torstai 27. elokuuta 2020

Yllätyslentonäytös

 16.8.2020

Parkkipaikka alkoikin hieman yllättäen täyttymään aamulla. Me teimme omat aamutoimet siinä ihan rauhassa ja kun pääsimme ulos autosta huomasimme, että siellä on varmaan jokin tapahtuma ja niinhän siellä olikin Räyskälän ilmailupäivä tai joku vastaava. Oli monenlaista lentokonetta esillä ja erityisesti purjelentokoneita ja tuli paikalle myös DC3, joka on kyllä hieno kone varsinkin tuossa kromivärityksessään.

Pojat ottivat jätskit ja minä söin banaanimunkin. Toki olimme aiemmin jo nauttineet aamupalaleivät nurmikolla katsellen samalla lentokentän toimintaa. Paljon näiemmme ja varmasti paljon jäi vielä näkemättä. Pojat kävivät sisällä DC3:ssa, mutta aikuisia ei vielä siinä vaiheessa sinne päästetty. Sillä olisi päässyt oikein yleisölennolle, kai 65 Euron hintaan ja siihen olisi pitänyt olla yhdistyksen jäsen ja Trafin sääntöjen mukaan jäsenenä pitää olla viimeistään edellisenä päivänä. Olisihan tuo ihan mielenkiintoinen kokeilla joskus. Purjelentämään olisi päässyt 90 €:lla.

Kaiken kaikkiaan tämä oli varsin mukava ja iloinen yllätys ainakin minulle. Pojat olivat jo paikoitellen kovasti menossa kotiin. Pelaamaan kai olisi pitänyt päästä. Mutta kannatti kuitenkin jäädä yöksi parkkiin ja jatkaa vasta tämän päivän puolella yhtä (tai pariakin) kokemusta rikkaampana.

Kemsan testailua

Koska Cloussa meillä oli kiinteä jätevesitankki ja aiemmin ajokaivojakaan ei ollut missään lähettyvillä, niin emme oikeastaan ole tuota vessa käyttäneet. Kerran on kokeiltu, että toimii, mutta siihen on jäänyt. Nyt tätä kasettivessaa on Gabi jo kerran koepissaillut ja nyt otettiin koekäyttöön muutenkin ja pojat käyttivät reissun ajan sitä. Lucasia piti tosin jonkin verran suostutella, mutta lopulta onnistui. Reissun jälkeen kävimme Best Caravanilla tyhjentämässä saldon ja se oli jopa vähemmän inhottava kokemus, mihin olin varautunut. Nyt pitää ottaa siis laajempaan käyttöön varsinkin lasten osalta ja ilta/yötarpeilla.

Tankki täyteen

Tai varsinaisesti ei täytetty, mutta täytettiin kaksi viikkoa täytettiin sitten. Silloin meni 101 litraa tankkiin. Nyt on ajettu 5xx kilometriä, eikä vielä oikein mittari ole tipahtanut. Onkohan siinä jokin vika, vaikka ei toki laskujeni mukaan pitäisi olla lähelläkään loppua, mutta mittari ei ainakaan paikkaansa voi pitää. Toki ei koskaan mennyt ihan täyteen asti mittarin mukaan, mutta eipä ole siitä tipahtanut sinä aikana kun on ajettu tosiaan mökille ja takaisin ja nyt tämä reissu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti