torstai 27. elokuuta 2020

Peruutuskamera x2

 

31.7.2020

Uutta kameraa

Peruutuskameran ostin Karavaanari.orgin myyntipalstalta. Minullahan tässä uudessa oli jo kaksi kameraa ja yksi monitori, jota olin yrittänyt saada toimimaan. Itse en kuitenkaan yrityksistä ja juotoksista huolimatta tässä onnistunut, joten päätin, että ostan toisen jos saan ystävälliseltä kanssakaravaanarilta vähän asennusapua. Ajattelin että homma on mittaaminen ja sillä selvä. Ei ollut ihan niin helppoa, kun olin ajatellut. Joku joka on tuon kameran asentanut, oli käyttänyt asennukseen jonkinlaistsa S-videojohtoa ilmeisesti. Johtimia oli viisi kappaletta ja tietenkin virtaa tuli vain kahteen. Johtimet olivat myös katkenneet kameroiden luota, joten varmuutta toisesta johdosta ei ollut lainkaan. Toista johtoa ei saatu myöskään mittarilla selville, mitä olin ajatellut että onnistuu, kun on taitavampi kaveri apuvoimana.

Ratkaisu löytyy sittenkin

Onneksi kokeneempi ystävä ymmärsi kaivaa pidemmälle ja löysimme S-videokaapelin liittimen josta saatiin myös johtimet löytymään. Vanha liitin katkaistiin raakasti poikkia ja johtimiin juotettiin vaan uusi johdonpätkä uudesta kamerasta ja siitä haaroitettiin toiseen kameraankin virta. Nyt tulee virrat molempiin kameroihin. Olin arvellut tämän olevan viidentoista minuutin homman, mutta menihän tuohon pari tuntia perjantai-illasta. Mutta nyt ainakin toimii.

Valitettavasti vaikka molemmat ovat Bilteman langattomia kamera-monitori-settejä, ei kamerat ole keskenään yhteensopivia, vaikka ulkoisesti  samanmoisia onkin. No pakko sitten käyttää kahta monitoria, isompaa ja pienempää. Vielä olisi teoriassa ainakin varaa myös asentaa kaksi lisäkameraa, jos vaan olisi sopivat kumpaankin. Eteenhän voisi yhden vaikka laittaakin. Toisen näytön virta tulee toistaiseksi tupakansytyttimestä. Josko tuolle osaisi jotain jossain vaiheessa tehdä. Mutta se jää myöhemmäksi projektiksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti