lauantai 18. heinäkuuta 2020

Coronaseikkailu Episode VI. It’s My Aeroplane

16.7.2020


Aamulla kun suunnittelimme mihin mennä otin huomioon, että jos hyvä tuuri käy, niin auto olisi vielä illalla vapaana ja matka jatkuisikin kohti etelää Iittiin. Jyväskylä vaikutti siinä mielessä oivalta, että emme ainakaan menisi pohjoiseen ja siellä olisi ehkä jotain nähtävääkin. Ja heti tuli mieleen, että Tikkakoskella on Ilmavoimien lentokonemuseo. Siellä ollaan joskus Lucasin kanssa käytykin. Gabi ei tuolloin tainnut olla kyllä mukana, jos oikein muistan. Jos oli niin ainakin oli niin pieni, ettei tietäisi olleensa ja Lucaskin ehkä siinä ja siinä muistaisiko olleensa.

Matkaan lähdettiin jäätelöiden ja uimisen jälkeen ja sää tuntui jo yöllä olevan lämpenemään päin, kun yö tuntui selvästi aiempia lämpimämmältä.

Simulaattoria

Pojat katselivat hetken ihan mielissään lentokoneita ja paikoitellen jopa kuuntelivat kun luin tekstejä, Gabi siis, Lucas ehkä jo luki itse. Mutta kyllähän ehdottomat suosikit, olivat kolme ohjaamoa, joihin pääsi sisälle. Yksi taisi olla jokin kaksipaikkaisen harjoituskoneen ohjaamo ja kaksi muuta olivat ainakin SAAB J35 Draken ja olikohan joku MIG. Tuo pienen potkurikoneen ohjaamo tuntui olevan kuitenkin suosikki, koska siinä pojat saivat olla vierekkäin ja leikkiä yhdessä. Koneita joutuivat pojat vaihtamaan muutamaan kertaan, kun seuraavat halukkaat tulivat, jolloin patistin pojat antamaan tilaa ja siirtyivät toisiin ohjaamoihin. Kun seuraavat olivat leikkineet niin vaihtoivat sitten takaisin. Jonoja ei ollut.

Yöpaikkaa taas vailla


Tuolla kun oltiin saatiin leikit lopeteltua olikin kello jo hieman vajaa viisi ja mietimme seuraavaa yösijoituspaikkaa. Päätimme käydä katsomassa SFC Hietasaaren, joka sijaitsee kai Multialla, tai Uuraisissa. kolmisenkymmentä kilometriä oli matkaa tuosta Tikkakosken museon pihasta. Paikalle päästyämme, kertoivat, että olivat jo puhelintiedustelijoille myyneet ”ei oota”, mutta saivat meidät vielä mahtumaan. Paikka oli oikeastaan ihan kulkutiellä joka oli vaan nyt väliaikaisaidalla suljettu. No ei haitannut pääsimme saunomaan ja uimaan ja mukavaa oli, vesi oli heti jonkin verran lämpimämpää kuin aikaisempina päivinä, kun koko päivä oli ollut oikeastaan aika lämmin ja varsinkin aurinkoinen.

Ennen saunaa kävimme kodassa paistamassa ensin hampurilaiset ja tein tulet . Saunan jälkeen paistoin pojille vielä makkarat ja sitten menimme nukkumaan.

Etelä vai pohjoinen

Hampurilaisten jälkeen soitin Iittiin. Olin ymmärtänyt edellisillan viestin hieman väärin. Mies lupasi varata auton minulle lauantaihin asti ja olin käsittänyt, että varaa sen jos Haminasta sitä katsomaan tuleva ei otakaan. Mutta olikin jo kertonut tuolle Haminalaiselle, että auto on varattu, joten hän ei sitten ollutkaan tullut katsomaan autoa. Ei siinä mitään. Tosin jos olisin tämän ymmärtänyt puhelimessa eilen illalla, niin olisimme ajelleet jo tänään Iittiin. Nyt matka sinne alkaa huomenna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti