torstai 6. heinäkuuta 2017

Naantalin Aurinko

6.7.2017


Disclaimer!


En ota mitään vastuuta tämän jutun kirotusvireistä. Omenan iPad on monessa asiass hyvä lite, mutta muistelen edellisen kerran tätä bloggeria käyttäessäni tulleeni lähes hulluksi yrittäessäni korjata kirjoitusvirheitä jotka ainakin oman teoriani mukaan johtui tämän laitteen salajuonesta.

Vihdoinkin matkalle


Tänään vihdoin koitti toisen asuntoautolla suorittamamme ulkomaanmatkan lähtölaukaus. Auto meni kuin menikin iis läpi katsastuksesta ja seuraavana päivänä saimme varattua liput ulkomaille. Ruotsi tuntui houkuttelevalta vaihtoehdolta pienten lasten kanssa joten liput ostettiin tällä kertaa Finnlinesilta. Reitti on siis Naantali -Kappelskär. Hintaa menopaluulle kahdelta aikuiselta ja kahdelta lapselta ja korkeasta autosta jonka pituus on kuuden ja kahdeksan metrin välillä sekä kahden hengen hytti kumpaankin suuntaan tuli yhteensä karvan alle 300 euroa.

Päivän verran tarkistelin vielä auton laitteita ja tietääkseni kaiken paitsi vesijärjestelmän pitäisi olla toimintakuntoisia. Samalla siivoilin autoa lähtökuntoon ja pesin lakanat, sekä pakkasin tavaroita. Seuraavana, eli tämän päivän aamuna olikin jo startti.

Reitti kulki Lauttasaaren kautta viemässsä vaimon tauluja appivanhemmille ja siitä omille vanhemmilleni hakemaan kannettavaa tietokonetta. Muun muassa tämän blogin kirjoitusta varten. Siitä toki oli akku loppu josta syystä nyt mennään varavaihtoehdolla. Ehkä yritän pelastaa mitä pelastettavissa on myöhemmin läppärillä. Toki voi olla että vanha työkoneeni, joka vielä tällaisiin toimintoihin taipuu kivasti, alkaa akun osalta olemaan aika finaalissa.

Sieltä matka siis jatkui kohti Nantalia. Ensin kävimme katsomassa sataman ja scoutattiin hieman yöpymispaikkavaihtoehtoja. Niistä hieman myöhemmin. Sitten jatkoimme keskustaan iltakävelylle. Kävimme rannalla katsomassa veneitä ja rantabulevardin menoa. Teininä tuli täällä oltua vanhempien kanssa yhdellä. Vuokravenereissulla, joten (no nyt se alkoi. Piste ilmaantui tuonne lauseen keskelle ties mistä, ja korjaamaan ei vain pääse muuta kuin poistamalla useammankin sanan. Aaargh!) alue oli jossain muistin sopukoissa. Nyt tuntui kyllä omiin muistikuviin verrattuna lähes autiolta. Silloin oltiin toki unikeon päivän aikoihin, joka saattoi vaikuttaa asiaan. Ja oli silloin paljon lämpimämpää. Vaikka täällä onkin tänään ollut hieno sää. Toisin kuin osan matkasta. Leikkikentällä Ira törmäsi yllättäen johonkin tuttuunsa Helsingistä joka oli juuri muuttanut Naantaliin ja oli siellä lapsensa kanssa. Maailma tuntui jälleen kerran varsin pieneltä.

Auto parkissa Naantalin rantabulevardin tuntumassa.



Niin se yöpymispaikka. Päädyimme tähän parin sadan metrin päähän satama-alueesta hiekkakentälle.joku lahti tuossa on pusikoiden takana. Vieressä on toinen retkeilyauto, mutta siellä ei ainakaan ysin jälkeen ole ollut lainkaan havaittavaa liikettä, joten saattaa olla ihan parkissakin. Pari muutakin autoa tässä on parkkeerattuna. Puskapissalle on hyvät mahdollisuudet. Toinen vaihtoehto mitä voisin suositella oli keskustan kupeessa. Jokin "vuori" siinä nimessä taisi olla ja lähti siitä vanhasta kaupungista ylös tietä. Päällä oli kai joku lukio ja tie jatkui vielä hieman eteenpäin ja siinä oli hyvän näköisiä vapaita parkkiruutua aika paljonkin ja siitä oli komeat maisemat merelle korkealta. Kohtuu läheltä meni silta ja sen metelistä yöllä en tiedä. Enkä nyt toki muutenkaan alueen rauhallisuudesta. Olisin kuitenkin veikannut senkin olevan ihan hyvä paikka ottaa unet.


Tässä auto odottelee jo kuljetettavien nukahtamista sataman kupeessa olevalla parkkialueella


Laiva lähtee siis huomenna 10:45. Tavoitteena on mennä aika aikaisin lähtöselvitykseen joka aukeaa 8:45 ja sitten laivaan pääsyä odotellessa murkinoida aamupalat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti