perjantai 7. kesäkuuta 2019

Jonnekin mutta minne?

7.6.2019


Seikkailu alkakoon

Kiireellä on pakattu tavarat tänään. Lähdin töistä vähän aiemmin ja juoksin hiki hatussa, koska lämpöä oli poikkeukselliset kolmekymmentä astetta, tavaroita autoon. Pikaisesti Gabi päiväkodista ja sitten vastaan Lucasia, joka on ollut koko viikon Mumilassa Lohjalla purjehdusleirillä. Lucas tosin toivoi, että oltaisiin menty mökille purjehtimaan, mutta kerroin, että en saa millään toista venettä vesille, koska painavat niin paljon, enkä uskalla vielä ilman "pelastusvenettä" poikaa järvelle päästää, vaikka intoa olisikin.

Uinti nro. 1.


No Lucasin vaihto sovittiin tapahtuvan Märkiön Grillillä 25 tiellä. Ulkona oli hirveän kuuma ja koska heti alkoi kitinä, voidaanko mennä uimaan, tuli mieleen, että ainahan olen katsonut, että joku lampi siellä grillin takana siintää, kun tuosta on ohi ajettu. No auto parkkiin ja uikkarit kaikille päälle. Päivän ensimmäine uinti suoritettu. 

Uinti  nro. 2.

Niin miksi otsikko on mitä otsikko on. Vielä tässä vaiheessa emme tienneet, mihin menisimme. Varsinaista suunitelmaa  ei ollut ainakaan niin vahvasti, joten otimme vanhan hauskaksi havaitun tekniikan ja lähdimme ajamaan. Vaihtoehtoina mietin Lappeenrantaa tai Vaasaa alustavasti, mutta nopea vilkaisu Supersäähän, kertoi että Vaasassa ei ole yhtä lämmin, joten ehkä tuonne Lappeenrannan suuntaan. Ajoimme ensin 25 tietä Lahden motarille jolla pidmme evästauon pysähdyspaikalla. Eväiden syönnin jälkeen päätin, että suuntaamme Lahteen ja sieltä vaikka Kouvolaan täksi illaksi ja etsimme mukavan uimaranna, jossa voi käydä uimassa ja sitten jos paikka on hyvä voisimme jäädä sinne vaikka puskaparkkiin. 

No ei onnistunut. 

Hetken mielijohteesta pois motarilta ja kohti Orimattilaa. Katsoin ajaessa karttaa, että tämä olisi ehkä suorempi reitti. Hitaampaa tietä toki, mutta se ei ole aina mitenkään huono asia. No jossain vaiheessa tuli kyltti, uimaranta. Ajoimme vahingossa ohi, mutta sitten alkoi kuulua kitinää uimaan pääsemisen tarpeesta. Aloimme(The royal we, olinhan yksin etupenkillä, kun mölykaksikko katsoi maisemia Lucasin kännykästä) katselemaan hieman tarkemmin mistä voisi löytyä uimaranta. Sitten googlemapsin reitin varrelta bongasin pari järveä joiden vierestä meni tie ja ajattelin, että siellä voisi olla uimaranta.

Artjärvi lienee tämän pienen kylän nimi ja uimarannalle en löytänyt opastetta, mutta sitten yllättäen pelto, jolla pari kymmentä asuntovaunua/autoa. Hiljennän risteykseen, jossa kerrotaan että SFC Lahden seutu  No koska matkamuoto oli tällä kertaa juurikin hyvin joustava, niin sillä arpomisella minkä tuossa hidastaessa kerkesin tekemään, päätimme (taas the royal we) käydä kysymässä, onko heillä mahdollisesti uimarantaa. Ja olihan heillä, kuulemma vieressä on kunnan uimaranta, joka on vähän parempi. Mutta sauna löytyisi kyllä myös. Hintaa tuli SFC kortilla  16,50€.



Ja eikun uimaan. Tunti oli aikaa ennen saunaa.

Uinti nro.3


Uimisen jälkeen käytiin juomassa vähän jonka jälkeen suuntasimme saunaan. Uimaranta ei tainnut olla paikan suurin vetonaula, koska olimme ainoat miesten saunasta, jotka vaivautuivat uimaan asti. Uimarnta ei kieltämättä rannan puolelta ollut kummoinen. Veden puolelta kiviä ihan rantaviivassa ekat pari metriä, jonka jälkeen tasaista varsin loivasti syvenevää rantaa jossa melko hyvä hiekkapohja. Lopulta hiekka tosin taitaa muuttua enemmän mudaksi, mutta lapsille ihan mukava ranta.

Grillin kautta nukkumaan

Saunan jälkeen suuntasimme vielä grillaamaan ja makkaroiden paiston aikana pojat saivat naapurin Leosta leikkikaverin. Leo taitaa olla aikalailla Gabin ikäinen. Jonkin näköinen tapaaminen taitaa olla sovittu jo myös aamuksi. Tänä viikonloppuna täällä on Lasten treffit, joihin me ei kyllä valitettavasti taideta jäädä, ihan sen takia, että tavoite oli käydä vähän muuallakin seikkailemassa ja ruokakin on tänään syöty loppuun. Hot rodeilla ei taida pärjätä maanantaihin asti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti