tiistai 4. elokuuta 2015

Loppu lähenee

4.8.2015


Mökille


Vihdoinkin tuli ne kauan kaivatut kesäkelit. Nyt kun olisi tosin jo hieman syitä olla kotonakin, kuten Lucasin uimakoulut jotka ovat päivittäin vielä tämän viikon. Saa nyt nähdä kuinka monta skippaamme ainakin huomisen. Tänään matkan ajankohta suuniteltiin uimakoulun mukaan, eli poika uimakouluun 10:45, viimeiset matkavalmistelut Gabrielin kanssa ja sitten Asuntoautolla hakemaan Lucas uimakoulusta ja siitä startti kohti Kokemäkeä.

puli puli


Eipä tosiaan ole ollut montaa päivää tänä vuonna, että olisi ilman puolesta huvittanut mennä uimaan ja vielä vähemmän niitä kelejä, että vesikin olisi ollut vielä edes kohtuullisen lämmintä. Onneksi Kokemäen Pitkäjärvi, jonka toisella laidalla siis sijaitsee tuo SFC aluekin on sen verran pieni, että ei montaa aurinkoista päivää perätysten vaadi, että vesi lämpenee. Eikä ole edes hirveän syvä, joten jos kesä olisi ollut oikeasti lämmin, olisi myös koko järven vesi ihan mukavan lämmintä. Nyt on syvällä kuitenkin vielä viileämpää. Jos ei tuule, niin eiköhän tällä viikolla ihan hyvät uimakelit ole. Tänäänkään saunaa ei olisi välttämättä edes siis tarvittu. Toki se mökillä silti lämmitettiin.

Gimme s'more


Oli tarkoitus tehdä s'moreja, mutta ei nyt ihan onnistunut. Kiireessä kaupassa unohdin kaksi kolmasosaa ainesosista. Vaahtokarkit ovat ainoa mitkä tuli ostettua. Toisaalta en tiedä, mikä suklaa tuohon olisi paras varsinkaan kun en tykkää itse kovin tummasta suklaasta. Voi olla, että oikeaoppista s'morea en edes haluaisi tehdä. Olin ajatellut käyttää kekseinä ihan perus Marie keksejä ja jotain ohutta suklaata. Suklaista taas tykkään vaaleammista suklaista, jotka kaikkien mielestä ei välttämättä edes ole suklaata. No jokatapauksessa eipä tuolla ole väliä olisiko olleet oikeita, kun jäivät kaupan hyllyyn. Nyt sitten syötiin vaan tikun nokasta paahdettuja vaahtokarkkeja.

Ohessa vielä ohje miten olisi kuulunut tehdä

Toast a marshmallow and put on top of the chocolate, then a second graham cracker on top of the toasted marshmallow and squeeze and you will want "s'more".
No grillattiin me hieman perinteisempääkin suomalaista kesägrillattavaa. En ole oikein koskaan muuten ollut A-luokan makkaran kannattajia. Olen samaa mieltä Matti Näsän kanssa:


Pitkään olen ostanut kaupasta joko Campingiä tai Hiilosta, kumpi vaan on sattunut olemaan paremmassa tarjouksessa. Jos on ihan tasoissa ollut, niin ehkä olen ottanut Hiilosta. Tänä kesänä olen kuitenkin ostanut jo useamman kerran Atrillia, jonka edellisestä ostokerrasta taisi olla vuosia ja yllätyksekseni huomasin, että ainakin minulle tämä on tippunut oikein hyvin. Melkein koko kesä on siis grillattu 0,99 makkaraa, koska moisessa alessa on ollut Cittarissa koko kesän. Ei siinä on kelvannut ainakin minulle.

Antin maailma testaa


Kaiuttimet oli siis tällä reissulla ensimmäisessä testissä. Tai eihän nuo nyt uudet ole koska käytettynä ostin. Focal PC130 5,25" tuuman elementeistä siis kyse. Tällä hetkellä asennus on vielä testiasennus ja jos tuonne lopullisesti päätyvät, niin pitää tehdä vielä nätimmin ajan kanssa. Nyt oli vaan tarkoitus saada testattua, että toimiiko ääni tuolta lainkaan. Täytyy sanoa että paremmin kuin aikaisemmat jo rikki luukutetut pahviset Blaupunktit, mutta en nyt ihan sataprosenttisen tyytyväinen vieläkään ole. Nyt tuntuu että diskantteja ehkä uupuu. Ja toinen ongelma on toki vanha Ducato joka ajossa on sen verran äänekäs, että varmasti osa musiikista katoaa moottorin ja renkaiden jylinän taakse.

Asennus on siis tehty etupenkkien taakse ulko-oven vieressä olevaan syvennykseen. Eli lattialle. Paikka ei missään nimessä ole optimaalinen, mutta mihinkään näitä ei kyllä saa visuaalisesti paremmin. Kaikkialla ovat tiellä tai sitten ei kuulu mihinkään. Ovi voisi olla ainoa järkevä ratkaisu, mutta sitä en vielä ruvennut puhkomaan. Jonkinlaiset läpiviennit tuolloin pitäisi miettiä myös johdoille. Ajattelin siis että tämä on tosiaan helpoin ja siistein paikka jos vain äänenlaatu on jossain määrin siedettävä. Mietinnässä on siis edelleen. Pitänee testata vähän eri musiikeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti