maanantai 17. heinäkuuta 2017

Västkusten

12.7.2017 Keskiviikko


Aamulla herättiin kirjaimellisesti kukonlaulun aikaan, kun naapurista kuului "kukkokiekuu". Leirintäalueella olin yökävelyllä bongannut "hoppkudden" eli tällaisen ilmatäytteisen tyynyn jonka päällä voi hyppiä vähän kuten trampoliinilla. Nämä ovat toki itsellenikin jo oman lapsuuden Ruotsin reissuilta tuttuja. Myös uintia yritetttiin poikien kanssa, mutta meduusat olivat esteenä. Ei toki hyytävän kylmä vesi.


Kohti etelää


Matka jatkui pitkin rannikkoa etelään. Vaikka merta toki näkyi vain satunnaisesesti. Hyvin alkanut matka tyssäsi ensimmäisen kerran noin kahden kilometrin kohdalla kun pysähdyimme johonkin valtavaan urheilukauppakompleksiin. Omaksi harmikseni kuitenkin jouduin toteamaan, että se oli pääosin tällainen moderni urheilukauppa, eli vaatekauppa. Ja siellä olikin melkein paremmat valikoimat karkkeja ja isommat ravintolatilat kuin mitä oli itse urheiluvälineille pyhitetty. Vaatteille sitten olikin kahta kauheammin tilaa. Lisäksi paikka saa plussaa siitä, miten lapset oli huomioitu. Oli aktiviteetteja, sekä ulkona, että sisällä ja lapset viihtyivätkin paikassa oikein hyvin.

Urheilukaupan saniteettitiloista löytyi myös ehkä hienoin näkemäni pisuaari. Ongelmaksi saattaa muodostua se, että luulisin että jos olisi mennyt ihaillessani koskemaan tuohon lasiin, mihin olisi myös tarkoitus virtsata, en uskoisi olevani ensimmäinen. En oikeastaan edes halua tietää miten lapset selviytyvät tässä vessassa ilman ohjeistusta. Itselläkin meni hetkonen ennenkuin tajusin mikä oli kyseessä. Hieno se on silti.

Myös käsienpesuallas oli hauska ja kekseliäs.



Urheilukaupan liepeillä oli myös stellplaz jos joku sellaista tältä alueelta etsiskelee.

Linnan rauniot joita ei oikein ollut


Lysekiliin matkalla pysähdyimme vielä vanhalla linnalla tai sen jäänteillä. Tosin jäänteetkin oli mielestäni hieman liioiteltu. Oikeammin paikka pitäisi olla "paikka jossa joskus oli linnoitus". Mitään linnoitukseen viittaavaa ei ollut enää jäljellä. Jonkinlainen hautakumpu, jota toki ei olisi tiennyt ilman kylttejä. Samaiset kyltit olivat ainoa merkki ainakin itselleni että paikalla oli joskus ollut linnoitus. Paikassa on joskus Kustaa vaasan aikaan kovastikkin kinasteltu, Ruotsalaisten, Norjalaisien ja Tanskalaisten välisissä mittelöissä. Ja linnoitus kai useammankin kerran tuhottu. Paikka muutoin kyllä oli varsin hieno näköaloiltaan.

Joku muukin oli tullut katsomaan linnan raunioita.



Tässä vielä toisesta kuvakulmasta Italialaiset urheiluautot. Joista toisella toki Saksalainen reppu selässä.

Lysekil


Lysekilissä kävimme syömässä rantakadulla olevassa ravintolassa. Pizza oli ihan kohtalaista, mutta ei sen parempaa. Keskustan keskusaukiolla olisi myös ollut hyvän näköisiä ravintoloita, mutta toki nyt kerittiin syödä ennen sitä joten niiden soveltuvuutta lapsille ei pästy edes testaamaan. Näköalat merelle olivat ravintolassa kyllä varsin kivat.

Jääkaappi on särki?


Jääkaappi oli taas lämmin. Voipi olla että johtui siitä, että olimme hieman etukenossa. Aamulla vaan oli kohtalaisen lämmin, eikä tunnu ihan yhtä hyvin enää viilenevän kuin aiemmin. Voisi olla paikallaan ottaa irti ja hieman käännellä, mutta ainakaan täällä siihen en aio ryhtyä. Enkä tiedä edes osaisinkokaan.

Leiriytymistä


Illaksi leiriydyimme viiden tähden leirintäalueelle Uddevallan liepeille. Paikan nimi on Hafsten resort. Meille ei ollut kunnon paikkaa itse alueen alkuperäiseltä paikalta mikä on tuolla mäellä, joten meidät sijoitettiin uudelle vielä rakenteilla olevalle alueelle tähän pellolle. Kohtuu kauaksi kaikesta. Sähköjäkään ei ole, vaikka niitä nyt ihan joka yö ei tarvitakkaan. Eli se ei haittaa. Naapurissa on hevosaitauksia vaikka kuinka paljon. Pitää muistaa sähköaidat, ettei vahingossa pissaa paimeneen.

Alueen valintaan vaikutti lehdessä ollut kuva uimalasta, joka alueella on. Se olikin varsin mukava ja uimavesi oli mukavan lämmintä. Mutta silti ei paikka millään mittarilla omalla arvoasteikolla yllä lähellekkään Gustavsvikiä Örebrossa.

Huomenna aiotaan käyttää alueen palveluita vielä puoleen päivään asti ja sitten lähdemme valumaan kohti Skara Sommarlandia.

Jaa mää vai?


Sää oli tänään kyllä mitä mainioin. Heti aamusta asti paistoi aurinko. Ja pilviä näyttäisi näkyvän vasta nyt kun kello lähestyy puolta yötä. Tosin nyt vaikuttaisi horisontissa jopa uhkaavan sateella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti