maanantai 17. heinäkuuta 2017

I'm Dynamite

9.7.2017



Aamuksi tuli tosiaan sämpylöitä, joita voin lämpimästi suositella Norassa leiriytyville. Aamupuuhien jälkeen matka jatkui kävellen rantaa pitkin kohti kaupunkia ja jäätelökioskia. Rannassa oli pari kivan näköistä jäätelökahvilaa, mutta leirintäalueelta opastivat, että se oikea jäätelökioski on torilta lähtevällä kadulla kaupunginhotellin takana.  Jäätelöä sieltä löytyikin. Kolme tänään lamistettua makua, vaniljia, vadelma ja hasselpähkinä. Hasselpähkinä oli erityisesti lounarissa mainittu. Omasta mielestä parasta oli ehdottomasti kyllä vadelma vaikka pyysinkin enemmän hasselpähkinää neuvojen perusteella.

Nobel museo 


Seuraava kohde oli Karlskoga ja sen Nobelmuseo, johon olimme sopineet Jaana-tädin kanssa treffit. Kerkesimme juuri ja juuri yhden kiertueelle, joka oli englanninkielinen. Opastetulla kiertueella käytiin talossa, jossa Alfred Nobel elämänsä loppupuolella asui. Ja tarina varsinkin Nobelin perinnöstä, riidasta kolmesta hevosesta ja ranskalaisesta laista jossa mainitaan että miehen koti on siellä missä miehen hevoset ovat. Tämä siis oli varsin ratkaisevassa asemassa nykyisen Nobel palkinnon synnyssä.

Lucas ja Gabi tarkastavat Argentiinalaisia varten tehdyn tykin läpisytestin tulosta. Reikä se kuulemma oli.


Lapsille oli talon verran tarjolla erilaisia kokeita luonnontieteiden parissa, joka oli lapsista erityisen mukavaa. Museokiertua varsinkin Gabille tuntui haastavalta.

Itse Nobelin Alfred pähkäilemässä verstaallaan. Vähän oli jo jähmettynyttä menoa. Ei kovin räjähtävää.


Mökkielämää


Nobel museosta jatkoimme Jaanan ja Mikaelin mökille. Täällä on ollut totutun kivaa. Ruokaa, sukulaisia, saunaa ja uimista.

Eilisen iltapäivän synkän sään (Päivähän oli mitä mainion Upsalassa, mutta pari kymmentä kilsaa matkaa tehtyämme taivas alkoi pudottaa vettä ja synkkeni muutenkin koko illaksi.) jälkeen oli piristävää että tänään taas iltapäivästä oli aurinkoakin tarjolla.

Ilta huipentui poikien tanssiesitykseen. Gabi pohjusti vetämällä ensin Smoke on the Waterin ja perään Lucas taiteili Woman From Tokyon tahdissa. Vahvasti siis syvän purppurainen ilta.

Nyt tätä kirjoittaessa lähes puolen yön aikaan Gabi ilmoitti perinteisesti, että "kakkahätä". Nyt vain on virta jotenkin pois eikä oikein ajatuskaan kulje. Huomiselle tuli ohjelmaa Örebrossa käynti. Asuntoauto jätettäneen tähän mökille ja jatkamme Janan ja Mikaelin autolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti