maanantai 17. heinäkuuta 2017

På Båten

16.7.2017 Sunnuntai


Ruotsin osuus reissusta on auttamatta ohi. Aamulla herättiin jonosta ja tällä kertaa muodollisuudet ja jonotus oli myös huomattavasti nopeampaa kuin Naantalissa. Nyt sain latausvirtaa taas tietokoneeseen ja pääsin jatkamaan eilistä tarinaa ja kirjoittamaan tätä. Tämän päivän seikkailut on vielä edessä, mutta niistä sitten hieman myöhemmin...

Tuntemattomaksi jääneitä ihmisiä maisemakuvan tiellä.


... Hieman myöhemmin


Nyt istuskellaan jäähdyttelemässä Salossa ABC:n pihalla. Matka tässä Turun motarilla on vielä niin mäkinen, että ei varmasti ainakaan paranna tätä tilannetta. Nyt sitten on hyvää aikaa raapustaa jotain, kun auto hieman jäähtyy. Kello näyttää yhdeksää ja päivän laivamatka on takana. Toki en tiedä onko autossa oikeasti mitään vikaa vai onko ongelma vain anturissa. Nyt mennään kuitenkin hiljalleen ja taukoja pidellen kuten eilenkin.

Laivalla mentiin samalla kaavalla kuin viimeksikin. Välillä oltiin leikkipaikalla välillä syötiin viereisessä ravintolassa ja välillä lepuutin lapsien kanssa hytissä. Hytti maksoi muistaakseni nelisenkymppiä ekstraa menopaluu näin päivälaivalla. Mikä on enemmän, kuin viimeksi Siljalla ja Viikkarilla joilla taisi olla luokkaa vitosen per suunta. Ja periaatteessa pärjäisi täällä jopa paremmin kuin noilla toisilla laivoilla, kun matkatavaroihin ei tarvitse pakata eväitä. Kokki ei mielestäni onnistunut tänään yhtä hyvin kuin menomatkalla, mutta näillä hinnoilla en valitakkaan. Vatsan sai täyteen joka tapauksessa. 

Lucas sai tapansa mukaan kaverin leikkipaikalta. Tällä kertaa kaverina toimi Akseli Hämeenlinnasta. Menomatkalla taisi kaverin nimi olla Karla. Hytissä meno Gabilla ja Lucasilla pariin otteeseen karkasi taas täysin lapasesta ja toinen oli pakko viedä jonnekin vilvoittelemaan. Päivän meno näyttää myös vieneen mehut Gabista, kun nukahti autossa taas aika samantien, eikä herännyt tässä pysähdykselläkään. Tarkoitus olisi yöpyä Lohjalla ja varmaankin nostetaan poika suoraan sänkyyn. Lucaskin jo nukahti, mutta heräsi pysähdykseen. Nyt voisi muuten kirjoittaa jo suoraan Bloggeriin, mutta kun Lucas pelasi kännykän akun tyhjäksi, niin ei ole edelleenkään nettiliittymää käytössä tällä hetkellä, joten notepadilla mennään.


Finnlines


Finnlinesista jäi kyllä tosi positiivinen mieli. Suosittelen kaikille autolla Ruotsiin meneville. En vastusta Viikkaria tai Siljaakaan, mutta viarsinkin päivälautalla tämä oli selkeästi halvempi varsinkin isolla autolla sekä mukaan kuului kaksi ateriaa. Samanlaisia viihdekeskuksia nämä eivät toki ole. Mutta ehkä sitten ne reissut meillä ainakin sitten erikseen, vaikka Stokiksen reissujen muodossa ja auto kotona tai rannassa odottaen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti