lauantai 18. heinäkuuta 2020

Coronaseikkailu Episode VII. Nykäskylästä Etelään


17.7.2020

Aamulla toimitimme normaalit aamupuuhat, vaikka yritin pitää hieman kiirettä. Olin luvannut, että puoli kuudelta oltaisiin Iitissä ja Iralla oli jokin kauppa Nykäskylässä, jossa piti vielä käydä. Oli kuulemma halunnut käydä siellä jo useamman vuoden ajan. Lopulta olimme noin tunnin haaveilemastani ajankohdasta paikalla, mutta ei meillä niin tiukka aikataulu ollut ollenkaan että olisi ongelma. Enemmänkin olin ajatellut, että jää aikaa enemmän katsastaa tuota keskustaa joka oli aiemmalla visiitillä jättänyt ihan positiivisen kuvan ja niin jäi kyllä nytkin.

Parkkeerasimme auton jonnekin yliopiston tietämille kahden tunnin paikalle poikien kanssa, kun Ira oli jo aiemmin jätetty keskustaan. Kävelimme siitä ja kiersimme pari divaria, kun Lucasilla alkaa luettavat loppua. Neropatin päiväkirjoja haettiin lisää, mutta ei löytynyt uusia, eikä oikeastaan kuin yksi kappale ylipäätään. Ovat ilmeisesti tällä hetkellä kovasti huudossa. Samalla pysähdyksellä hoidettiin myös ruokinta kultaisissa kaarissa.

Nykäskylän keskustasta täytyy sanoa, että jotenkin mielestäni varsin sympaattinen. Ainakin näin satunnaisen kesämatkailijan silmin.

Kahden auton loukussa?


Auto löytyi sovitusta osoitteesta ja autossa olikin kaikki jotakuinkin yhtä hyvin kuin kuvissa. Jotain ongelmia toki aina vanhassa autossa on, mutta jos virheettömän tehtaan takuulla haluaa, pitää euroja laittaa pinoon aika lailla enemmän. Pääosin fiksattavat jutut ovat pieniä tai pienehköjä ja kaiken pitäisi toimia. Koeajollakaan en huomannut mitään valittamista ja kun hinta oli mielestäni jo ihan passeli en tingannutkaa tällä kertaa edes yhtään ja huomasin olevani asuntoautolaivueen omistaja.

Toki vaikka lomaa olisi voinut jatkaa vanhallakin, niin uusi houkutti niin, että tavarat siirrettiin uuteen autoon ja lähdimme sillä jatkamaan tätä seikkailua. Vanhasta Niesmann & Bischoff Clou 570E:sta otettiin pikavauhtia ainakin osa tarpeellisimmista tavaroista ja siirrettiin ne niessmann & Bischoff Flair 6700 iTA:han ja kello olikin jo siinä vaiheessa sen verran, että otimme vaatimuksesta kohteeksi lähimmän leirintäalueen, mikä sijaitsi Artjärvellä. SF Caravan Lahden seudun alue, oli viime kesänäkin sattumalta reitillä. Nyt oli todella tyhjää ja emme edes ehtineet saunoa. Paikkamme oli nurmikolla, mikä oli oikeastaan aika mukavaa kun edellisyökin meni ihan hiekalla.

Siinä tuli ihmeteltyä uuden auton hienoja ominaisuuksia ja harjoiteltua rutiineja ja järjestettyä asioita edes vähän alusta. Paljon on vielä tekemättä ja takatalliin ehkä tulen laittamaan taakse hyllykön. Tämä tosin pitänee rakentaa ihan itse, että saa mittatilauskokoisen. Oven kahvoja ehkä pitää korjata. Viritellä tarranauhastoppari välioveen jne jne. Toki autossa on paljon hyvääkin. Todella paljon. 

Vaikka toki ihan samaa ei saatu kuin mitä kävin Seinäjoella katsomassa, niin kuitenkin hintakin oli alle puolet pyynnistä. Pääsin alle alkuperäisen tavoitebudjetin, jota olin jo miettinyt kasvattavani 50%:lla, kun ei sopivaa vaan meinannut tulla vastaan. Toisaalta jossain vaiheessa myös mietin hieman uudempaa Flairia joka osaltaan kasvatti hintaa. Lisäksi haaveissa olisi ollut L-ryhmällä oleva auto ja tämä on perus dinetellä. Mutta ei tämäkään missään nimessä paha ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti