maanantai 13. heinäkuuta 2020

Coronaseikkailu Episode III. Vesa sotki liikenteen


13.7.2020

Aamulla heräsimme siis Tuurista ja pojat olivat heti innoissaan polkuautoilumahdollisuudesta. Molemmat vuokrasivat itselleen polkuautot Onnelan vastaanotosta. Hinta oli 5€/auto /kaksi tuntia. Ihan siedettävä hinta siitä määrästä riemua ja polkuautoilua mitä siitä tuli. Leirintäalueella on toki jonkin verran trafiikkia ja varsinkin aamupäivällä, jolloin liikkeellä on poislähtijöitä. Mutta kaikki ajavat onneksi kohtalaisen hiljaa ja siihen on todellakin syytä, koska ainakin täällä liikkuu paljon lapsia näillä polkuautoilla ja lisäksi pyörillä, scooteilla ja nykyään myös sähköscooteilla. Uudella puolella meillä oli pojilla lupa ajella varsin intsenäisesti ja tätä he hyödynsivätkin. Lisäksi kävimme toisella puolella ”retkellä” niin että olin mukana taas turvamiehenä. Lucasille nyt ei olisi ollut mikään temppu, mutta Gabia vielä pidettiin ”hihnassa”.

Tivoli Gardens


Yhden maissa poistuimme leirintäalueelta ja paikoituimme vielä Tuurin kaupan pihalle. Vettä ripotteli juuri yhden aikaan kun tivoli avattiin ja me menimme taas poikien kanssa tivoloimaan. Se oli oikeastaan varsin positiivinen asia, sillä eiliset älyttömät jonot vaihtuivat nyt siihen, että sai valita laitteen ja seuraavaan kierrokseen pääsi mukaan. Hauskaa oli molemmilla pojilla ja niin kyllä minullakin. Maailmanpyörästä, tai mikä tuo tuolla onkaan nimeltään, näki myös tuon kehkeytyvän bensajonon, josta kuulin aamulla. Vesa siis oli jakamassa ilmeisesti ilmaista bensaa tai jotain? Jono oli ihan absurdin pitkä. Enkä edes tiedä, riittikö kaikille lopulta polttoainetta. Niin pitkä jono oli. Mutta sinnikkäästi siinä ihmiset jonottivat, vaikkei jono liikkunut mihinkään. No en ollut asiasta kovinkaan hyvin tietoinen etukäteen, eikä kyllä harmita, en olisi ainakaan tällä kertaan käyttänyt vähiä lomapäiviäni jonottamiseen. Vaikka fasiliteetit tähän olisi kyllä ollut montaa henkilöautojonottajaa paremmat. Tankata olin kyllä ajatellut Tuurissa, mutta mieluummin maksan sen 50-80€ mitä tankkaus maksaa, kuin jonotan noin pitkän aikaa ainakaan näin lomalla.

Ähtäriin


Gabi oli vaihtanut mieltään ja ihan hyvä niin. Pandat kiinostavat, joten toiveena oli päästä Ähtäriin. Power Parkia en kyllä ollut kovasti pojille mainostanut, mutta sinne olin ajatellut Gabin viedä synttäripäiväksi, mutta nyt mennään siis toiveiden mukaisesti Ähtäriin. Soitin isäni serkulle Juhanalle ja tiedustelin voidaanko tulla moikkaamaan, kun heillä on kesäpaikka Ähtärissä, jota vanhempani ovat myös mainostaneet monta kertaa hienoksi. Juhanalle ja Hilkalle sopi, että tulemme mokkaamaan ja lupasivat, että saamme toki nukkua pihalla autossamme joka oli oikein mieluisa tarjous. Saunaankin pääsimme ja todella hyvät löylythän saunasta sai. Vesi oli melkoisen viileää järvessä, tosin ei ihan yhtä viileää kuin Tuurin joessa eilen. ”Kesämökiltä” oli melkoisen hulppeat näkymät järvelle ja paikka oli kyllä muutoinkin varsin hieno ja todella hienoksi laitettu.

Aatto


Synttäreistä Gabi on taas kertonut jotakuinkin kaikille, jotka ovat malttaneet kuunnella. Huomenna on se kauan odotettu päivä. Tänään alkoi ensimmäistä kertaa kuulua myös pieniä huolestumisen ääniä, kun ei kuulemma ole lahjoja näkynyt missään. Saapa nähdä miten käy, kun lahjaksi on tulossa kännykkä, joka on varmasti kovasti odotettu, mutta toisaalta herra itsekkin totesi jo juhannuksen tienoilla, kun yritin kysellä, mikä olisi se mieluisa synttärilahja, että kännykkä se ei ole, kun sitä ei oikeastaan lasketa synttärilahjaksi kun se kuuluu saada muutenkin.

Kakunkin ostin muuten Tuurista. Sellaisen leppäkerttukakun. Näytti ihan hauskalta. Varmaan maistuu sillä tavalla teolliselta mutta hyvältä, nämä siis olettamukseni. Raportoin myöhemmin mausta, jos saan palasen.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti