maanantai 17. heinäkuuta 2017

Lomastressiä

15.7.2017 Lauantai


No huh huh


Olipa stressaava päivä näin kuljettajalle. Ja ei homma vielä totaalisesti ole ohi, mutta huomattavasti kuitenkin paremmalla tolalla. Koko päivän olen stressanut auton lämmöistä. Aamulla pätimme ensin kokeilla viimeisiä 18 kilometriä, mitkä jäivät eilen ajamatta kun luulin auton pitävän omituista ääntä. Ainakin osa siitä selittyi lämmönvaihtimella, joka laitettiin päälle että olisi yöksi vähän lämpöä. Tai oikeammin ehkä teki mieli kokeilla toimisiko se. 

No joka tapauksessa luulin, että nyt on autossa piru irti, kun sammutettuaankin moottorista kuului omituista surinaa. Uusi soitto silloin Falckille ja varasin hinurille soittopyynnön aamuksi. Jonka peruin viisitoista minuuttia myöhemmin kun tosiaan tajusin että surina tulikin siitä lämmönvaihtimesta. Ajattelin siis tehdä Paavo Väyryset ja nukkua yön yli. Tehdään uusi tilannearvio sitten aamulla.

Autolla ajetaan varo varovasti...




Matkaa tehtiin silti hyvin varoen ja noin tunnin pätkissä ja aina noin tunnin tauko. Tauoilla kätiin ensin kaupassa etsimässä cars 3 autoja Lucasille ja sitten pidettiin hampurialistauko MAXissa. Sitten pidettiin pitkä jätskitauko ja viimeinen tauko pidettiin jossain kirkon pihalla vaan leväten ja pojat leikkivät autossa autoilla.

Pysähdyksistä


Pysähdyspaikkapysähdykset on kyllä mennyt tällä reissulla pääsääntöisesti päin mäntyä. Lähes joka kerta kun ollaan etsitty jotain mukavaa paikkaa pitää paussi, niin ensin ei löydy pitkään matkaan mitään ja sitten sitä tyytyy vaan johonkin. Ja heti kun lähtee ajamaan niin löytyy jotain todella kivaa. Eilen toki jätskipaikalta sai jätskiä ja siellä oli vessat. Mutta pari kilometriä myöhemmin olisi ollut varsin kivan näköinen mansikanmyyntipaikka josta olisi saanut tuoreita mansikoita. Kirkon pihalla hengaamisen jälkeen heti tuli joku linna. Molemmat oli sellaisia joita katsottiin jo menomatkalla että olisi voinut pysähtyä jos olisi ollut aikaa. Mutta ei tietenkään edes tullut tyhmyyksissään pantua merkille missä ne on. Toki mennessä ei tiedetty että tullaan samaa tietä takaisin, kun silloin mentiin Uppsalaan ja nyt tultiin hieman etelämpää. Ja nyt ei sitten ollut tietoa että kohta ne tulee vastaan.


Sukulointia


Aamupäivästä nähtiin vielä Jaana ja Mikael ja kävimme katsomassa Jonathan serkkua joka oli tullut Orsin kanssa mökille. Lucasin kanssa tehtiin myös nopea pulahdus järveen ja nautimme hyvää hedelmäsalaattia ja pojat söivät innolla keksejä.


Yöpyminen


Illaksi päästiin satamaan. Ja yöksi asetuttiin jo jonoon. Jonotuspaikka on ainakin hyvin valaistu koko yön, missä on toki hyvät puolet. Onneksi asuntoautossa on hyvät pimennysverhot ja varsinkin alkovin sai valonheittimistä huolimatta pilkkopimeäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti