perjantai 22. toukokuuta 2015

Life Is A Highway

Lucasin vanha lemppari



Originaali (kai)



Garmin Nüvi 2569 LMT-D


GPS oli tässä haussa ja olin vähän katsellut mitä on tarjolla budjettiluokassa. Satasella tuntuu olevan tarjolla basicmalleja isoimmilla ketjuilla. Perushinnat vähän korkeampia, mutta yleeensä jossain on tarjouksessa ainakin joku malli tuolla about satasella. Tarkoitus oli katsella tilannetta ja ostaa kun on joku sopiva tarjouksessa tuolla hinnalla. Tärkeimmät speksit oli, että kokoa pitäisi olla ainakin viisi tuumaa ja elin-ikäiset karttapäivitykset. Mitä tuo nyt ikinä tarkoittaakin. Laitteen eliniäelle varmaan valmistajien lakimiehet löytää tarvittaessa hieman kuluttajan käsityksestä poikkeavan merkityksen. Tänään aamulla katsoin sähköpostini, niin siellä oli ilmoitus, että Stokkan alakerran elektroniikka ja kodinkonepuoli on siirtrynyt Expertin logon alle ja avajaistarjouksina oli kaikenlaista. Kun GPS:ää olin hakemassa, niin katsoin olisiko mitään, ja olihan siellä. Garmin nüvi 2569 LMT-D oli halvennuksessa 99 €uron hintaan. Tosiasiassahan ymmärrän näistä laitteista ja niiden malleista sekä keskinäisistä eroista hyvin vähän. Mutta mennään nyt tällä. Jotain Advanced seriesiä tämä noiden Garminin sivujen mukaan on. Kartoissa löytyy Länsi-Eurooppaa, mutta Baltia ja Puola puuttuu, jotka on matkasuunitelmissa. Karttakirja on siis edelleen lisäostoslistalla. Ja Balttiassa toimii käsittääkseni Soneran netti samalla kuukausihinnalla, kuin suomessa, joten Google Mapsin navigaattori taitaa olla yksi vaihtoehto tuolle erikoiskokeelle.

Päivitystä


Tässä taustalla asentuu paraikaa softapäivitykset ja karttapäivitykset. Koneellekin piti asentaa jokin Garmin Express softa, joka hoitaa päivittelyn. Tosin vaikuttaa, että päivittää jo toista kertaa softapuolta, eikä karttaa. En tiedä onko tässä siis useampi päivitys jotka pitäisi asentaa. Karttoja ei näemmä halunnut asentaa,vaikka ensin ilmoitti, että tunti menee. No latasin vielä Summer Adventure Bundlen, jonkinnäköisen asuntoautoikonin, Squirrely äänipaketin (oletan että tämä on kuin pikkuoravat). Saa nähdä kuinka nopeasti laite on niin solmussa, että vaatii jonkun factory resetoinnin.No ladataaan nyt vielä varmuuden vuoksi tuo Elfred the Elf äänipaketti.

Asennus


Aikaisempaa kokemusta on Tom Tomin navigaattorista, joka ei millään meinannut pysyä imukupilla. Harkitsin jonkinlaista viritystä peruutuspeiliin, kun sillä ei ole muuta käyttöä kuin  katsella kun tenavat huutavat takapenkillä, että "Isi kato nyyyy..." kun takana ei kuitenkaan ole ikkunaakaan. Peruutuspeili lienee kuitenkin joku katsastuksessa vaadittava varuste, kun se näissä kaikissa asuntoautoissa hyödyttömyydestään huolimatta vaikuttaisi olevan. Tässä tuo kiinityssysteemi imukuppiin vaikutti kuitenkin fiksummalta, joten ehkä minä annan tälle nyt vielä mahdollisuuden. Jos ei toimi, niin sitten mietitään uusiksi. Eli näin ensialkuun imukupilla tuulilasein vasempaan alareunaan. Siellä ei ole ainakaan tässä autossa tiellä, ja kuitenkin kohtuuu lähellä mittaristoa, joten siihen on helppo mielestäni tottua vilkaisemaan tarvittaessa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti