lauantai 18. heinäkuuta 2020

Coronaseikkailu Episode VIII. Johonkin vielä ehtii



18.7.2020

Artjärvellä lapset puuhailivat omiaan aamupäivän ja minä purin leiriä ja tein huoltotoimenpiteitä ja juttelin naapureiden kanssa. Tarkoitus oli lähteä Lappeenrantaa kohti.

Heräteostoksia


Hetken mielijohteesta kaarsimme Kouvolassa sijatsevaan ”Veturi” ostoskeskukseen, mistä viime kesänä löytyi ihan pätevää ostettavaa. Ruokakaupassakin piti käydä. Tankkasimme myös itsemme samalla. Viime hetken vessakäynnin heräteostoksena osin vielä scootin pojille ja vähän itsellenikin. Ostin siis sellaisen isompirenkaisen scootin, jossa kuitenkin muutoin oli aikalailla niin kuin temppuscootin rakenne. Mutta tosiaan pyörät ovat ilmatäytteiset ja isommat. Tuolla voi varmasti ajella juuri leirintäalueiden hiekka-alueita pitkin ihan kivasti ja tällä voin minäkin ainakin teoriassa taittaa matkaa näppärämmin kuin kävellen vaikka kaupungin ei niin keskustasta kohti keskustaa.

Lisää hetken mielijohteita


Matka jatkui edelleen kohti Lappeenrantaa, ja sitten tulikin mieleen, että Purhossa ainakin on mukava leirintäalue, eikä niin mahdottomasti poikkea reitiltä. Ajoimme siis tänne ja täällähän oli varsin mukava taas uida piiiiiitkään. Uintivuoro kesti saunalla 18-21. Ihan koko aikaa en itse enää jaksanut vaan jouduin houkuttelemaan pojat pois vedestä. Tiesin paikan olevan riski, koska Gabia ei vielä uskalla päästää tuonne lautalle asti uimaan, vaikka omasta mielestään homma olisi ihan helppo. Tästä väännettiinkin henkisesti peistä jonkin aikaakin, mutta lopulta Gabi jätti menemättä.

Paikalla oli myös vesitrampoliini, mikä viime vuonna puuttui pettymyksekseni. No toistaalta se osoittautui ainakin itselleni pettymykseksi. Lähinnä tuolta tippuu kun se heiluu miten sattuu ja trampoliinikaan ei oikein kovin hyvin ponnahda. No ajatuksena liian hyvää ollakseen totta. Hautaan tämmöisen hankkimishaaveet mökille ainakin siihen asti, että löydän sellaisen joka oikeasti mahdollisesti toimii.

Grillailua ja Gabin kavereita

Gabi on jo aikaisemminkin tällä matkalla kunnostautunut saunassa melkoisena juttelijana vanhojen mummojen ja pappojen kanssa. Sama meno jatkui tänään ja Gabi kävikin pariinkin otteeseen kahdessakin eri saunassa höpöttelemässä juttujaan. Muut kuuntelivat tahtotilasta riippumatta. Uinnin jälkeen grillailin ja Gabi sai uusia kavereita myös naapurivaunusta, jossa oli kaksi noin teini-ikäistä poikaa. Nämä taisivat vähän vedättääkin Gabia, mutta ei nyt vielä ainakaan tuntunut haittaavan. Sellaista se lasten kanssakäynti on.

Tännekin tultiin mielestäni melko ajoissa, mutta melko täyttä jo oli. Paljon on täälläkin väkeä liikkeellä. Tosin tuntuu, että kaikki on pakkautuneet näille suosituimmille leirintäalueille ja nämä ei niin suositut puolestaan ovat jääneet vähän paitsioon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti