keskiviikko 12. elokuuta 2015

Papillon

12.8.2015

Vantaalle


Hieman kyytipolitiikasta johtuen suuntasimme poikien kanssa hakemaan Ukkia mukaan reissulle. Ajelimme siis Lohjan kautta ja suuntasimme Inkooseen. Kohteena oli Barösundissa sijaitseva Bjursin ulkoilualue. Täällä on joskus tullut aiemminkin käytyä, mutta vain päiväreissuilla. Nyt tultiin asuntoautoilemaan miesporukalla. Tämä aluehan on Vantaan omistama, eli kai tämä on Vantaata siinä, missä Helsinki-Vantaan lentoasema Helsinkiä.

Parkkeerauksen jälkeen  kaivettiin uimalelut naftaliinista ja lähdettiin mereen pulikoimaan. Kuulemma kuitenkin uimarannoilla oli täällä havaittu juuri sinilevää. Onneksi sitä ei ollut tuossa meidän paikkaamme lähimmällä uimarannalla. Kartasta katsastettuna täällä vaikuttaisi olevan kolme eri uimarantaa. Aika kaukana toki toisistaan, koska alue jossa vaunuja ja autoja on on varsin laaja sekin. Toivoimme paikkaa läheltä leikkipaikkaa joten saimme tästä sisääntulon lähistöltä paikan majoittautua yöksi.

Vaikea sanoa mitä meno täällä on kun kesälomakausi on kuumimmillaan, mutta nyt on varsin rauhallista. Tänäänhän taitaa monessa koulussa olla ensimmäinen koulupäivä. Ehkä siinä on syy. Meillä pojat olisi vähän kaivanneet muita leikkikavereita, mutta niitä ei nyt vaikuttanut olevan tarjolla. Pari kertaa näin ikkunasta, että joku nuori tyttö viiletti menemään, mutta taisi hänkin olla Lucasia vanhempi, eikä nähty missään leikkipaikalla tai muutenkaan tätä tyttöä.

Lenkkisauna oli tavoitteena, mutta se jäi nyt kokematta. Syy oli sellainen, että lähdimme makkaranpaistoretkelle, joka venähti vähän pidemmäksi kuin oli ajateltu. Puiden syttyminen otti aikansa. Makkarat saatiin lopulta lämpimäksi ja syötiin me vähän leipiäkin.

Amiraali?


Matkalla makkaranpaistopaikalle nähtiin jos jonknmoista perhosta, mutta yksi jäi mieleen. Ensin luulin sitä Amiraaliperhoseksi itsekin, mutta kun katsoin googlesta perhoslajit hakusanalla. Löytyi ainakin jonkinmoinen sivusto perhoslajikkeille omistettuna. Sieltäkin tuo Amiraali löytyi, mutta vaikka se näistä olikin lähinnä ehkä väritykseltään, ei se ainakaan ihan muistikuviini täsmää. Mielestäni perhosella oli siipien kärissä sellaiset silmäkuviot. Ja muutoinkin se oli ehkä mustempi. Olin lukevinani Bjursin vaunuilijoiden sivuilta että täällä olisi jokin perhoskokoelma. Ehkä sitä pitää käydä vilkaisemassa ennen kuin huomenna lähdetään, jos vaikka mysteeri selviäisi?

Tähän olisi toki hienoa laittaa kuva jos sellainen olisi, mutta kännykänkin olin jättänyt autoon, kun shortsien taskut on näissä niin huonot, että kaikki mahdollinen ja mahdoton tippuu näistä, käyttäytyi itse sitten miten tahansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti