perjantai 28. kesäkuuta 2019

Juhannus!!!

22.6.2019


Optimismia ilmassa


Juhannuspäivänäh olikin sitten jo optimistijollien vuoro. Vanha optimistijollahan kelluu vallan mallikkaasti ja kelikin oli sopiva Lucasinkin päästä purjehtimaan ja kokeilemaan purjehduskurssien oppeja. Tuuli tuossa lahdella tuntuu pyörivän vain sen verran, että on hieman haastavaa. Rantaan tultaessa tuuli tyyntyy aina kummasti. Jostain kumman syystä mökillä, joka on ehkä parin kolmen metrin korkeudessa vedenpinnasta saattaa tuulla ihan reippaastikin, mutta tuossa parikymmentä metriä rannasta tuulee paljon harvemmin. Veneellä rantautumine non siis usein aika hankalaa. Lisäksi tuntuu, että joka suunnasta on tuossa aina vastatuuli. Laineet kyllä tulee, jos tuulee sopivasta suunnasta. Nyt mainingit olivat sangen rauhallisia, koska tuuli sopivasta ilmansuunnasta, ja silloin tuo niemenkärki blokkaa melkein kaikki aallot. Moottoriveneilyyn oli siis tuossa lahdella vallan hyvät olosuhteet.


Lisäksi alkoi "uuden" optimistin operaatio. Jostain kumman syystä tämä lasikuitujolla painoi ihan älyttömästi. Ei meinaa kahden ihmisen voimilla jaksaa kantaa. No syy löytyi. "Kellukkeissa" styroksit olivat kaksi kolmesta täysin vettyneet ja painoi, kuin betoni. Nämä tyhjennettiin styrokseista, mutta vieläkin painaa enemmän, kuin ehkä pitäisi. Vahva veikkaus on, että sama rakenne on myös pohjassa, elikaksikerroksinen lasikuitu ja välissästyroksia, joka lienee pahasti vettynyt. No nyt ainakin ilma pääsee sinnekin kiertämään, että teoriassa vois kuivaakkin. Vene jätettiin kyljelleen ja katsotaan keveneekö mitenkään. Jos tähän vain purje löytyy jostain, niin kyllä tästä vielä ihan kelpo mökkivene saadaan. Kellukkeet taidan tehdä joko ihan Finnfoamista, tai vaihtoehtoisesti sellaisest apursotettavasta samasta tavarasta.

Vierailu naapuriin


Käytiin Välkkysillä moikkaamassa Jyskyä, Annaa, Liisaa ja Niklasta. Samalla katseltiin yleisurheilua ja pojat  testasivat puumajaa sekä hämähäkkikeinua. Gabille ainakin maistui, sillä myöhemmin oli kovasti kitinää, että mennään Välkkysille. Jyskyltä saimme myös vallan mainiot saunavihdat. Suurkiitokset niistä. Vihdottu on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti