lauantai 8. elokuuta 2015

Sitting On The Dock Of The Bay

7.8.2015

Lip Lap



Laituria on tehty mökillä. Tämä biisi tuli mieleen laiturista, mutta nyt kun tarkemmin ajattelen tuota, niin viittaakohan tämä "dock" satamaan? Jotenkin olen aina mieltänyt mielessäni tuon laituriksi ja piti oikein katsoa nettisanakirjasta. dock näyttäisi kääntyvän seuraavasti. Eli kumpikin tulkinta nyt ainakin nimestä voidaan tehdä. Myös telakka ainakin olisi mahdollinen. Laituria puolestaan hakiessa ensimmäinen vaihtoehto on juuri tuo "dock".

Oli miten oli biisi on hieno ja laituria on tehty. Tai oikeastaan vanhaa laituria on suoristettu, koska jäiden mukana tuo on mennyt aina vaan kierommaksi ja kierommaksi. Lisäksi aikojen saatossa eroosio on tehnyt laiturille nousemisesta hankalan. Keväällä tänä vuonna kehittelin hätäratkaisun parista kotoa tuodusta kakkosnelosen pätkästä ja puolilahosta Fin-lavasta. Joku oli näemmä parannellut sitä tässä kesän aikana vaihtamall lavan tuoreempaan.

Use your optical illusion


No nyt on sitten uusi kulkusilta tehty laitruillekin. Se tehtiin hiukan "viuhkan" muotoon polun takia josta aiheutuu optinen illuusio mökille tai ainakin saunan eteen johon tuo näkyy. Raot tuossa kulkusillassa ovat toisessa päässä tuuman ja toisen tukipuun kohdalla kymmenen milliä. Sitä kun sitten tiirailee tuolta sopivasta kulmasta, niin se näyttää olevan paljon korkeammalla, kuin mitä se oikeasti on. Toki kun vanhaa laituria käytettiin osittain ja se ei ole täysin vatupassissa, koska talvet ovat sitä väännelleet ja käännelleet, ei tuo vaikka sitä kovasti suoristeltiin ihan täydellinen ole. Mutta täyttää kyllä tarkoituksensa. Lankut on kiinnitetty kaikki ruuveilla, joten jos jotakuta häiritsee, niin sen voi helposti purkaa ja koota mieleisekseen.



Vieraita tai kotiväkeä


Markka ja Jussi kävivät moikkaamassa. Heillä oli mukanaan Amira, jonka tukihenkilöitä Markka ja Jussi ovat käsittääkseni olleet joskus kun hän on ollut vaihtarina Harjavallassa? Tai näin ainakin kerrottiin kun vanhemmiltani asiasta kysyin. Ihan mukava tyttö. ja osasi ainakin vielä todella hyvin Suomea. Vähän kuten Korkeaojilla ollut "Pasi", joka oli myös Sveitsistä, kuten tämä Amirakin. En sitten tiedä johtuuko siitä että Sveitsissä on kolme virallista kieltä se että molemmat näistä Sveitsiläisistä ovat puhuneet todella hyvin Suomea. Vai ovatko vaan olleet normaalia motivoituneempia oppimaan Suomea.

Sauna lämmitettiin siis iltasella, vaikka pojat olivat jo ehtineet uimaan jo ainakin kolmeen otteeseen ja Lucasin kanssa kävimme vielä Uimalaitoksellakin. Lucas ui jo viisitoista metriä. Ainakin ehkä. Ehkä siitä syystä, että eihän tuosta varmasti näe ottiko vauhtia pohjasta. Yritettiin kahtakymmentä metriä, mutta aloin ihmettelemään, kun siinä viidetoistametrin kohdalla poika alkoi toisella kädellä raaputtamaan nenää, mutta meno ei juurikaan muuttunut. Tosin hieman katselin, että on jotenkin oudon näköistä tuo uinti jo hivenen ennen sitä. Kysyin siinä vaiheessa, että onko sulla jalat pohjassa, johon vastaus oli paljastava "joo". Mutta joka tapauksessa uimakoulu on ollut taas hyväksi ja poika ui jo jonkin verran aika hyvin. Mökin laiturin nokasta vetelee semmosia pieniä lenkkejä minun ympäri, kun olen turvamiehenä siinä lötköpötkön kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti