja Lounari kertoi, että kaupungista nimeltä Nora saa hyvää jätskiä. Tämä kohde siis valikoitui tämän suosituksen perusteella. Leirintäalue on noin kympin euroissa kalliimpi, kuin Upsalan leirintäalue, joka itseasiassa oli kohtuu huokea, 220 kruunua yö. Tämä kustansi 325 kruunua. Leirintäalue on aika perus, mutta maisemat on hienot järvelle. Kaupunki pitäisi tosiaan Lonely planetin mukaan olla jäätelön lisäksikin hieno, mutta sitä ei olla vielä ehditty näkemään. Hyvin alkanut kävelymatka tyssäsi, kun seurueesta kaksi toteuttivat uhkauksensa riisuivat itsensä alasti ja juoksivat järveen.

Iltanäkymä etuikkunasta

Sama paikka autolla, mutta point of view on ruokapöydästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti