torstai 6. elokuuta 2015

Vive la France

5.8.2015


Oma urheilukenttä


Siltä se on ainakin tuntunut. Mökin lähistöllä Pitkäjärven toisessa päässä siis sijaitsee urheilukenttä. Tällä kentällä on tullut kirmattua jo pienestä asti, milloin minkäkinlaisen urheilun merkeissä. Ehdoton suositukseni myös SFC Pitkäjärvellä yöpyville. Heillehän tuo on vielä lähempänä. Tuolla reipas urheilu ja sitten uimaan järveen. Kentällä on fudismaalit ja nurmi oli oikein hyvässä kunnossa. Aikaisempina kesinä yksi suosikeista on ollut ilman muuta myös korkeushyppy, mutta nyt tuo näytti olevan lukittuna. Ei tämmöistä ollut silloin vanhaan hyvään aikaan, käpylehmien jälkeen Commodore 64 valtakaudella. En tiedä onkohan tuolla ollut ongelmana patjojen varastelijat, vai onko vaan patjat päässeet homehtumaan kun on jätetty sateensuoja pois paikoiltaan. Vai onkohan kyseessä vaan jonkin sortin protektionismi ja halutaan estää ihmisiltä hauskanpito. Vai pitääkö tuosta hauskasta nykyään maksaa?

Kentällä on käyty siis lukemattomat rankkuskabat, pikajuoksut, joskus on jopa harrastettu pyöräilyn aika-ajoja ja onpa tuolla oma kyynräpääkin mennyt sijoiltaan ambulanssikeikan arvoisesti.

Jäähalli


Jos jotain kiinostaa, niin vieressä on jäähalli, joka on huhujen mukaan myös netissä tällä hetkellä huutokaupattavana. Osta pois.

Sukulaisia Ranskasta


jalkapalloilun ja potkulautailun jälkeen kävimme vielä uimarannalla ja siitä sitten sutkautimme takaisin mökille odottelemaan vieraita. Kaisa ja Jani ja Eeva-serkku tulivat viihdyttämään Meitä poikia ja Mumia ja Ukkia. Siinä oli sitten huutoa kerrakseen koko loppu illaksi kun pojat saivat ikäistänsä seuraa. Lisäksi paikalle tulivat myös vieraat ranskanmaalta, eli Bendahanin "Mikko" ja Veronique. Heidän kanssaan siinä sitten vietettiin iltaa. Tosin itsellä osa illasta meni lapsipaimenena kuten tavallista. Se nyt vaan kuuluu tähän aikaan. Lucas tosin kasvaa ja itsenäistyy jo kovaa vauhtia ja eiköhän se Gabi sieltä perästä tule. Lisäksi mukana tuli Elon Kauko ja Eeva-Maija. Joten heitäkin tuli nähtyä.

Illalla satoi myös vansin inhottavasti ja paljon, josta syystä myös minihampurilaiset jäi grillaamatta. No ehkä myöhemmin. Huomenna olisi aikainen herätys, kun pitää lainata Isän ja Äidin Audia ja porhaltaa työnhakureissulle Hyvinkäälle ja sitten takaisin. Asuntoauto saa jäädä tänne siksi aikaa lepoon.

Niin yö siis nukuttiin poikien kanssa asuntoautossa. Eli tänä kesänä ei olla vieläkään nukuttu itse mökissä lainkaan. On täällä nyt jo muutama yö silti vietetty. Eeva-serkkua yritin saada Lucasille kaveriksi tuonne kerrossänkyyn, jossa olisivat saaneet ihan kokonaan oman huoneen. Mutta vielä ei uskaltanut, kun piti päästä isän ja äitin viereen. Lapset kyllä leikkivät päivällä pitkiäkin aikoja keskenään asuntoautossa, eli jotain kiinostusta laitetta kohtaan kyllä on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti