keskiviikko 15. heinäkuuta 2020

Coronaseikkailu Episode IV. HBD ja Pandat


14.7.2020

No tätä on odotettu. Taas on vartuttu yksi vuosi lisää. Ja nyt on se suuri vuosi, jolloin meillä on ostettu pojille puhelimet. Kouluun lähtiessä kuitenkin itsenäistyminenkin alkaa ihan eri tavalla ja varmasti vanhempia vähän rauhoittaa, kun ainakin teoriassa pojan voi useimmiten tavoittaa puhelimitse. Toisaalta aika paljon tuo puhelin on pelilaita, joka kulkee jatkuvasti mukana, mikä toisaalta on hyvä, mutta toisaalta myös sellainen mikä vaatii rajoittamista.

Aamujuhlallisuudet hoidettiin Juhanan j a Hilkan pihamaalla asuntoautossa. Ja lahjoja tuli ihan riittävästi muitakin. Pehmoleluja ja legoja ja Pokemoneja. Aamupalan jälkeen laitoimme auton lähtövalmiiksi lyhyttä siirtymää varten.

Pandat

Matka Ähtärin eläintarhaan oli lyhyt. Jätimme auton maksuttomalle parkkipaikalle, jossa oli oikein mukavasti tilaa ja asuntoautoille reunalla mukavasti mitoitetut parkkiruudut. Taisivat olla aavistuksen normaalia leveämpiä ja varsinkin pidempiä. Ja takana oli vielä nurmea, jonne peräylityksen pystyi halutessaankin vielä ajamaan. Tuurissa muuten jaettiin lapsille ilmaisia sisäänpääsylippuja Ähtäriin. Meillekin niitä jaettiin useamman ostoksen yhteydessä. Noilla lipuilla pääsi siis alle 13 vai alle 14 v. (en muista tarkasti, mutta meidän lapset ainakin mahtuivat vielä spekseihin) lapset ilmaiseksi aikuisen seurassa.

Pandat oli ihan hauskaa katseltavaa, kun ei ollut itsekään tullut aikaisemmin nähtyä. Bambun syömisnäytös oli aika hauska. Todella näppäriä ovat etutassuistaan nämä kaverit. En tiedä miten on muotoiltu, mutta melkein kädellisestä taitaisi mennä. Niin hyvin pysyi Bambu yhdessä kädessä kiinni sekä kuoriessa niitä hampailla, että rouskuttaessaan sitä ydintä. Tuo syöminen kuulosti aika lailla porkkanan syömiseltä. ”What’s up Doc?” Mel Blancin sanomana puuttui vain.
Kohtalokas virhe ja Pro-tip.


Itse tuon pääreitin varrella tuli nähtyä monenmoisia eläimiä, joista tosin suurin osa vain makoili ja möllötteli.  Ymmärsin hetken mielijohteesta ennen eläintarhaan lähtemistä ottaa makkaraa mukaan paistettavaksi. Mutta selvästi hätiköin tilanteen sattuessa kohdalle. Hirvien kohdalla oli makkaranpaistopaikka, mutta kukaan ei ollut saanut nuotiota aikaiseksi ja ihmiset paistoivat kaasugrillillä makkaroita. Tässä kohdassa reittiä oli myös jäätelökioski ja kahvila, joihin oli aika valtaisat jonot. No grillasin makkarat tässä kaasugrillissä ja ihan hyvät fasiliteetit olikin tuohon. Mutta en tajunnut, että reitillä oli toinen paikka, missä oli muurikivistä tehtyjä puugrillejä, useampiakin, joista muutamassa oli ihan hyvä hiillos tai tuli käynnissä. Jos tämän olisin tiennyt, niin täällä olisi saanut makkaransa paistettua ja tilaakin oli huomattavasti enemmän. Lisäksi täällä oli oikein kunnon käsienpesupaikatkin tehty, kun edellisellä jouduttiin menemään ihan vain käsidesillä.

Ärrän kierrän ympäri orren ässän pistän taskuun

Gabilta onnistui muuten eilen, vielä kuusivuotiaana siis, ärrä vihdoinkin varsin mallikkaasti. Nyt sitä on päristetty varsin innokkaasti ja antaumuksella monen monta kertaa. Vielä on hakemista sen kanssa, että muistaisi ja joissakin sanoissa meinaa ärrän paikka tulla vähän väärin. Mutta selkeästi läpimurto on nyt tapahtunut. Juhannuslomalla onnistui Sitruuna sanassa oikein. Sitten harjoittelimme sanomalla jossain vaiheessa drone sanaa sata kertaa putkeen. Ja nyt vihdoin hyvissä ajoin, ennen kuin täytti seitsemän alkoi onnistua jo vähän kaikissa sanoissa. Hieno homma Gabi.

Lahjapuodin kautta eteenpäin

Puodista tarttui lisää pandoja, joita on jo aikamoinen pesue pojille kertynyt. Lisäksi Tuurissa teetin lisäavaimen asuntoauton oveen pojille. Avain maksoi 20€. en muista varmaksi, mutta muistelen avaimen teettämisen olleen joskus halvempaakin. Tähän ostettiin nyt Panda-aiheinen kaulanauha ja avaimenperä.

Takaisin Kalajärvelle

Matka jatkui illalla kohti Seinäjokea. Päätimme jäädä matkalla Kalajärvelle uudestaan yöksi. Ihan pätevät fasiliteetit ja uimaranta houkuttivat ja helppous. Illalla paistoimme grillikodassa kanapihvejä ja sellaisen Gran padanalla maustetun valmisgrilliperunahässäkän. Sitten syötiin Tuurista ostettu leppäkerttukakku. Syntymäpäiväkynttilän virkaa toimitti tulitikku. Kaikki oli oikein maistuvaa. Lisäksi pääsimme Gabin kanssa testaamaan saunan ja kävimme uimassa. Jotenkin tuntuu, että uimavedet on vain kylmentyneet, lukuun ottamatta Tuuria, joka oli jo valmiiksi tähän mennessä käydyn reissun kylmin. Mutta täällä tuntui uimavesi nyt kylmemmältä kuin pari päivää sitten ja silloinkin jo oli melkoisen kylmää. Voi niitä juhannusaikoja.

Huomenna kohti Seinäjokea ja siitä sitten eteenpäin. Suunta toki vielä tuntematon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti