sunnuntai 2. elokuuta 2015

Potkuja

Uusi harrastus


Noniin nyt on sitten pojalla uusi harrastus. Tuurissa käynnistä pojalle tuli se lopullinen kipinä, että potkulauta se on saatava. Ihan kasvatuksellisesta näkökulmasta sovittiin, että poika itse säästää rahat ja ostetaan sitten sopiva potkulauta.

Jonkin verran oli jo pojan lompakon pohjalla rahoja, mitä ei ollut onnistunut tuhlaamaan. Olisikohan pohjakassa ollut luokkaa 30 €uroa? Kotoa vietiin limupulloja joista tuli 14 €uroa lisää. Poika kävi lisäksi mumin kanssa keräämässä meille ämpärillisen mustikoita. Kysyin paljonko hän haluaa siitä palkkaa ja ilmoitti, että kympin. Vaikka todellisuudessa Mumi siis kai olikin kaikki mustikat kerännyt, niin lupasin maksaa kaksi kymppiä. Eipä nuo torilla myöskään ilmaisia ole ja työntekemistä ja rahan hankkimista ja käyttöähän tässä opetellaan.

Toissapäivänä lähdettiin sitten katselemaan josko jostain löytyisi sattumalta sopivalla alennuksella jonkinlainen potkulauta joka täyttäisi standardit. Mitän isopyöräistä ja maasto-ominisuuksilla itseään markkinoivaa poika ei kuulemma halunnut, niin suosittelin jotain tuollaista temppulautaa. Ihan siitä syystä, että näin asiasta mitään ymmärtämättömälle nuo vaikuttavat huomattavasti kestävämmiltä, kuin kaikki kokoontaitettavat ratkaisut.

Cittarissakin tuollainen olisi ollut myytävänä ja jonkinmoisella alella, mutta lopullisesti vasta tuolla Riihimäen intersportissa natsasi. Siellä oli mokomat puoleen hintaan kaupattavana. Tarpeeksi näistä en ymmärrä, että tietäisin mitä eroa on hieman alle satasen laudalla ja kahden ja puolen sadan laudalla. Nopeasti ajateltuna varmaan kaikki. Paino, laakerit ja renkaat. Geometriat ei tunnu olevan riippuvaisia hinnasta ja mitään käsitystä, ei ole mikä olisi hyvä. Annoin pojan itse siis valita kahdesta mallista, joiden ero myös minulle oli lähinnä erilaiset väritykset ja erillainen tanko. Molemmat oli Firefly merkkisiä ja toisen ovh 99 ja risat ja toinen kolmisenkymppiä kalliimpi. Molempiin pojan rahat olisi riittänyt puolella hintaa. Poika totesi kalliimpaa hienommaksi, mitä se oli myös minun mielestä, mutta isää lämmitti enemmän pojan pohdinta siitä, että hänelle jää rahaa vielä vaikka johonkin muuhun leluun jos ostaa halvemman, joten otetaan se. No se sitten otettiin. Firefly on laudan merkki. En pahemmin tiedä, mutta käsittääkseni ei mikään ihan premium merkki, mutta oletus on ettei ihan pahinta markettitasoakaan.

Perjantaina eli ostopäivänä tuo sitten koottiin ja käytiin naapuruston skeittipuistossa kokeilemassa. Keli oli sateen jäljiltä kohtuullisen liukas ja näemmä puisto on jätetty hieman oman onnen nojaan viimeiseksi pariksi vuodeksi. Paljon reikiä vaneerissa ja muutoinkin ränsistyminen kovassa käynnissä. Ensi potkut tuolla kuitenkin saatiin.



Tänään ollaan nyt sitten oltu täällä nopea Hyvinkään keskustan skeittipuistossa nopeasti laskettuna neljä tuntia. Lucas on saanut paljon uusia kavereita jotka ovat selkeästi antaneet pienemmälleen paljon neuvoja ja yksi ruuvikin jo tippui, jonka etisimiseen osallistui myös vanhempaa väkeä.



Paikka on betonista valettua ja tasaista ja on jos jonkinmoista ramppia, poolia, reiliä ja mitä näitä onkin. Lisäksi meillä on mukana myös Lucasin fillari jolla poika kävi ajelemassa tuota BMX rataa.




Asuntoauto on kyllä näin isukille täällä pelastus. Mukaan ei enää oikein uskalla mennä, kun kotimatkan saisi tehdä piipaa-autolla ja kyllähän tuossa laidalla istuskelu pidemmän päälle tylsäksi tulee. Ja kun Suomen suvikin on taas hämännyt. Aurinkohan täällä paistoi ikkunasta, mutta sortsit ja teepaita oli väärä valinta. Kylmä tuli. Autoon lämmittelemään jakeittelemään nuudelit. No tässä on siis oltu vähän kuin eväsretkellä ja kun Lucaskin kävi syömässä lounaaksi nuudelit niin sanoi, että vähän kuin leirintäalueella, mutta ei kuitenkaan.


Ongelma



Ainoa ongelma tähän asti on ollut, miten pojan saa täältä joskus pois? Tällä kertaa taitaa sadekuuro auttaa. Alkoi juuri ropisemaan. Toivottavasti poika ymmärtää tämän universumin viestin. Ainakin muut pojat näyttävät pakenevan aika nopeasti. Lucas vielä juttelee ja ottaa aikansa. Pitänee hakea poika kuivumaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti