maanantai 17. heinäkuuta 2017

Kohti Kesämaata

13.7.2017 Torstai


Herätys viiden tähden leirintäalueelta jatkui aamupalan jälkeen aamupäiväpulikoinneilla. Lisäksi vanhat ystävät Jari ja Henna, joiden tiesin olevan keskieuroopassa lomailemassa autolla, kertoivat olevansa paluumatkalla Ruotsissa ja yrittävänsä järjestellä laivaa autolle Suomeen. No juttu jäi tuolloin vähän kesken, kun oli pakko lähteä lasten kanssa pulikoimaan, kun check outi leirintäalueelta oli kuitenkin kahdeltatoista.

Leirintäalueella oli paljon hyviä puolia, mutta jotain parannettavaakin vielä mielestäni jäi. Kuten taisin jo aiemmin mainita, ei vedä mielestäni vertoja Gustavsvikille Örebrossa ja ehkä odotuksiin nähden pienoinen pettymys kokemuksena. Mutta kun etäisyyttä saa niin uskoisin että mielikuva muuttuu ja lapset varmasti saivat hyviä ja mieluisia muistoja, joka kuitenkin on aika korkealla prioriteettilistassani näitä matkoja tehdessä.

Mielikuva muun muassa Kuninkaanlähteestä Kankaanpääässä on parantunut huomattavasti. Silloin aika paljon vertasin juuri tuohon Gustavsvikiin, mutta sekin vaikuttaisi ainakin tämän kesän kokemusten perusteella olevan jos ei Ruotsin paras, niin ainakin ehdotonta parhaimmistoa. Ainakin meidän näkövinkkelistä. Kuninkaanlähteellä on meille yksi selkeä huono puoli. Se on liian lähellä vanhempieni mökkiä. Näin mökki-ihmisenä tuo kuitenkin vie voiton lähes joka tilanteessa, vielä kun on ilmainenkin.

Kohti Skaraa


Matka jatkui sitten kohti Skara Sommarlandia, johon ilmoitin meidän olevan matkalla. Monen mutkan ja paniikkisoiton jälkeen Skara Sommarlandin kupeessa oleva leirintäalue sopi myös Jarille ja Hennalle.

Leiriytymistä


Ensimmäistä kertaa pystyttelin koko "leirin" eli laitoin markiisin lisäksi oikein myrskyliinat ja hankkimani tuuliaidan. Tuuliaidan pystytys oli vain vaikeampaa kuin luulin. Varsinkin kun ei ollut ohjeita ja olin unohtanut, ettei mukana ollutkaan telttakoukkuja. Tosin vieläkään ei tullut täyttä varmuutta itselleni miten päin nuo kepit pitäisi laittaa ja mihin narut kiinnittää jotta aita olisi järkevästi pystytetty. Ehkä tuota pitää kysyä viisaammilta. Nyt mentiin improvisoinnilla ja solmimisella, auton eri osiin, sekä markiisin kattoa viistäneeseen myrskyliinaan. Aita pysyi kuin pysyikin kasassa vielä seuraavaan aamuun astikin.

Jari Ja Henna tulivat illalla ja tosiaan olimme sopineet grillauksesta, jota siinä illan mittaan harrasteltiinkin. Itse olin hankkinut ICAn kabanosseja, jotka kostautuivat varsin hyviksi. Lisäksi oli Kanaa a la Jari ja patonkia ja perunasalaattia, kanasalaattia(Sellaista mitä täällä myydään kaupoissa ja on tarkoitettu patonkien väliin. Olen ihan myyty.) jne. Ihan kelvollinen ruoka siis ainakin minun mieleen.  Ruokaa toki taisi olla ehkä hieman liikaakin.

Seikkailugolf


Lucas on monena päivänä toivonut pääsevänsä pelaamaan näillä hienoilla minigolfradoilla ja kun tiesin että mahdollisuuksia ei välttämättä tule enää paljoa lisää, niin tänään oli hyvä hetki pelata vaikka vähän menikin myöhäiseksi. Annoimme Lucasin kanssa kohteliaina vieraamme Jarin voittaa pelin.

Illan istujaisia jatkoimme vielä takaisin tultuamme ja pojat nukkumaan laitettuamme ulkosalla. Ulkona alkoi toki olla pikkuhiljaa melkoisen kylmä ja keitin vielä teetä. Vieraiden jo mentyä nukkumaan sain lopulta tarpeekseni parransängestä, joka jo kutitti ja pisteli ja vaivauduin vielä puolen yön tietämillä suihkuun ja ajamaan parran. Ainakaan ei joutunut jonottamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti