torstai 27. elokuuta 2020

Voi Barca

 14.8.2020

Koronakesä oli, tuli ja kohta täytyy sanoa jo, että meni. Moneen asiaan vaikutti, mutta toisaalta siinä mielessä ei vaikuttanut, että tuli kuitenkin tehtyä sellaisia kesäjuttuja, mitä olisi muutenkin ihan saattanut tehdä ja joita oli kiva tehdä. Tauti on ainakin toistaiseksi myöskin karttanut meitä, mikä on kiva asia ja toki sen eteen on itsekin pyritty jonkin verran tekemään töitä. Joitain tapahtumia on jäänyt osallistumatta ja osittain lomakohteitakin on valittu sen perusteella, ettei ihan pahimpiin ryysiskohteisiin mentäisi. Selkeimmin tämä on vaikuttanut siihen, että ainakin alun perin oli ajatus kesälomareissusta Ruotsiin. Ja Tegneliläisittäin eläneeseen maahan emme nyt halunneet matkustaa tänä kesänä. Baltia olisi voinut ollakin vaihtoehto, mutta toisaalta kun kerran kotimaassakin on vielä paljon näkemistä ja kokemista, niin valitsimme vain täällä pysymisen. Ja toisaalta jos olisimme olleet ulkomailla, olisi kesän suurin muutos tällä rintamalla, eli uuden auton hankinta jäänyt vielä todennäköisesti tekemättä.

Miksi nyt tällainen haikea postaus ja retrospektiivi niin nyt on omat sovitut kesälomat loppumetreillä. Tai kun tälle matkalle lähdettiin, niin lomapäivät ovat varsinaisesti ohi ja vain viikonloppu enää edessä. Koulut alkoivat tällä viikolla mikä asetti omat rajoituksensa matkustamiselle. Ja nyt viikonloppuna oli siis kiva lähteä johonkin. Säästä oli myös luvattu poikkeuksellisen lämmintä, joten jonkinlainen uimapaikka oli haaveissa. Tuo Saaren kansanpuiston uimaranta oli yksi houkuttelevista vaihtoehdoista ja sen otinkin tavoitteeksi.

Venesilta

Tästä leirintäalueen ohi oli ajettu muutamaankin otteeseen, joten ajattelin että voisihan tuon käydä kokeilemassa. Ravintola ainakin näytti idylliseltä.  Saavuimme paikalle noin kahdeksan aikaan ja täyttä oli. Paikkoja ei vaikuta olevan kauhean paljon. Mökkejä tuntuu olevan melkein yhtä paljon. Saimme kuitenkin majoittua saunan vieressä olevalle parkkipaikalle/kääntöpaikalle ja sähköihinkin oli mahdollisuus.

Itse alue ei kyllä kovinkaan paljon vakuuttanut. Saunat jäi tosin kokematta ja iltakin oli tuulinen ja sitä kautta vaikka aurinkoinen niin hieman viileämpi. Mökkien edustoilla oli jokaisella oma grillipaikka, jossa ihmisiä oli grillaamassa, joten yleinen grillipaikka oli käyttämätön, eikä siellä ollut puitakaan. Loppuillasta, kun poikien kanssa olimme jo menneet yövalmistelupuuhiin, joku kyllä löysi sinne puita, joten olisi siellä pystynyt sitten makkarat paistamaan, mutta se oli meille jo myöhäistä.

Voi Barca

Illasta katsottiin pädiltä kun Bayern möyhensi Barcelonan. Näin ylivoimaista esitystä en muista huipputasolta, muuta kuin Brasilia – Saksa ottelun Brasilian kotikisoista. Vaikka Barca saikin kaksi maalia, niin eivät olleet missään vaiheessa ottelua pelissä mukana. Tulokset olisivat voineet olla vieläkin rumemmat. Selostaja kertoi, että viimeksi Barcalle on tehty seitsemän maalia missään kilpailussa vuonna 1949. Mutta kun kahdeksas maali tuli, eio maininnut enää mitään. Joko tietoa ei löytynyt tuohon lähetykseen tai sitä ei koskaan ole tapahtunut aiemmin. 8-2 oli siis lopputulos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti