lauantai 8. heinäkuuta 2017

The Boat That Rocked

7.7.2017


Yö oli kohtuu viileä ja varmasti olisi ihan kohtuullisesti kyllä nukkunut, jos en olisi heräillyt jatkuvasti tarkastamaan onko Gabill, joka nukkui kanssani alkovissa peitto päällään. Tai eihän sillä ylseensä ollut joten piti uudestaan peittää, että se ei totaalisesti palellu. Ehkä ensi yöksi puen sen villahaalareihin tai johonkin muuhun eskimoasuun, niin ei tarvitse siitä stressata. Toki jos olemme sähköjen päässä, ei samalla lailla tule viileääkään kun on lämmitys päällä. Kaasulämmitystähän en ole vieläkään edes kokeillut, enkä ajatellut näin kesällä aloittaa. Kokeeksi voisi joskus lämmitellä, mutta en ehkä täällä reissunpäällä.

Laivajonossa


Ensimmäinen kattaus


Ensimmäistä osiota päivän tarinoista kirjoittelen tässä laivan ravintolassa. Vieressä on lasten leikkipaikka, jossa lapset temmeltää. Välillä täytyy käydä polisoimassa, millon mitäkin asiaa. Eli ihan normisettiä. Laivalipun hintaan kuului brunssi ja kuulemma myöhemmin kuuluu vielä päivällinen. Brunssissa ei ollut mitään valittamista, mutta ei nyt ollut ihan superikaan. Mutta kun en asiasta tiennyt, niin ehdottoman positiivinen yllätys. Ja jos ajattelee hintalaatusuhdetta, niin en missään nimessä valita. Ennemminkin nosta molemmat peukut kuten Siskel ja Ebert.

Lucas vaikuttaisi saaneen kavereita pallomeressä. Gabi osallistuu välillä minkä pystyy.

Laivalla on oikestaaan yllättävän rauhallista. Kysyin infosta, niin kertoi että pejantaina ei ole lainkaan rahtia, joten siksi on tyhjää. Alempi "ulkoautokansi" vaikuttaa lähes totaalisen tyhjältä. Sisälläkin oli autoja vain noin neljäsosaan tilasta. Suurin osa autoista oli matkailuautoja tai asuntovaunuja.

Toinen kattaus


Kello 16:30 tarjoiltiin päivällinen. Täytyy kyllä kehua. Oli oikein maukasta ja oli monenlaista tarjolla. En edes jaksanut ottaa jälkiruokaa. Joten sitä en voi arvostella, mutta lapsille jätskit maistuivat. Nyt makoillaan Gabin kanssa hytissä jäähyllä ja katsotaan televisiosta vähän pikkukakkosta. Laivan pitäisi olla perillä muistaakseni 18:15 paikallista aikaa eli 19:15 tätä aikaa mitä laivalla eletään.

Ajatuksena oli ajella Upsalaan vielä illasta. Jonkin kämppärin otin siitä navigaattoriin koordinaateiksi ja sen mukaan olisi tarkoitus porhaltaa. Huomenna voisi sitten vähän tutustua Upsalaan. Vanha hieno kirkkohan siellä on johon oli jotain kunkkuja kai haudattu. Viime käynnillä oli myös varsin hauska kesäkahvila jonkun oppilaskunnnan järjestämänä. Oli vanhoja sohvia ja nojatuoleja pihalla erinäköisten katosten alla. Osoitetta en kyllä millään muista, mutta olisi kiva jos sellaiseen taas törmäisi.

Finnlines tuomio


Laivamatka on kyllä tosiaan ollut positiivinen yllätys. Yökerhoahan täällä ei ole. Tai en minä tiedä muuntautuuko tuo ravintola jotenkin iltavuorolla ja tällä reissulla siitä ei selvää saada, kun takaisinkin tullaan päivävuorolla. Mutta ainakin meidän tarkoituksiin on ollut juuri sopiva. Huokea hinta ja lapsille on ollut puuhaa leikkipaikalla ja uusia ystäviäkin on tullut. Ja hintaan kuuluvat ruokailut olivat näin tietämättömälle iloinen ylläri. Tosin nyt on sitten repussa päiväeväät koskemattomina.

Tax freen takia tätä laivaa tuskin kannattaa myöskään valita vaikka sellainen onkin. Valikoima on kohtuu suppea. Ihan kohtuu hinnat, mutta ei nyt mitään tajunnan räjäyttäviä tarjouksia. Shoppailuja haluavien kannattaa siis suunnata muualle.

Laiva oli tosiaan kohtuu tyhjän oloinen. Odotin isompaa väkimäärää. Mutta toisaalta se ehkä ainakin teki meidän matkastamme mukavamman. Lapsien kanssa oli huomattavasti helpompaa, kun eivät ole jatkuvasti jossain väkijoukossa kadoksissa. Toisaalta toivottavasti väki ja rahti riittää linjalla siihen, että se vielä toimii jatkossa. Tällaisilla volymeillä en olisi kannattavuudesta pidemmän päälle kovin varma.

Ehkä neljäsosa laivan sisällä olleesta autokannesta oli käytössä. 

Fyrishov Camping


Parkissa

Tänne saavuttiin ensimmäiseksi yöksi ruotsissa. Leirintäalue sijaitsee kävelymatkan päässä Uppsalan (Vai onko se nyt Upsala, kummallakin tavalla olen mielstäni nähnyt kirjoitettavan. Joku lingvisti ottakoon kantaa). Kävelymatkakin tuli jo testattua. Gabia kannettiin jo puolet menomatkasta ja takaisin. Plus Gabin skuuttia. Kauppaa hieman etsittiin, kun olisi ollut pillimhut toiveena, mutta ei tuntunut löytyvän kuin ravintoloita tuolta vanhassta keskustasta. Kirkon lähellä käytiin, mutta kello oli jo niin paljon, etteihän se nyt enää ollut auki, kuten ei ollut Linneen puutarha.


Ruotsalaista puutarhahuonekaluarkkitehtuuria

No tässäpä ohjelmaa huomiselle. Pohdinnassa on nyt lähinnä jäädäänkö vielä toiseksi yöksi, vai jatketaanko seuraavaan paikkaan. Kolmeen mennessä täältä pitäisi olla pois jaloista jos aikoo jatkaa eteenpäin. Huominen päivä kai vietettäneen tuossa Uppsalan keskustassa kuitenkin.


1 kommentti:

  1. Hyvinhän tuo sujuu. Paras ylitys paikka ruotsiin nimenomaan päivälaiva.
    T: bavaria

    VastaaPoista