lauantai 2. toukokuuta 2015

Taxman

Ensi Puraisu


Ensireissu on nyt sitten tehty. Vaimo lähti viime viikon viikonlopuksi Lontooseen, joten meillä oli poikien kanssa koko viikonloppu täytettävänä. Vanhempani olivat menossa Kokemäen Pitkäjärvelle mökille siivoamaan, joten se vaikutti täydelliseltä ensimmäisen reissun kohteelta. Tuttu paikka ja jos jotain totaalisia yllätyksiä tulee, niin ainakin pääsee johonkin nukkumaan, jossa on ennenkin tullut nukuttua useasti.


Matka sujui hyvin joskin suurelta osin parikymmentä kilmoteriä tunnissa hitaammin kuin muutoin kesärajoituksilla, mutta siihen olin jo asennoitunut. Kiire ei ollut minnekkään, jotenei haitannut pätkääkään.

Strömsöö

Ensimmäinen takaisku toki koettiin jo ennen lähtöä. Asensin Gabrielin turvaistuinta takapenkille ja homma ei mennyt ihan kuin ruotsinkielisillä Vaasan lähistöllä. Turvaistuimen kiinnittäminen ei luonnistunutkaan. Turvavyön vastakappale tulee niin ylös, että se ottaa kiinni turvaistuimeen, jolloin sitä ei saa kiristettyä. (Tähän palaan myöhemmin) No ei siinä sen kummempaa, kuin Gabriel vanhempien kyytiin ja bongasin Torilta Britax Two Way Eliten, joka olisi myynnissä Riihimäellä huokeaan 9 €uron hintaan. Tämä tuoli oli ainut jonka lastentarvikkeen täti tiesi, joka sopisi kiinnitettäväksi pelkällä lannevyöllä. No matkasin sitten "uuden" turvaistuimen kanssa Mökille, jossa kokeilin sen asentamista ja taas sama ongelma.

No muita isompia ongelmia ei sitten ollutkaan. Gabriel ei päässyt siis nauttimaan matkustamisesta 26 vuotta vanhassa Fiatissa, vaan joutui tyytymään Arhinmäkimäisesti Audi A6 takapenkkiin.

Ensimmäinen yö

Kuva kattoikkunasta näkyvästä öisestä maisemasta Samsung Galaxy S6:n silmin :)


Ensimmäinen yö autossa oli sateen täyttämä. Lucas oli saunomisesta ja "uimisesta" ja puolilämpimässä mökissä illan viettämisestä sen verran kylmissään, että päätimme nukkua kaikki alkovissa alkuperäisen suunitelman vastaisesti, jossa Lucas olisi nukkunut "omassa" ylemmässä kerrossängyssään. No mikäs siinä. Kattoikkunasta katseltiin keväistä taivasta, kunnes uni korjasi. Gabi nukkui keskellä ja muisti herättää muutamaan kerran huutaen äitiä ja puskien seinää. Itse stressasin jossain vaiheessa kaasuista sen verran, että kävin irroittamassa kaasun letkusta, vaikka kaikki järki sanoo, että mitään vaaraa ei pitäisi olla, kun kaasupullo on käytännössä asunto-osan ulkopuolella ja kaasupullo oli omasta venttiilistään kiinni ja kaikki venttiilit autossa oli kiinni. No varmistin tilanteen ja kävin ottamassa vielä letkun irti. Kaasulaitteiden tarkistus joka olisi tässä tarkoitus piakkoin tehdä, toivottavasti seuraavalla reissulla rauhoittaa mieltä. Lattianrajassa on toki jonkin sortin kaasuhälytin ilmeisesti, mutta sen toiminnasta ja luotettavuudesta en uskalla olla varma joten  vain pelasin varman päälle.

Muutoin yöunet olivat ihan normaalit ja Gabriel herätti tapaansa kuuden ja seitsemän välissä. Siitä sitten herättämään Mumi ja Ukki ja aamupalalle mökkiin. Ihan hyvä kokemus kaiken kaikkiaan.

Joko saa syödä eväitä?


Kotimatkalla Lucasilla oli etupenkillä eväät. Lucas kuitenkin nukahti ennen kuin  pääsi eväinä olleiden karjalanpiirakoiden kimppuun. Pysähdyimme Forssan autokeitaalle syömään, jossa Lucassai lihapullat ranskalaisilla. Ne maistuivat pojalle vain osittain kun oli kuulemma jo ihan täysi. Kun auto liikahti parkkiruudusta, Lucas ilmoitti, että nyt hän aloittaa eväät. No eipähän ainakaan jäänyt eväät syömättä.

Niin joo ne turvavyöt...

Maanantaina oli tarkoitus käydä Motonetissa katsomassa turvavöitä joten ajattelin ottaa mitat minkä mittaiset turvavöiden tulisi olla. No sittenhän tuo mysteeri selvisi minullekin. Eli myös tuo lukkopuolen pituus on näissä vöissä säädettävä. Eli sen pituuden voi säätää paremmin istuimiin sopivaksi. No uutta yritystä ja ainakin uusi Britax sopii oikein hyvin.

Otsikosta

Trafi ilmeisesti tämän:  innoittamana lähetti minulle paperimuotoisen tositteen, jossa kehoitetaan maksamaan 668,87 Euroa. 


Tämä siis käsittääkseni koko vuoden verot sisältäen 1,632 €/d ensimmäiseltä 101 päivältä jonka jälkeisiltä 265 päivältä 1,467 €/d ja lisäksi käyttövoimaveroa 0,315 €/d kattaen 366 päivää.

Nafta


Dieseliä kului Kokemäenreissulla sellainen vajaa tankillinen, eli viitisenkymmentä litraa. Okei kävin viemässä vaimon lentokentälle, koeajolla ja ajelin takaisin Luiginpajan kautta ja tarkastivat ettei nesteitä pahemmin vuoda. Eli tuosta tulee se päälle sata kilomteriä. Semmoisen viitisensataa kilometriä nyt kuitenkin on siis jo tullut mittariin. Tankkasin tankin täyteen matkan jälkeen ja nollasin trippimittarin, joten kun seuraavan kerran tankkaan saan jonkinlaisen arvion mitä polttonestettä minulla kuluu.Nyt siis tuon Kokemäen reissun hinta oli semmoinen 70€ plus miinus jotain pelkästään polttonesteiden osalta. 

Bara vatten ( tai vähän kotisimaakin)


Vappupäivänöä suuntasimme koko porukalla Hyvinkään keskustaan tuon muutaman kilometrin matkan vapputorille ostamaan metrilakua, ilmeisesti. 

Ja vaikka minusta toistaiseksi ei diplomi-insinööriä olekkaan tullut, niin käsittääkseni olen Kauppatieteen maisterin lisäksi tekniikan ylioppilas, josta syystä Vappupäivänä käytän tupsullista lakkia ja laulaisin seuraavaa laulua keskiyöllä pöydällä seisten, jos se olisi kotona lasten nukkuessa sopivaa.



 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti