lauantai 18. heinäkuuta 2020

Coronaseikkailu Episode V. Flairi, Kummityttö, Vauva, kraaterijärvi ja yllättävä käänne


15.7.2020

Aamu ja vähän kustannuksista

Aamu aloitettiin siis Kalajärveltä Peräseinäjoelta Kalajärven leirintäalueelta. Aikaisemmin taisin unohtaa mainita kustannuksista. Tämä leirintäalue maksoi siis autokunnalle 23 €/yö. Lisäksi saa leiman Carvan huiput SFC alueille ja olikohan, että joka viides yö olisi ilmainen. Tosin mikäli nopeasti katsoin oikein, vaikka jo on kasassa kaksi yötä, niin ei ehkä satu niin paljon näitä reitin varrelle, että tulisi täyteen. Tosin matkalla on jo nyt tehty niin monta Ad-hoc muutosta, ettei sitä koskaan tiedä.

Flair 6700 auf MB


Matka jatkui Seinäjoelle katsomaan Flairia Mercedeksen alustalla. Auto oli kyllä hieno ja siinä ei olllut varsinaisesti mitään muuta vikaa, kuin hinta versus aiottu budjetti. Toki koskaanhan näistä ei tiedä, josko sitten innostuisi kuitenkin haukkaamaan isomman palan mitä oli alun perin ajatellut. Auto oli Mercedeksen alustalla oleva Flair 6700 L-sohvaryhmällä, eli aikalailla mitä haetaan. Paitsi se Mersun alusta. Varsinaisesti ei missään nimessä ole Mersua vastaan mitään. Mutta tuppaavat olemaan vaan pykälän kalliimpia kuin nämä Fiatit. Ja kun en ole kokenut takavetoakaan mitenkään pakolliseksi varusteeksi niin syyt miksi maksaisin minun näkökulmastani saman funktion toteuttavasta autosta enemmän on vähissä. Eli minulle alustan on tarkoitus viedä tuo koppi paikasta a- paikkaan b. Jos henkilöautossa puhutaan ”kehonsiirtimestä” eli laitteesta, jonka muut ommainaisuudet ovat täysin toisarvoisia, niin sama tässä on minulla. Eli kopinsiirrin voisi olla osuva termi. Toivottavaa on että toimisi luotettavasti ja aiheuttaisi mahdollisimman vähän harmia, sekä kustannuksia. Mistään Fahrvergnügenista en edes näiden kanssa haaveile.

Ideaa


Tämän jälkeen kävimme shoppailemassa Ideaparkissa kenkiä pojille ja sukkatäydennystä. Ruokakauppakin tuli käytyä ja lihavarasto täydennettyä sekä juustoa, mehua ja jugurttia ostettiin myös reissun tarpeisiin. Samalla pohdittiin seuraavaa reittikohdetta kohti Pyhäjärveä.

Se yllättävä käänne


shoppailun jälkeen samalla parkkipaikalla menimme Burger Kingiin syömään kun alkoi olla jo nälkäkiukkua, ja Lucasin toive Susheista ei vieläkään toteutunut, kun hallituksen puheenjohtaja vastusti ideaa. Siinä syötyämme päätimme tähdätä SFC Järviseutu alueelle Vimpelissä. Tai onkohan tämä nyt sitten Lappajärveä. Lappajärven rannalla nyt ainakin. Siinä ruokailun jälkeen tarkistin sähköpostit ja nettikaravaanin hakuagentti ilmoitti autosta joka voisi monella tavalla osua seuraavan haetun auton spekseihin. Soitin saman tien myyjälle ja hän kertoi, että joku on jo huomenna tulossa katsomaan. Jos ei mene hänelle niin sitten luasi varata meille. Auto olisi Flair 6700 vuodelta 1997, eli hieman jo on ikää ja silä aiemmin mainitulla Fiatin alustalla, mutta tosiaan pyyntikin oli 17 500€, eli yli puolet halvempi kuin aiemmin mainitsemani Mersun pyyntihinta.

Pienen pähkäilyn jälkeen päätettiin pysyä aikaisemmassa suunnitelmassa tämän päivän osalta ja jatkaa tuonne Lappajärven rannalle yöksi.

Illalla saatiin vielä saunavuoro poikien kanssa 22-23, joka tuli hyödynnettyä ja käytyä uimassa varsin viileässä järvessä. Kovin lämpimiä ei vedet viime päivinä täällä enää ole olleet, mutta kyllä noihin saunasta ainakin pulahtaa.  Ja kun aikaisemmasta paikasta oli kustannusten suhteen puhe, niin täällä hinta oli 18€/yö. Ja molemmissa siis kuului sähköt ja sauna, jos vain oli vuoroja vapaana, hintaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti